TAG: Been there, done that

Ik ben meestal niet van de tags, maar deze tag over reizen vond ik wel leuk! Tussendoor wat foto’s van Berlijn die jullie geloof ik nog niet (allemaal) gezien hebben, en wat oudere vakantiefoto’s. Oh, en voel je vrij om de tag over te nemen mocht je dat willen!

Kunsthaus Tacheles in BerlijnTranslation: This is a tag about traveling. 


Welke landen van de wereld heb jij al bezocht?
(Nederland), België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Turkije, Tunesië, Jordanië, Thailand en Amerika.

Welke bestemming staat bovenaan jouw lijstje? Waar wil je ECHT nog een keer heen?
Pff lastige vraag! Ik hou enorm van reizen maar mijn favoriete werelddeel is toch echt Azië. Ik zou dolgraag nog een keer een mooie trip door Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos maken maar ook een keer de sfeer in bizar grote steden als Tokio willen meemaken. Ook Indonesië schijnt ontzettend mooi te zijn. Mijn vriend is een Indo dus dat lijkt me een mooi excuus voor een trip ;-). Ja, Azië is super! De cultuur, het eten, de natuur en vooral ook het weer.. haha!

Drijven in de Dode Zee! Heel cool maar wel bloedheet.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Ik hou niet zo van ‘koude’ vakanties, wintersport heb ik een keer gedaan maar mijn talenten liggen toch ergens anders. Ik hou enorm van de zee (of een mooi groot meer) maar dagen op het strand bakken vind ik niks aan. Ik hou ook van cultuur. Mijn reis door Thailand was eigenlijk een goed voorbeeld: eerst een paar dagen acclimatiseren aan de kust (o.a. op een bounty eiland) en vervolgens alle ins en outs van Thailand ontdekt. Andersom werkt trouwens ook prima (zeker als er geen jetlag aanwezig is): in Jordanië eindigden we de super interessante maar volgeplande week met een paar dagen snorkelen in de Rode zee.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog eens heen zou willen?
Tja ik val in herhaling maar.. Thailand! Al was New York ook ontzettend gaaf en weet ik zeker dat ik daar nog wel een paar keer terug ga in mijn leven. Oh en Berlijn! Ja Berlijn was misschien nog wel vetter dan New York, veel authentieker. Ja, ik zou wel een jaartje in Berlijn willen wonen.

Laat je favoriete vakantiefoto zien:

Dat is deze, gemaakt in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Wat was dat GAAF zeg! Eerst hebben we de woestijn door gecrosst met jeeps, om vervolgens bij zonsondergang ergens in the middle of nowhere bedoeïen thee te drinken. Zo onwerkelijk die enorme vlakte en leegte om je heen! Het gaf me een heel rustig en gelukkig gevoel.
Vervolgens sliepen we in een tentenkamp (al was het nog 20 graden en sliep ik dus gewoon buiten, onder de blote hemel) en zag ik ontelbaar veel sterren. Wauw ja, dit was Heel Erg Gaaf.

Ben je al eens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nou met baantjes in de kroeg of als babysitter kom je natuurlijk niet ver, dus helaas.. Maar nu mijn blog een steeds groter deel van mijn leven wordt kan ik dit ook wel een ‘bijbaantje’ noemen. En gelukkig heb ik door mijn blog de kans gekregen om deze zomer een tripje te maken via Wimdu.nl! Bestemming is nog onbekend, dus jullie horen nog van me!

East Side Gallery Berlijn

Met wie ga je meestal op reis?
Vroeger ging ik altijd kamperen met mijn ouders. Een paar jaar terug heb ik met mijn moeder twee toffe reizen gemaakt (Thailand en Jordanië) en verder ben ik eigenlijk niet meer zoveel op vakantie geweest! Gelukkig ga ik dit jaar nog weg met mijn vriend en met mijn beste vriendin.

Met wie zou je nog op vakantie willen gaan?
Hmm.. Ryan Gosling? Haha. Oh en Jolien! We hebben er al eens over gegrapt dat het ontzettend tof zou zijn als we samen een persreisje zouden mogen maken. ;-)

Favoriete bezigheid in de zomer: chillen in het park!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoon eiland?
Hmm mijn iPhone en laptop inclusief internetverbinding. Ik moet natuurlijk wel kunnen blijven bloggen he! Verder mijn vriend, die kan ik niet zo lang missen. En eigenlijk ook mijn cavia’s. En onze hondjes en katten. Tja..

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ja hoor, ik maak vaak zat tripjes in ons eigen land. Vorig jaar een week in Amsterdam, weekend Maastricht en ik ga ook vaak zat een weekend naar de kust. Een echte vakantie (als in kamperen) in het binnenland heb ik een keer gedaan, toen ik 12 was. Was wel leuk, maar toch wat minder avontuurlijk vond ik toen.

