Rotterdam hotspots by SophieSweetVintage

Hallo allemaal! Sinds een aantal jaar heb ik een eigen blog over vintage, DIY en alles wat mij blij maakt en inspireert: SophieSweetVintage. Zo nu en dan schrijf ik over mijn eigen stad – Rotterdam – en het leek mij leuk om een lijstje te maken met mijn favoriete adresjes. Er is genoeg leuks te zien en te shoppen: waarschijnlijk kennen jullie de Koopgoot al en de Oude Binnenweg. Ik woon zelf in Noord en in deze oude buurt is enorm veel leuks te vinden. Mocht je deze zomer zin hebben in shoppen, ga dan zeker de onderstaande adresjes langs!

♥ Lof der Zoetheid

Bij Lof der Zoetheid op het Noordplein kun je terecht voor superlekkere koffie, taart en chocola. De sfeer is er fijn, op het piepkleine terras kun je prima zitten in het zonnetje en als je wilt kun je er ook terecht voor een heerlijke high tea (wel van tevoren reserveren).

♥ Lily Scarlet

Voor vintage lovers is er een superleuk winkeltje in het Rotabs Style Center (ga bij Lof der Zoetheid rechts de hoek om, loop langs het water, dan vind je de ingang van dit leuke pand met allerlei winkeltjes (waaronder deze shop vol vintage) vanzelf! In haar eigen atelier maakt de eigenaresse van Lily Scarlet kledingstukken die geïnspireerd zijn op vintage patronen uit de jaren ’40 en ’50. Je kunt er ook terecht voor mooie vintage jurkjes en accessoires. Een aanrader!

♥ Sas Knits it Again

Nog een aanrader in hetzelfde pand is Sas Knits it Again. Een kleurrijke winkel vol wol – in ontelbaar veel mooie kleuren. Je kunt er workshops volgen, patronen kopen en of je nou beginner bent of expert: als je dit winkeltje binnenstapt wil je gelijk aan de slag!

♥ Het Kookpunt

Bij Het Kookpunt (ook aan het Noordplein, aan de linkerkant van Lof der Zoetheid) zit een geweldige kookwinkel met alles op het gebied van koken. Je vindt er veel kookbenodigdheden, maar ook kasten vol met kookboeken: mijn favoriete afdeling! Ik wil alles wel meenemen hihi.

♥ Swanmarket


Nu we toch ‘in de buurt’ zijn: op de binnenplaats van Rotabs (daar waar Lily Scarlet en Sas Knits it Again zich hebben gevestigd) kun je eens in de zoveel tijd terecht voor de leukste crafty markt van Rotterdam: de Swanmarket. Veel kraampjes met handgemaakt moois, vintage en heerlijk eten. Absoluut een bezoek waard! Op mijn blog houd ik trouwens altijd een crafty markt agenda bij. Houd het in de gaten, zodat je geen editie mist

Have fun in Rotterdam!

Bedankt Marlous dat ik een gastberichtje mocht schrijven!
♥♥♥

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. Christel

    Ik woon al mijn hele leven in Rotterdam en had alleen van Sas Knits It Again gehoord! Shame on me!

  2. Helmi

    Leuk, ik ben in de winter in Rotterdam geweest. Heerlijk en fantastische moderne architectuur.

  3. Super leuk, wat lijkt Rotterdam mij een heerlijke stad, jammer dat het zo ver weg is voor mij.

Geef een reactie