Q&A: Answers

Goed.. persoonlijk zijn op mijn blog vind ik nog een beetje eng en ben ik nog voorzichtig mee, maar een Q&A leek me wel leuk! En dat bleek ook want ik kreeg een heleboel vragen. Ik heb de meest leuke/interessantste/vaakst gestelde vragen eruit gekozen. Zet een muziekje aan en pak een kop thee erbij want het is nogal wat.. haha!

Ik heb geprobeerd de vragen een beetje in categorieën in te delen, vind ik zelf altijd fijner lezen. Kun je gelijk saaie stukken overslaan ;-)

Blog
➭ Verdien je aan je blog?
Ik dacht, laat ik maar met de meest interessante vraag beginnen ;-) Ik verdien een beetje aan mijn blog ja, o.a. door middel van Google Ads. Dit kun je bij blogger eenvoudig op je blog plaatsen, maar reken je niet  rijk. Mijn inkomsten liggen tussen de 0,01 en 0,20 cent per dag, haha! Ik heb ze er een tijdje afgehaald omdat ik het toch wel lelijk vond en het niet veel opbracht maar aan de andere kant.. die 0,01 cent per dag verdien ik wel slapend! En wie het kleine niet eert.. Dus nu staan ze er weer op, en als jullie er op klikken levert dat geld op. Nu ik op kamers ga en een studentenleven ga leiden is dat toch wel handig..
Verder krijg ik soms aanvragen voor advertorials maar ik weet nog niet zo goed wat ik daar voor moet vragen, meestal probeer ik het af te handelen met een ruil.
➭ Hoeveel tijd ben je kwijt aan je blog?
Dat ligt er een beetje aan, inspiratie posts zijn vaak zo gemaakt omdat ik plaatjes al eerder bij elkaar zoek via bijvoorbeeld Pinterest. DIY’s of recepten nemen natuurlijk wat meer tijd in beslag en soms is mijn pc zoooo sloom dat het ook uren duurt. Ik probeer zoveel mogelijk vooruit te werken omdat ik soms helemaal geen zin heb om te bloggen, maar eigenlijk wil ik dan altijd gelijk alles online gooien haha!
➭ Waar haal je inspiratie uit?
Eigenlijk gewoon uit mijn leven, en van het internet! Ik word vaak geïnspireerd door andere blogs (dan zie ik bijvoorbeeld een recept en denk ik ‘oh, maar dat is ook heel lekker zonder vlees en ,et extra groenten!’ en zet ik dat op mijn blog). Voor de rest is dit een lifestyle slash persoonlijke blog dus ook uit het dagelijks leven haal ik inspiratie.
Nu ik op kamers ga zul je waarschijnlijk meer interieur posts zien omdat ik daar zelf ook mee bezig ben. En na het maken van mijn Berlijn cityguide bedacht ik me dat ik ook wel een cityguide van mijn (nu nog) hometown Nijmegen kon maken! Meestal komt van het ene idee het andere idee.
➭ Wat zijn je grootste ergernissen bij andere blogs?
Eerlijk gezegd bezoek ik alleen blogs die ik leuk vind, dus vrij weinig ergernissen hierzo ;-). Als ik dan toch iets moet noemen: ik houd niet van gezeur en geklaag. Natuurlijk is het fijn om een blog als uitlaatklep te gebruiken maar wanneer het een en al negativiteit is of een uithangbord voor je “”problemen”” ben ik gauw weg.
Dat ik niet blog over de minder leuke dingen des levens kan een vertekend beeld geven van mij, maar dat heb ik liever dan dat ik hier ga zitten zeuren!
➭ Met welk programma bewerk jij je foto’s?
Foto’s van mijn telefoon zijn meestal met Instagram bewerkt. Verder gebruik ik Photoshop om de levels en curves aan te passen en soms wat kleurlagen toe te voegen. Picmonkey helpt me bij het maken van collages en mijn foto’s sla ik op in Photobucket!

