Recipe: spinach goatcheese tart

Aanschouw onze nieuwste aanwinsten: de kippen! 5 stuks maar liefst en een haan (die kregen we er gratis bij). Het zijn helaas niet van die mooi gekleurde kippen, maar het zijn wel lieve kipjes die niet pikken en hele lekkere eitjes leggen. Ik kan niet wachten tot ik ‘s ochtends een vers eitje op mijn brood kan doen! Namen hebben we nog niet dus suggesties zijn welkom..

Ook probeerde ik een nieuw recept uit, een vegetarische spinazie geitenkaas taart (al serveerden wij hem met een schnitzel). Hij was erg lekker dus ik deel het recept graag met jullie!

Benodigdheden
– 8 plakjes bladerdeeg
– 25 gr boter
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gr geitenkaas
– 1 zak verse spinazie
– 1 ei, gesplitst
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van een ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Verhit de boter in een pan en bak de ui in ongeveer 7 minuten goudbruin. Wok ondertussen de spinazie totdat alles geslonken is. Meng het vervolgens met de geitenkaas, de uien, het eiwit en peper en zout. Verdeel dit over de ovenschaal en dek het af met de rest van het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het deeg en bestrijk het met eigeel. Bak het daarna in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Eet smakelijk!

Translation: Say hello to our new familymembers: 5 hens and 1 cock! Can’t wait to taste a fresh egg! We haven’t given them names yet so if you have some ideas.. share them!

I tried a new recipe, a spinach goatcheese tart. It was delicious and I’m happy to share the recipe with you!

Ingredients
– 8 pieces/slices puffed pastry
– 25gr butter
 – 2 onions, shredded
– 200 gr goat cheese
– 1 bag fresh spinach
– 1 egg, splitted

Preparation
Preheat the oven at 200 degrees celsius (392 F). Cover the bottom of a casserole with 4 slices puffed pastry. Warm the butter in a pan and fry 2 shredded onions for 7 minutes. In the meantime, wok the spinach until it’s whitered. Mix the spinach with the goat cheese, the white of the egg, the onions and some salt and pepper. Spread the mix in the casserole, and cover it up with the 4 left slices puffed pastry. Prick little holes in it with a fork and coat it with a little bit of the yolk. Put it in the middle of the oven for about 25 minutes. Enjoy your meal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Jaimie

  Oh mjam, ziet er heerlijk uit! Daar heb ik nu wel zin in. xo

 2. Sylvia

  Oew, ziet er goed uit! En leuk, die kippen, helaas heb ik daar op mijn balkonnetje geen plek voor ;)

 3. Josephine

  Oeh, de taart ziet er lekker uit! Wat grappig van die kippen, het zijn dieren, maar jij beschrijft het eigenlijk alsof het gewoon normale dingen zijn hihi!

 4. Caithlin

  Ik houd van spinazie, geitenkaas en van bladerdeeg.. Dit kan alleen maar goed gaan! En wat fijn dat jullie kippen hebben, altijd verse eieren :D

 5. Hannelore

  Oh dat recept wordt volgende week uitgeprobeerd, njam! En hoe fijn dat jullie kippen hebben, de buren van mijn kot hebben er ook en soms ontsnappen die in onze tuin, vind ik stiekem wel leuk :) (behalve als de haan ‘s ochtends staat te kraaien naast mijn raam haha)

 6. Myrthe

  Ik hou niet van geitenkaas, ik maak het denk ik met mozzarella of feta. Ziet er lekker uit in ieder geval!

 7. Myrthe

  Ik hou niet zo van spinazie, maar toch ziet het er erg lekker uit :)

 8. Karlijn

  Dit recept sla ik even over, ik houd totaal niet van geitenkaas en spinazie ;)

 9. Linda

  Ziet er leuk uit! Je nieuwe aanwinst (de kippen) zijn uiteraard ook prachtig, haha ;)

 10. Jessi

  Mmmm, moet zo lekker zijn! Ga ik binnenkort zeker eens uittesten!

 11. 77235

  iemand had laatst vertelt dat ze 5 kippen en 5 hanen hadden gekocht :’) arme kippen

 12. 77235

  en de quiche lijkt heel veel op een bosnisch gerecht. alleen daar een laagje bladerdeeg , een laagje spinazie/geitenkaas, laagje bladerdeeg. dan is de verdeling wat fijner. en hij wordt een beetje hard, dan moet je kwartier voor je hem eruit haalt kokend water eroverheen doen.

 13. Christel

  Wat een toeval, heb vanmiddag net een soort gelijk iets gemaakt! Simpel en erg lekker :)!

 14. Noor

  Yumm. Hartige taart is echt het allerlekkerste wat er is. Ik moet er ook maar eens een onderwerp aan wijden. En wat een lieve kipjes, trouwens :)

 15. Marlies

  Ik heb het recept opgeslagen, het ziet er echt heerlijk uit!

Geef een reactie