And suddenly I became a Cat Person

Lastdaysofspringblog

Vroeger (vorig jaar dus) vond ik katten vreselijk. Ik vond katten gemene egoïstische beesten die nooit geaaid willen worden, altijd krabben en bijten, de hele dag slapen en in andermans (onze) tuin pissen. Toen mijn vader een kat ging nemen vond ik dat dus ook niet heel boeiend – Ok, een kitten is lief. Maar kleine katjes worden groot..
Maar dat alles veranderde toen we Sazou kregen, en later ook Jonathan. 2 Maine Coons en wát een lieve beestjes! Enorm zacht en pluizig en super aanhankelijk. Het blijven katten en Sazou is een echte prinses maar dit zijn wel hele lieve en grappige beestjes. Ja en inmiddels ben ik zelf ook zo’n persoon die allerlei ‘schattige’ kattenfoto’s de wereld instuurt (waar ik eerst juist zo’n hekel aan had). Zo zie je maar weer.. haha!
Nog steeds heb ik het niet zo op ‘gewone’ katten (katten die niet zacht zijn en wel bijten en krabben) en andermans katten blijf ik een beetje eng en ongemakkelijk vinden, om over katten die de hele dag buiten zijn en in andermans tuin pissen maar te zwijgen (je neemt toch een HUISdier??). Dus. Katten zijn best lief! Hier foto’s van baby (en toen zieke) Sazou en hier foto’s van baby Jonathan! Hopelijk binnenkort foto’s van baby’s van Sazou en Jonathan ;-).

Translation: I used to hate cats, but since my dad got two Maine Coon kittens I’m sold: I love cats! Do you like cats?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Elisse

  Je wordt nog wel overhaald tot je een fan/liefhebber bent van alle katten, ze zijn zó lief <3 ! Maar ze zijn dus van een specifiek ras, aha! Mag ik ook zo onbeleefd zijn te vragen waar je vader ze heeft gehaald?

 2. @elisse via marktplaats.nl! Mijn vader is marktplaats kampioen haha en al onze dieren komen van marktplaats (van particulieren of echte fokkers).

 3. Nienke

  Katten zijn zo leuk. =) Helaas ben ik er allergisch voor..

 4. Lifesplash

  Vroeger had ik ook een hekel aan katten. Nu ben ik echt fan van ze! Allemaal door alle prachtige foto’s die ik op flickr zag, haha. Vind het prachtige beesten nu! Maar ze jammer genoeg niet omdat ik er allergisch voor ben =( Wat zijn jouw katten trouwens mooi.. Die foto’s aan de rechterkant dat ze naast elkaar staan vind ik echt heel mooi! Love it! :) x

 5. Esmée

  Wat een lieve foto’s!
  Leuk dat dat zo kan veranderen :)
  x

 6. Kim

  Wat een mooie foto’s allemaal! Ik ben gek op katten en gelukkig hebben we een hele lieve die heel veel knuffelt, heel zacht is en nooit krabt of bijt ;) Maar wel “gewoon” een asielkatje!

  Overigens vind ik het juist weer een beetje zielig om katten altijd maar binnen te houden, tenzij ze dat echt gewend zijn en er duidelijk gelukkig mee zijn. Maar er zijn er zat die echt heel graag naar buiten willen en tja.. dan doen ze weleens ergens hun behoeften. Zo is dat nu eenmaal met diertjes?

 7. Wat een leuke foto´s! Schattig ook zo met z´n 2en op de vensterbank!
  Ik ben zeker een kattenpersoon, heb er zelf ook 2 (hele lieve natuurlijk;) ) haha

 8. Katten zijn al m’n hele leven lang m’n lievelingen! Een kat zoals mijne Jef kom je maar zelden tegen denk ik, zot spinol! :-p

 9. Ik houd niet zo van katten maar als ik die foto’s zie vind ik ze toch wel heel schattig! Zou er zo eentje willen kopen. Liefs, Hillery

 10. Myrthe

  Ik vind katten ook niets, maar misschien bekeer ik net als jij wel later :)

 11. Saskia

  Je hebt echt zulke mooie katten!
  Ooooit wil ik ook een Main Coon.

Geef een reactie