➭ Positieve/Negatieve kanten aan je blog?
Zo een twee drie kan ik eigenlijk geen negatieve kanten bedenken. Ik ben zo blij met mijn blog! Naast dat het een manier is om alle leuke dingen die ik ontdek te delen (ik heb het al eens eerder gezegd, ik hou enorm van dingen delen!) ontdek ik ook juist door het bloggen weer nieuwe dingen! Het heeft me veel creatiever gemaakt en ook veel zekerder. Ik blog nu al 2 jaar en ik heb gewoon nog nooit een vervelend bericht of negatieve comment gehad. Echt wauw haha! Dat heeft zeker ook wel geholpen om niet meer zo onzeker te zijn en gewoon te bedenken dat er heus wel mensen zijn die je heel leuk vinden. 
Daarnaast vind ik het superleuk dat ik nu mensen blij kan maken door middel van de giveaways, en dat ik zelf ook leuke dingetjes ontvang.
Negatieve kanten aan het bloggen zijn dus vooral de vervelende reacties, al denk ik dat dat pas komt als je echt veel bezoekers hebt. En natuurlijk door de manier waarop je je opstelt. Het blijft internet dus alles kan anders overkomen, daarom is het extra belangrijk om goed te checken of het niet arrogant/snobistisch geschreven is (iets waar ik niet zo van hou).

