DIY: Travel Diary (with tips & tricks!)

Ik schreef dit artikel voor Sophiesweetvintage’s blogmarathon. Neem een kijkje voor meer leuke gastblogs, winacties en meer!
De ouderwetse vakantie plakboeken van vroeger zijn terug! Net als de ouderwetse post die mede dankzij mijn letter writing project weer een comeback maakt mag je ook zeker de vakantie plakboeken hype niet overslaan! Wie had er vroeger niet een mooi boek vol met bonnetjes, plattegrondjes, snoeppapiertjes en verhalen van de vakantie? Een vakantie plakboek is de ultieme manier om je geweldige vakantie nog eens heerlijk na te beleven, zelfs jaren later.
Daarnaast is het ook leuk voor op vakantie: in plaats van de hele dag bij het zwembad hangen kun je ook een middagje gaan knutselen. Ook zul je onbewust meer op alle mooie doch simpele dingen letten (zoals tickets, recepten op verpakkingen, bloemetjes etc) als potentiële plak materialen voor in je boek. 
Ik laat je zien hoe ik mijn vakantie plakboek maakte en geef je gelijk wat tips & tricks voor het perfecte vakantie plakboek!
Translation: Do you remember the good old vacation scrapbooks, filled with tickets, dried flowers, foreign packages.. Well good news: vacation scrapbooks are back! Keeping up a vacation scrapbook is the ultimate way to enjoy your vacation, over and over again even if it’s weeks ago.
It also makes you more creative: instead of laying around the pool all day you could write in your vacation scrapbook.
I’ll show you how I made my vacation scrapbook and I’ll give you some tips & tricks too!

 Notitieboekjes met een effen kartonnen kaft vind ik het mooiste. Mijne komt van de Hema maar je vindt zo o.a. ook bij Paperchase en Dille & Kamille.

 I’m a huge fan of air mail and maps, so I used an air mail envelope and a piece of an old map to decorate my notebook. I associate maps and air mail with traveling so this is perfect.
 Use stamps and tape to decorate it. Both can be found on etsy.com or postpapierenzo.nl
 The vintage postage stamps can be found in my shop.
 I really like vintage labels. You can print them out for free here.
 I’m also going to Berlin this summer so I decided to stick a map in the notebook. It could be useful and it looks beautiful!
 Don’t forget to make some ‘inner pockets’ to collect tickets, little papers etc.
 I also made a page with ‘If found, please return to:’, in case of loss.
 A page for addresses so I can send postcards from my destination.
And a page for addresses I want to visit – or places I loved so much I want to remember them for a next visit.
Final product! Doesn’t it look beautiful? I can’t wait to start writing in it, luckily my first trip to Berlin is on the 7th of june.

Tips & Tricks
– Neem een klein ‘knutsel kitje’ mee op vakantie; mooie pennen, lijm (pritt maar ook dubbelzijdig plakband kan heel handig zijn), schaar, en ter decoratie wat washi tape en stickers.
– Je kunt ook wat dingen met een paperclip vast zetten, zodat je thuis rustig alles kunt organiseren en inplakken. Laat eventueel ook ruimte over voor foto’s die je nog wil uitprinten en later inplakken.
– De foto app Instagram is ideaal om leuke snapshots mee te maken! Laat wat ruimte over zodat je na je vakantie wat instagram foto’s kan uitprinten en inplakken.
– Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als ondergrond. Daarom plak je vervolgens weer andere dingetjes of schrijf je je verhaal.
– Om je tekst eventueel wat op te lichten tussen al die drukke plaatjes kun je gebruik maken van post-its of etiketten. Zo vallen je bijschriften net wat beter op.
– Plak een envelop aan de binnenkant van je notitieboek voor alle papiertjes en frutsels die te dik zijn om in te plakken of die juist nader bekeken moeten worden en er dus los bij horen.
Tips & Tricks
– Bring a little ‘craft kit’ with you on vacation, containing some pencils, glue, scissors, washi tapes, stickers etc.. so you can decorate your scrapbook.
– If you prefer to collect everything on vacation and stick it in the scrapbook when you’re back home that’s fine, make sure you bring some paperclips with you so you can add things to a page so you don’t forget which thing belongs to which day.
– Use Instagram to make snapshots of your vacation. Leave some space in your scrapbook so you can print out your instagram photos and stick them in your scrapbook when you’re back home.
– Try different backgrounds! For example the map of your campsite, a local menu.. Makes your scrapbook more colorful!
– Use post-its or labels to highlight your text in a collage.
– Stick an envelope inside the notebook so you can collect things that are too big or too thick to stick in the book.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Hannah

