Recipe: three-course menu

Gisteren had ik een dag vrij en besloot ik samen met een vriendin eens uitgebreid te koken. Omdat we uiteindelijk pas later aan de slag gingen hebben we het wat simpel gehouden, maar toch nog binnen korte tijd een heerlijk drie gangen menu op tafel gezet!
Mocht jij nou a.s. maandag vrij zijn, maar niks met Koninginnedag hebben, maak dan een uitgebreid diner! Hieronder onze versie (met recepten!) als voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken.

Wij hadden vooraf een heerlijk slasoepje met room, als hoofd een pasta met spinazie en spekjes en als dessert een aardbei rabarber crumble! Benieuwd naar de recepten en foto’s? Lees dan verder!
ps. vergeet niet mee te doen met de FYB giveaway!

Translation: Yesterday I made a three-course dinner with a friend. Unfortunately all these recipes are in Dutch, please use google translate to translate them.


Vooraf: Slasoep

Benodigdheden
1 krop sla
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 thl. dragon
1 l kokend water met 2 bouillon blokjes (groente of kippen bouillon)
125 ml slagroom
Wat olijfolie, peper en zout


Bereiding
Snipper het uitje en de knoflook, en fruit dit samen met de dragon in de olijfolie in de pan. Klop ondertussen de slagroom lobbig en zet deze in de koelkast. Voeg 1 liter kokend water toe in de pan en doe daarbij de bouillonblokjes. Snijd ondertussen de sla in reepjes. Doe de sla bij de soep en laat dit 2 minuutjes doorkoken.
Haal dan de soep van het vuur af en pureer de soep (met een staafmixer) tot een vloeibare soep. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en serveer met een klodder room.
Hoofd: Pasta met spinazie en spekjes

Benodigdheden:
tagliatelle (ik doe meestel 2,5 nestje per persoon)
750 gr diepvries spinazie
125 ml creme fraiche 
250 gr spekreepjes
1 uitje
Bereiding
Bak de spekjes in 6 minuten gaar in een pan, kook ondertussen de pasta. Snipper een uitje en bak die in het vet van de spekjes (leg de spekjes even opzij). Doe de spinazie bij de uitjes en bak totdat het vocht verdampt is.
Giet ondertussen het water af van de pasta en voeg de creme fraiche toe bij de pasta. Als het spinaziemengsel klaar is voeg je deze samen met de spekjes toe bij de pasta. Roer het geheel goed door, en klaar is je pasta! Dien eventueel op met wat geraspte kaas.

Na: Aardbei rabarber crumble

Benodigdheden
1 Honig Mix voor Appelcrumble
1 ei
2 thl. kaneel
1 etl. suiker
125 gr boter of margarine
4/5 stengels rabarber
een doosje aardbeien (hoeveelheid naar smaak)

Bereiding
Volg de stappen van de crumble mix volgens de verpakking. Maak ondertussen de rababer klaar (haal de harde slierten eraf) en snijd deze in stukjes. Breng de rabarber met de kaneel en suiker aan de kook. Laat deze twee minuutjes doorkoken, haal het dan van het vuur af en pureer het geheel met een staafmixer.
Snijd de aardbeitjes in vieren en meng ze met de rabarber mix.
Vul een ovenschaal met de aardbeien en rabarber en maak een dakje met de crumble mix. 30 minuten de oven in op 180 graden (verpakking geeft 160 aan, maar 180 werkt beter) en klaar is je crumble!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

  1. Mmmm… lijkt me een superlekker diner! Kan niet wachten op mijn keuken, dan ga ik zeker weten weer eens crumble maken. Meestal doe ik dat met appel, maar deze variant lijkt ook erg fijn :)

  2. cleolidewij

    Ah die spinazie pasta at ik van de week ook, recept stond in de allerhande. Smaakte lekker, ik had er zelf nog wat tomaatjes bij gedaan. De rabarbercrumble lijkt me heerlijk, misschien moet ik eens een staafmixer aanschaffen op mijn kot :), lijkt me ook lekker met een crumble van havermout :)

  3. Leuk! Ik heb gister ook een driegangendiner gekookt omdat een vriendin op bezoek kwam. Bij mij op het menu: turks brood uit de oven met zelfgemaakte kruidenboter, risotto met tomaat en basilicum en chocolademousse, erg lekker allemaal!

    Vraagje: ik zie op één van je foto’s de peper van Fair Trade met citrus, deze zag ik vanochtend ook in de supermarkt. Ik was er erg benieuwd naar, maar heb ’em niet meegenomen. Is ‘ie lekker? Aan te raden?

    x Danielle
    http://food-love-happiness.blogspot.com

  4. Cate

    Ziet er erg lekker uit.
    Vooral die crumble! Ik maak hem zelf vaak met warme vruchten, ook erg lekker.

  5. Leuk! Ik heb gister ook een driegangendiner gekookt omdat een vriendin langskwam. Bij mij op het menu: turks brood uit de oven met zelfgemaakte kruidenboter, risotto met tomaat en basilicum en chocolademousse, erg lekker allemaal!

    Vraagje: ik zie op één van je foto’s de peper van Fair Trade met citrus. Deze zag ik vandaag ook in de supermarkt staan, was erg benieuwd maar nog niet meegenomen, is ie lekker? Aan te raden?

    x Danielle
    http://food-love-happiness.blogspot.com

  6. Annemijn

    Die spinaziepasta heb ik ook wel eens gemaakt, echt ontzettend lekker! En ik ben wel benieuwd naar die slasoep, ga ik eens proberen.

  7. Janne.

    Ziet er lekker uit! Ik ben erg benieuwd naar die slasoep. :) x

  8. Ice Pandora

    Snel, simpel en verantwoord,
    goed gedaan hoor meiden c:
    That strawberry crumble
    sounds delicious!

    xx

  9. Danique

    Leuuuk! Ziet er superlekker uit. Leuke bezigheid met een vriendinnetje vind ik zelf ook altijd :)

  10. Resy

    Ziet er erg lekker uit!

    Vind je blog erg leuk, volg je vanaf nu x

  11. Elisse

    Yumyum, inderdaad simpel! Maar ziet er wel lekker uit. Maar foei: crumble mix niét kopen! Zelf maken! Nog 20148591x lekkerder!

  12. Des

    ben zeer benieuwd naar de aardbei rabarber crumble!

  13. Sewon

    This looks delicious! Thanks for sharing the recipe. My boyfriend and I cooked a three-course meal last week, and it was so much fun. We’re hoping to make it a weekly thing. :)

Geef een reactie