Ga je liever naar een pretpark of naar de dierentuin?
Pretpark!! Thuis hebben we al een halve dierentuin en ik vind dierentuinen toch een beetje saai. Die dieren zitten toch maar in kooitjes, er zit weinig verschil tussen een filmpje kijken van een aap op youtube of van achter glas naar een aap kijken vind ik. Al ben ik 2 maanden geleden wel naar Ouwehands geweest met mijn vriend en dat was stiekem wel leuk! Al miste ik mijn lievelingsdier: het nijlpaard :-(

Fietstochtjes maken!

Zou je liever een ski- of zonvakantie willen?
Volgens mij heb ik deze vraag al half beantwoord.. Ik ben ooit met school op skikamp geweest en dat was best leuk en uiteindelijk kon ik wel een beetje skiën maar ik hou toch veeeel meer van mooi weer en zon. Net zoals ik niet van de hele week elke dag op het strand liggen hou, houd ik ook niet van de hele week elke dag op de ski’s staan.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Pff lastig! Kamperen was vroeger altijd super leuk! In 2008 ging een van mijn beste vriendinnen naar dezelfde camping als ik en hadden we een grote vrienden groep wat heel erg leuk was.
Al die mooie reizen waren ook geweldig.
Oh en een vakantie naar Florida in 2003 was ook heel erg gaaf! Daar zag ik toen Spongebob op tv, terwijl hier Nickelodeon nog niet bekend was. Ook zag je daar overal dikke mensen, terwijl dat hier toen nog niet zo aan de orde was. Dat was nog echt typisch Amerikaans, ook mega grote formaten cola en oooveral ijsklontjes in!

Mooie plaatjes vastleggen

Wat is jouw minst leuke vakantie herinnering?
Ik kan het me niet heel goed meer herinneren want ik was 5, maar de keer dat we in Frankrijk waren en mijn moeder viel met de fiets. Haar halve gezicht lag eraf en ze viel continue flauw. Eigenlijk weet ik alleen nog dat ik bleef roepen ‘mama niet doodgaan!!’. Overigens is het helemaal goed gekomen hoor, ze heeft er gelukkig nauwelijks littekens aan over gehouden.

Naar welke landen ga je dit jaar op vakantie?
Ik had een mooie reis naar Italië met mijn vriend in de planning maar deze gaat helaas niet door! Nu zijn we haastig op zoek naar een alternatief maar we hebben nog geen idee waar! Als de zon er maar schijnt ;-)! Verder ben ik nog van plan om een mini road trip te maken door België en te eindigen aan de kust in Normandië, samen met mijn beste vriendin. Maar ook dit plan is nog niet helemaal uitgedacht..

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Hmm ik sta overal wel voor open, maar om dan toch iets te kiezen: landen die als niet veilig worden beschouwd, omdat ik het gevaar liever niet op zoek.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Wat een leuke tag! Ik ga ook veeel en veeel liever in warme landen op vakantie. In een koud land zitten is toch niet echt vakantie, of wel? X

 2. Daniëlle

  Wat leuk zeg! Met Ryan Gosling wil ik ook wel op vakantie;) Hahaha
  En wat een mooie foto’s weer. Mijn favoriet: die in de woestijn en die van de fietstocht :)

 3. Marlou

  wat een leuke tag inderdaad! ik ben jaloers dat je al in zoveel verschillende delen van de wereld bent geweest :)

 4. Nuria

  Leuke tag!! Wintersporten is wel echt heel erg leuk hoor :) Terwijl ik ook echt heel veel van de zon houd!!

 5. Josephine

  Wat gaaf dat je naar Tunesië bent geweest, je hebt al veel mooie plaatsen bezocht. De foto in Jordanië is echt heel gaaf! Echt tof om te lezen! :D

 6. Mylène

  Azië, jaaa! Ik ben al eens in Indonesië geweest, maar de rest van Azië zou ik ook heel graag willen zien. En Berlijn is tof hè. Ik ben er net geweest, die stad heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik weer terug wil in de zomervakantie.

 7. Mirthe

  Wat een superleuke tag! Ik ben ook in de Wadi Rum geweest dus ik herken je verhaal, krijg spontaan heimwee!

 8. Myrthe

  Ik ben ook HEEL benieuwd naar Indonesië, lijkt me echt een prachtig land!

 9. Liliane

  Leuk om te lezen!
  Ik heb ook een foto van mezelf in de East Side Gallery precies voor dezelfde schildering. Vond ik destijds een van de gaafste die er was!

 10. Des

  leuke tag (past ook echt bij je)! en ja: indonesie is natuurlijk een vette aanrader!

  en bedankt voor de tip: jordanie lijkt me nu ook erg leuk!

 11. Jessi

  Leuke tag. Je foto’s zijn zo mooi! Ik krijg zin in zon van je foto’s :)

 12. liefsswaen

  Wat een leuke tag is dit, je heb al veel van de wereld gezien, gaaf hoor!
  Liefs, Swaen

 13. Marlyssa

  Leuke tag! Ik ben zelf ook gek van reizen, dus leuk om dit te lezen. Indonesie is echt een fantastisch land. Over een maandje ga ik er weer heen:) Kan niet wachten. Cambodja, Laos en Tibet staan ook op mijn lijstje.

Geef een reactie