Say hello to..

De mensen die mij langer volgen kunnen zich misschien nog herinneren wat ik vorig jaar op Koninginnedag deed.. Toen kocht ik Pip, mijn cavia! Door de verhuizing heeft hij een tijdje alleen gezeten -wat op zich prima ging- maar cavia’s zijn sociale beestjes en moet je eigenlijk niet alleen houden. Inmiddels zat Pip’s jubileum er aan te komen en wat is nou een beter cadeau dan een vriendje? Dus bij dezen, afgelopen maandag haalden we (vrij impulsief) dit lieve caviaatje van 1 maand oud op. Het zijn allebei mannetjes, maar ze doen het prima met elkaar. Pip maakt continu blije knor geluidjes, de kleine verstopt zich nog een beetje achter Pip, en Pip wast hem. Zo lief!
Nu rest ons alleen nog 1 ding.. Een naam voor de kleine! Het is dus een mannetje, verder moet het wel bij Pip passen (dus iets vlots en korts) en ik houd niet van mensennamen. Ik had al Tos (van de vader van Otje), Peer(tje) en Brem bedacht maar het zit nog niet helemaal lekker, dus heeft een van jullie nog een leuk idee?
Hieronder een filmpje waarin je ze ziet babbelen en achter elkaar aan hobbelen. Zo lief!

Translation: Last year on April 30, I bought Pip, my guinea pig. Exactly a year later we bought him a little friend. He is so cute! But… he doesn’t have a name yet! Do you have any suggestions? Anything that goes with Pip? I thought about Tos or Peertje (pear in Dutch), but I’m not sure of it..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Sewon

  Ohh how cute! I really like the name Peertje~ I should ask a friend how to pronounce the word! <3

 2. Caithlin

  Peertje vind ik een leuke naam! En wat leuk dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden :)

 3. Elisse

  Peertje & Pip klinkt goed! Wat een leuke foto trouwens in dat kopje! (en ik kan het filmpje om één of andere bizarre reden niet zien?)

 4. Annemijn

  Ah, wat lief zeg! Ik vind Tos wel een leuke cavia-naam, maar ik zie dan toch steeds die dikke man uit de Otjeserie voor me dus dan vind ik Peertje leuker!

 5. Jessi

  Hoe schattig! Pip zal er wel van genieten. Peertje vind ik ook perfect passen!

 6. Charlotte

  Ah wat een liefjes! En wat is je nieuwe aanwinst nog klein, hij past drie keer in Pip! Ik denk dat Peertje het beste past, hoewel Tos ook erg leuk is… Lastig!

 7. L.

  Peertje vind ik heel leuk! Ik had bijna mijn cavia Flip genoemd, maar ze is een vrouwtje dus dat heb ik toen maar niet gedaan :P maar die naam vind ik ook erg leuk :)

 8. Denim

  Ik denk dat Mok wel past bij de naam Pip.

 9. Lisa

  Ik had ‘m al op instagram voor bij zien komen. Maar wat ontzettend schattig haha!

 10. Jennifer

  Aahh! Ik heb ook een cavia! Die is inmiddels alweer 7,5 !! Echt een oudje, maar ze doet het nog zo goed! Ik weet ook nog niet hoe verdrietig ik ga zijn als het straks een keertje gebeurt is, ze is er al zo lang, nog langer dan mijn zusje! Mijn cavia is trouwens een vrouwtje, ze heet Daisy. Dus met die naam voor jouw cavia ben je het vast niet eens.

  Pluk vind ik wel een leuke naam.

 11. Olga

  In plaats van Peer vind ik Beer ook wel een leuke naam :) Maar ik geloof dat de naam Peer hier al gewonnen heeft aan het aantal reacties te zien ;)

 12. Marlou

  ahhh lief, ik vind peertje ook ‘n leukie. heet ie ondertussen al zo (of anders)?

Geef een reactie