DIY: Origami envelope

Wie heeft er niet ooit ge-origami-t (hoe schrijf je dat?)? Zelf kwam ik niet veel verder dan een bootje en een kraanvogel (hoewel die laatste best indrukwekkend is), maar sinds kort weet ik een leuke nieuwe: de envelop! Deze kleine variant is erg handig als je iemand geld geeft (voor een verjaardag o.i.d.) en je het toch leuk wilt verpakken. En hij is binnen 5 secondes gevouwen! Ook leuk om kleine frutsels in te stoppen bij de post. Volg de stappen hieronder om hem te vouwen:

Valt best mee toch? Zorg alleen dat de eerste vouw precies goed is, anders sluit je envelop niet goed aan. Nog een tip: het rechte kruis vouw je alleen als hulplijnen en zijn eigenlijk niet nodig. Zonder deze hulplijnen wordt je envelop veel mooier, dus vouw alleen aan de randjes een klein beetje in. Dan krijg je een mooie egale envelop.
Voor degenen die de smaak te pakken hebben heb ik hieronder nog een filmpje met een variant op deze envelop en een envelop gemaakt van een A4 (maar die is wel voor gevorderden!).
Translation: Learn how to fold an envelope by following the steps on the second picture. The first youtube movie shows a variant of the envelope, the second youtube movie shows a more difficult envelope made of A4 paper.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Lifesplash

  Het is altijd veel leuker als een brief in een leuke envelop zit, haha! Word je gelijk nieuwsgierig en is een stuk vrolijker.

 2. Celestine

  Sneller klaar dan het overtekenen, knippen en plakken van een envelop, lijkt me! Dit is een leuk idee om af te wisselen of om te gebruiken wanneer ik weinig tijd heb. Moet ik eens proberen!

 3. Kiki

  Leuk! Ik heb nog heel veel van die origami blaadjes liggen :) liefs

 4. Britt

  Leeeuuk! Ook leuk om te origami’en zijn de vlinder en het jurkje. Gewoon even youtuben voor een tutorial.

Geef een reactie