Berlin, Ich liebe dich pt2

Oh Berlijn.. Ik wil hier nooit meer weg! Vanochtend heb ik jullie al een korte update gegeven, vandaag kan het eindelijk wat uitgebreider. Ik heb de afgelopen dagen zoveel gezien en gelopen dat toen ik eenmaal in het hotel aankwam ik gelijk ben gaan slapen. ‘s Ochtends om 9 uur zitten we aan het ontbijt, en rond twaalf rollen we weer ons bed in.. ja, lange dagen maken we!
Ik zit pas op de helft van onze trip (maandag avond reizen we terug) maar ik weet nu al: ik moet hier terug naartoe. Al was het maar om een van de vette feestjes in club Tresor of op het dakterras van Weekend mee te maken, want dat zit er nu niet in. Op dit moment wil ik gewoon zoveel mogelijk zien en doen, en tegelijkertijd vooral ook relaxen, doen wat de locals ook doen.
Met het weer hebben we heel veel geluk, het is heerlijk zonnig (met af en toe een wolkje) en tussen de 22 en de 24 graden. Ik heb veel gezien de afgelopen dagen, waaronder het KaDeWe, East Side Gallery, Alexanderplatz, Brandenburgertor, Kunsthaus Tacheles en een van de hoogtepunten: Reichstag. Dieptepunt? De wedstrijd van Nederland tegen Denenmarken (ja die heb ik ook gevolgd!) maar dat is dan ook het enige.
Lees verder voor meer foto’s en om te lezen wat mij zo opvalt aan Berlijn! Volg mijn trip via twitter (@ldosb) en/of instagram (@lastdaysofspringblog).
Translation: Berlin is awesome, I really don’t wanna go home. Luckily I have 2 more days to go before we go home. I’ve seen so much in the past two days, but still I can’t get enough of this city. Read more to see more pictures. Follow my trip via twitter (@ldosb) and/or instagram (@lastdaysofspringblog).


Een paar dingen die mij opvallen aan Berlijn:
 • Het is hier zo ontzettend schoon! Er is bijna nergens afval te vinden, de straten liggen er netjes bij. Dat is echt het eerste wat me opviel, en eigenlijk is dat best prettig. 
 • Ook is de stad vrij rustig. Je hoort nauwelijks auto’s of sirenes, en sla een zijstraatje in en je kunt elkaar gewoon zachtjes aanspreken. Super relaxed! En dat terwijl er toch ontzettend veel te beleven is.
 • Ze hebben hier geweldige gebouwen, een mix van ouderwetse sierlijke gevels met hyper moderne glazen gebouwen. Je raakt niet uitgekeken, overal is wel iets moois te zien.
 • Veel gebouwen hier hebben ook een kleurtje, en mintgroen (mijn lievelingskleur) kom ik opvallend vaak tegen!
 • Hier mag je gewoon met alcohol over straat lopen in tegenstelling tot Nederland, met als gevolg dat (zeker in de hippere wijken in Oost-Berlijn) je veel mensen met een biertje over straat ziet lopen. Het heeft wel iets gezellig, een beetje festival achtig, zeker op een zwoele zomeravond. Dronken mensen ben ik nog niet tegen gekomen!
 • De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk, en zelfs het Duits klinkt hier heel lief en vriendelijk. Duits valt niet altijd in de smaak en bij reportages in het nieuws kan het Duits soms nogal hard klinken. Hoe anders is dat als je kleine kinderen of een lieve vrouwenstem Duits hoort praten! Ja, Duits is eigenlijk best wel een leuke taal. 

Benieuwd waar je die heerlijke frozen yogurt kan halen? Of hoe je zo’n prachtige rondleiding door de Reichstag regelt? Waar de leukste eettentjes zitten? Als ik terug kom zal ik een cityguide in elkaar zetten en ik beloof je, het wordt een uitgebreide!

Translation: Wondering where I got that tasty frozen yogurt? Or how I did get in the Reichstag? This and other must sees and tips will be available next week, in my Berlin city guide. So stay tuned!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Jesdiny

  Wat een leuke foto’s (prachtige armbandjes btw)!! Leuk om te lezen dat het zo’n fijne stad is en dat het weer mooi is. Heel veel plezier nog!