Persoonlijk
➭ Wat voor talent zou je graag willen hebben?
Dit vind ik een leuke vraag want hier denk ik best vaak over na! Ik ben namelijk nergens écht goed in. Veel mensen vinden mij creatief, maar ik wed dat ik het nog geen dag vol zou houden op de kunstacademie. Creativiteit zit vooral in mijn hoofd, zelf iets maken is al een stuk lastiger..
Verder heb ik veel gedanst, gehockeyd en ik heb zelfs nog wat medailles gewonnen met zwemmen. Maar écht goed was ik nooit. Wat me eigenlijk tot nu toe echt voor de wind gaat is het bloggen! Dus dan hoop ik maar een super getalenteerde blogger te worden (is dat een talent?).
➭ Hoe heb je je vriend ontmoet?
Sinds deze maand heb ik alweer 2 jaar verkering (poeh). Hoe we elkaar hebben leren kennen weten we niet meer precies, we kenden elkaar vaag van school. We zaten op dezelfde school, maar hij deed Havo en ik VWO en hij was toentertijd al van school af. Ik had toen nog wel een baantje in de kroeg en ik geloof dat hij me daar heeft aangesproken. Het heeft wel even geduurd en hij heeft er hard voor moeten vechten (;-)) maar ik ben er heeeeel blij mee. Blijkbaar is een relatie hebben toch wel leuk haha.
➭ Wat zijn mijn toekomstplannen/hoe zie ik mijzelf over 10 jaar?
Ik heb me gisteren ingeschreven voor de studie Taal en Cultuurstudies en kan niet wachten om te gaan studeren in Utrecht! De komende jaren hoop ik vooral veel te genieten, een leuke kamer te vinden met een mooi keukentje in het huis waar ik kan leren om heel goed te koken! Verder wil ik veel nieuwe vrienden maken, uitgaan, picnicken in het park.. Ik hoop dat mijn studie voorspoedig verloopt en dat ik een vette minor in het buitenland kan gaan doen (Berlijn??). En na mijn studie het liefst nog reizen, door Azië.
Over tien jaar ben ik net 30 en hoop ik dat ik in een leuk huisje woon met een mintgroene muur. Als ik dan nog steeds samen ben met mijn vriend hoop ik dat we getrouwd zijn en net een lieve baby hebben! Qua werk zou ik een super leuk winkeltje willen hebben met allemaal kleine hebbedingetjes en cadeautjes (stationery!) of een leuke webshop. En een kat. Of een hond. Of beiden.
➭ Omschrijf jezelf in 5 woorden?
Spontaan, creatief, gezellig, attent en sterk.
Ik ben hartstikke lief en aardig (;-)) en hou van feestjes en gezelligheid. Ik denk veel aan anderen en ik ben ook graag met anderen. Op zich ben ik een rustig type, maar ik ben absoluut niet op mijn mondje gevallen! Ik heb een “hekel” aan mensen die over zich heen laten lopen dus dat hoef je bij mij niet te proberen ;-) Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat je jezelf moet accepteren en daardoor ben ik niet meer zo onzeker.
➭ Ben je bang om op te groeien?
Pfoe diepe vraag.. ;-). Nou eigenlijk vind ik het wel leuk, elke leeftijdsfase heeft zo zijn ding. Tot nu toe vond ik vooral rond mijn 17e het leven het leukst. Niet meer zo jong maar nog niet volwassen en dus ook nog niet de verplichtingen die erbij horen. Nu kijk ik heel erg uit naar de komende jaren, op mezelf wonen, eigen dingen doen.. 
Enige wat ik jammer vind aan opgroeien is dat je vaak het enthousiasme en de verbazing/onschuldigheid die kinderen hebben verliest. Dat je nog niet door hebt hoeveel ellende er op sommige plaatsen is en je je ook niet druk maakt om geldzaken e.d. Dat hoop ik nog zoveel mogelijk vast te houden. 
Lifestyle
➭ Welke muziek luister je?
Ik hou het meest van singer- songwriter muziek (en dan met name folk. Denk aan Mumford & Sons, Noah and the Whale, Laura Marling etc.) maar op een goed feestje kan ik wat hardere muziek (techno) ook wel waarderen. Ook houd ik van ‘oude’ muziek zoals Queen, The Kinks, Lou Reed en The Beatles.
En als ik uitga muziek waar ik goed op kan dansen! Dat kan van R&B tot shakira zijn, als ik maar met m’n heupen kan wiegen ;-)
➭ Hoe ziet je droomhuis eruit?
Als ik nog geen kinderen heb: een mooie loft met veel licht en ruimte, industriële inrichting en een mintgroene muur. Verder een mooie ruime woonkeuken met een kookeiland. Ik heb liever een mooie keuken dan een mooie badkamer!
Als ik eenmaal kindjes heb wil ik een leuk huisje met een tuin, wellicht dat ik het dan iets minder industrieel inricht (dan meer de vintage kant op?) maar nog steeds licht en veel ruimte.
➭ Als je een stad zou zijn, welke stad zou je dan zijn en waarom?
Zeker weten Berlijn! Ik heb inmiddels wat toffe steden mogen zien (New York, Bangkok maar ook Amsterdam en dus Berlijn) maar ik heb me nergens zo thuis gevoeld als in Berlijn. Amsterdam kwam dicht in de buurt, maar het blijft Nederland en Nederlanders kunnen soms zo zuur zijn. Zo van ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. En vooral niet proberen je kop boven het maaiveld uit te steken! 
In Berlijn had ik een ultiem vrijheidsgevoel, het was er allemaal heel relaxed en er hing een creatief sfeertje. 
➭ Wat is je favoriete winkel?
Urban Outfitters! Maar die is helaas vrij prijzig dus tja.. Natuurlijk H&M en verder vind ik Forever 21 en New Look ook leuk. 
➭ Wat wilde je worden toen je nog jong was?
Kapster! Maar mijn broers zeiden dat je daar ‘echt niet rijk’ van werd dus toen viel ik maar van dat idee af haha. Overigens zou het ook niks voor mij zijn, ik vind mijn eigen haren (die niet meer aan mijn hoofd zitten) al vies, laat staan om in andermans haar te zitten. Hoewel ik wel graag bevriend wil zijn met een kapster want haren knippen is zo ontzettend duur!
➭ Heb je een wijze les of inspirerende quote die je aan ons wilt meegeven?
Pfoe.. ik heb niet echt een levensmotto, behalve dan dat je gewoon heel erg moet genieten! Ik ben zelf niet zo van ‘als je het maar echt wilt dan komt het goed!!1’ en ‘BE HAPPY DON’T WORRY!!!’ want soms is het leven gewoon even heel erg lastig en dat gaat niet ineens over door positief te denken.
Wel heb ik zelf heel erg geleerd je niet meer zorgen te maken over en vooral voor anderen. Soms moet je dingen gewoon laten gaan, nachtje erover slapen.. En het allerbelangrijkste: geniet nu! 
En voor de vervelende dingen: everything happens for a reason. Goed die is wel vrij cliché maar tot nu toe bij goed van toepassing.
Heb je nu nog vragen? Stel ze via mijn contactpagina of via formspring, dan antwoord ik zo snel mogelijk!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Annemijn