  That is so neat! I love it and hopefully I’ll try to make it soon. Thanks for sharing. :)

 2. Aaah dit ziet er echt heel leuk uit! Ik ga binnenkort ook een album maken, moet alleen nog even wachten tot dat mijn foto’s zijn ontwikkeld. Liefs, Hillery

 3. Lifesplash

  Ik heb er pas eentje gemaakt, maar nu ik dit zie krijg ik veel leukere ideeën en wil ik een nieuwe maken. Oeioei, haha dilemma. :( Deze ziet er zo pretty uit!

 4. Jennifer

  Dit is ontzettend leuk! Zeker een aanrader voor de komende vakantie, als ik 2 maanden in Spanje zit. Zo’n boekje is natuurlijk extra speciaal!

 5. Heel leuk gedaan!
  Ik had een kleine boekje meegenomen waar ik per dag in schreef waar ik was, met wie en kort wat ik gedaan had. Geen dagboek want dat is niks voor mij. Maar op deze manier van jou ziet het er wel veel leuker uit!

 6. Liliane

  Ik ben toevallig vandaag nog op zoek geweest naar dat Hema boekje nadat ik het op een andere blog gezien had maar ik kon het niet vinden :( Hoeveel kost het boekje trouwens?

  Hoe mooi is jouw handschrift! Je reisboekje is prachtig geworden. Lekker creatief :)

  1. Kim

   Het boekje heb ik wel bij de hema gevonden en kost €2

  2. Kim

   Ik kan alles vinden behalve de envelope en de stempels, weet iemand waar ik deze kan vinden?

 7. Resy

  Ziet er erg leuk uit! Denk dat ik zoiets ook ga doen voor mijn zomervakantie naar Florida

 8. Kiki

  Aah dit wil ik ook gaan doen, heel leuk :) liefs

 9. Indira

  SUPER leuk! Ik wil nog heeeel veel reizen dus ik ga dit zeker een keertje doen… Eerste trip is naar Canada over een paar weken dus ik mag opschieten haha!

 10. Nicole

  Ziet er echt super leuk uit, krijg meteen de kriebels om ook te gaan knutselen! Maar ik heb natuurlijk ook nog steeds jouw mini travelnotebook om te gebruiken :)

 11. Masha

  Super super gaaf gedaan! Jammer dat ik geen spullen heb :(

 12. Plutomeisje

  Oh, zo mooi! Ik ben zelf ook een boekje aan het maken over mijn Berlijn-reis van vorige zomer, maar het ziet er totaal niet zo leuk uit. Je tips komen dus op het juiste moment! (en ik had er nog nooit aan gedacht om op voorhand een boekje klaar te maken om mee te nemen op reis, ga ik in het vervolg doen!)

 13. Echt super super leuk! Ik was juist op zoek naar een leuke travel diary. Bij deze dus gevonden ;-)
  Bedankt voor de inspiratie…

 14. Christel

  Dit is zo ontzettend leuk!
  Dat wil ik ook doen voor mijn vakantie in Portugal:D

 15. Lieske

  Heeel erg leuk, dit was ik deze zomer ook van plan. Dit doet me denken aan het Flow zomerboek van dit jaar (echt geweldig trouwens, die moet je zeker lezen, staan ook geweldige tips in voor vakantieboeken)

 16. Janne.

  Dit is echt een heel leuk idee! Ga ik zeker doen deze vakantie :)

 17. Vera

  Echt super mooi gedaan! Je hebt me zeker geïnspireerd :D echt tof!

 18. Katrien

  Nu heb ik super veel zin om zelf ook op vakantie te vertrekken en zo’n travel diary te maken :)

 19. Des

  Lieve Marlous, je bent weer geweldig. Ik vind het er zo leuk uitzien!

 20. Ik ga bijna naar Frankrijk en dit is echt een super idee! Ik heb meteen zo’n notitieboekje gekocht. Aan de slag!

 21. Danique

  Heel erg leuk! Volgens mij heb ik zelfs hetzelfde boekje nog ergens liggen, dus misschien moet ik ook maar eens aan de slag gaan!

Geef een reactie