 2. Christel

  Ooh zo leuk! Ik ben zo enthousiast over Berlijn! Ik vond al die ijs-, theewinkels en creatieve winkeltjes ook zo leuk! Toen ik er was, hadden we ook heel veel geluk met het weer, wat denk ik wel mee geholpen heeft met het feit dat ik Berlijn zo leuk vind. Met slecht weer kan de stad misschien nog wel een beetje grauw ogen, maar daar had ik geen last van. Wij hadden ook dat we zo moe waren en daarbij wilden we niks missen. We wilden ook heel graag uit gaan, maar uiteindelijk een avond uit geweest naar Weekend, wat wel heel tof was met dat uitzicht! Geniet er lekker van en have fun!

 3. Hannelore

  Ha ik wil er zooooo graag heen! Da’s iets voor als ik terug ben van mijn erasmus!

 4. Alexandra

  Ik word hier zo enorm jaloers van! :D Ik wil zo graag terug naar ‘t mooie Berlijn. <3 Dat ‘t maar snel zomer is, dan kan ik een tripje boeken naar die geweldige stad! Alle foto’s die jij nu gepost hebt, daar ben ik ook allemaal geweest. En inderdaad, Duitsers (en dan met mede de Berlijners :D) zijn suuuuperlief en vriendelijk! :)

 5. Allihoppa

  Mooie foto’s van die heerlijke stad. Ik ben pas nog geweest, maar wil nu direct weer terug :)

 6. Nuria

  Wat een leuke foto’s allemaal!! Ik wil zeker een keer naar Berlijn!

 7. Elisse

  Oh wauw ik ben zo benieuwd! Geniet er nog van, nog anderhalve dag plezier, ontspannen en sightseeën :)

 8. Mars

  Wauw, mooie foto’s!
  Weet je zeker dat je in Berlijn bent? (foto met RKC Waalwijk en Feyenoord :))

 9. Kinga

  Ik krijg meteen weer helemaal zin om terug naar Berlijn te gaan, zo’n leuke stad!

 10. Esmée

  Wat een mooie foto’s! Berlijn lijkt me echt zo’n mooie stad!

 11. Janne.

  Echt hele mooie foto’s! Zo te lezen heb je het heel leuk daar. Het lijkt me echt een mooie stad :)

 12. Daniëlle

  Mooie foto’s, je hebt het er duidelijk naar je zin! Heerlijk er even tussen uit. Enjoy!

 13. Mirthe

  Hi hii!:) Ziet er super uit zeg! Ik was toevallig net aan het kijken om zelf naar Berlijn te gaan in de zomer, in wat voor hotel/hostel zit jij? :)

 14. Jennifer

  En nu heb ik je toch maar eens op twitter opgezocht en toegevoegd, haha. Berlijn lijkt mij ook prachtig om heen te gaan! Misschien dan toch binnenkort maar eens stiekem een reisje boeken … hihi.

 15. magnolia

  so great, got even more excited for my summer adventure in berlin this year <3

 16. Katrien

  Ik kijk al uit naar je uitgebreide verslagen :) Ben al eens in Berlijn geweest, maar als ik jou zo enthousiast zie vertellen dan kriebelt het om nog eens terug te gaan! :)

 17. Wat super, super leuk om te lezen en ook heel leuk dat je zo enthousiast bent! Mooie plaatjes ook! Kijk uit naar meer!

 18. Kiki

  Wat een heerlijk berichtje om te lezen zeg! Ik ben benieuwd naar je city guide. Ik wil na het lezen van dit berichtje alweer graag naar Berlijn, maar ik denk dan al helemaal:) liefs

 19. Laura

  Pfff ik wil ook een keertje naar berlijn! En ik ben benieuwd naar je city guide!

 20. S.

  mmhja berlijn is sowieso ook een van mijn favoriete steden! leuke foto’s ook ! ;)

 21. Moniek

  wauw, wat een prachtige foto’s! ik lees altijd mee, maar ik post eigenlijk nooit een reactie, maar ik moet zeggen dat ik je blog echt fantastisch vind, vooral de laatste tijd! je foto’s zijn echt prachtig en je hebt ook altijd allemaal leuke spullen enzo, echt leuk om te lezen:)!

Geef een reactie