  Dit vind ik echt leuk om te lezen! Urban Outfitters is ook mijn lievelinsgwinkel, als ik ooit nog een minuut (of nou, doe maar gelijk een jaar) gratis shoppen kon winnen, dan graag daar.

 2. Des

  wat ontzettend fijn om te lezen, dit! Ik heb het idee je zo nog beter te kennen. Dat je zegt dat je niet meer zo onzeker over jezelf bent, TOPPIE :).

  Toen ik op huwelijksreis wou ik even internetten, en oa jouw blog wou ik perse even bezoeken. Ik vind je blog echt creatief, lief, zacht, schattig, meisjesachtig, LEUK!

  ” En natuurlijk door de manier waarop je je opstelt. Het blijft internet dus alles kan anders overkomen, daarom is het extra belangrijk om goed te checken of het niet arrogant/snobistisch geschreven is (iets waar ik niet zo van hou)”

  Helemaaaaaaal WAAR

 3. Kira

  Super leuk die antwoorden op onze vragen. Toen ik ze doorlas dacht ik vaak: ‘hé, ik vind dat ook!’ :D

 4. Janne.

  Je hebt alles echt heel leuk beantwoord. Soms als iemand een q&a doet denk je na 3 vragen te hebben gelezen, oké wil ik de rest wel lezen? Maar bij jou bleef het leuk om door te lezen! :)

 5. marlieke

  Veel plezier met TCS en sterkte met alles uit zoeken! (het is een leuke studie! maar wel zoeken soms.)

 6. josianne

  Wat leuk om te lezen :) Fijn dat je alles zo uitgebreid beantwoordt!

 7. wanderlust

  nice to meet you ;)

  Berlijn is de nr 1 voor mijn afstudeerstage. Ik heb een paar interessante bedrijven en komende week maar de eerste sollicitatie brieven op de post zetten

 8. Wat een leuke post!
  Je bent echt een leuke, gezellige meid!
  Succes met je studie! Ik hoop dat je een gezellig huis vindt :)

 9. He lieve Marlous, wat een leuke post! Veel wist ik natuurlijk al, maar ook ik heb je weer wat beter leren kennen! Je bent zo lekker eigen en open en ik vind het super dat we door bloggen in contact zijn gekomen met elkaar! Dat er nog veel mails mogen volgen ;) X

 10. Mw Ekster

  Super leuke antwoorden! Ik denk dat bijna alle meisjes mintgroene muren wilt:-)! Veel plezier met je nieuwe studie en je toekomstige studentenleven in Utrecht! Je gaat een nieuwe fase tegenmoed:-)!

  xx

 11. Daniëlle

  Ik vind dat wel een talent hoor, een supergoede blogger zijn, dus die mag je d’r best in houden;)
  Leuk om te lezen dat je huis een mintgroene muur moet hebben, grappig zoiets specifieks. Ik zei het al eerder, maar wat een interessante studie ga je doen! Hoop dat je snel een kamer naar wens vindt!

 12. Esther

  Altijd leuk om te zien wie er achter een leuke, creatieve blog zit! En grappig om te lezen dat je in Utrecht gaat studeren en wonen, want daar woon ik ook. Wie weet kunnen we een keer brainstormen/DIY’en ;) X

Geef een reactie