Hotspot: De Firma Nijmegen

Nog een leuke hotspot in Nijmegen: De Firma. Sinds een paar maanden zit dit restaurant op de Waalkade van Nijmegen en al die tijd wilde ik er al eens langs gaan. Helaas kwam het er steeds niet van, of zat het vol (reserveren is een pré!). Maar vandaag zaten we dan eindelijk op het terras bij De Firma.
Ze hebben verschillende gerechten (keuze uit borrelhapjes, vlees, vis en vegetarisch) ter grootte van een voorgerechtje (en ook voor zo’n prijs). Op tafel staan een stapel borden en een blik met bestek, de bedoeling is dat je allemaal iets bestelt en samen deelt. Zo bestelden wij Eendenborstsalade met cashewnoten, Hollandse rundlapjes met zoetzure koolrabi en gegrilde brown sugar kip. We deelden de gerechtjes en het was zo ontzettend lekker! Ik ben blij dat ik de keuze niet hoefde te maken maar gewoon alles kon proeven.

In het filmpje hieronder wordt het concept nog beter uitgelegd:

De Firma ligt tussen de mooie pandjes in de Benedenstad, aan de Waalkade. Het uitzicht is prachtig (of je nou over het water uitkijkt of naar de mooie panden) en het terras is heel sfeervol door de leuke lampionnetjes.
Het eten was ontzettend lekker, er wordt alleen gebruik gemaakt van verse, duurzame (en als het even kan streek-) producten. En dat proef je! Met gerechtjes van 7 á 8 euro per stuk is het ook nog eens heel betaalbaar. Zeker even langsgaan dus!
Translation: Restaurant De Firma in Nijmegen is a real treat! They have little meals made from fresh local ingredients you can share with each other, so you can taste every meal. Definitely the place to go if you are ever in Nijmegen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Marlou

  ik ga ‘m onthouden!
  en maar eens een middagje Nijmegen plannen zodat ik al je plekjes af kan gaan :)

 2. Lijkt me een leuk adresje om te eten! Ik krijg al helemaal trek in de patat haha. Zo’n zakje ziet er altijd zo gezellig uit :)

 3. Debby

  Daar moet ik natuurlijk nu ik in Nijmegen woon ook eens heen!

 4. Ice Pandora

  Oh dat is mooi want ik
  ga binnenkort naar het
  oosten van het land :P
  Leuk systeem dat delen!

  xx

 5. Indira

  Klinkt goed! Ik ben nog nooit in Nijmegen geweest, niet in de stad in ieder geval… Maar het ziet er erg gezellig uit!

 6. karlijn

  Ik begin de indruk te krijgen dat ik snel een keer naar Nijmegen moet gaan :P

 7. S.

  dat ziet er heel leuk uit! jammer genoeg kom ik nooit of te nimmer in nijmegen ^^

 8. Esmay

  Ziet er erg gezellig & huizelijk uit, you know! :D
  Lekker eten ook, lijkt me hihi!

 9. Super, zo’n concept vind ik echt geweldig! Niet al te grote gerechten die je lekker samen deelt, is veel gezelliger toch? Leuke zaak hoor!

 10. De Firma! Ha, die ken ik wel! Want afgelopen september vierde m’n broer zijn verjaardag daar. Echter kende ik het daarvoor niet. En aangezien het eind september was en het dus niet erg warm meer was, hebben we binnen gezeten (dat stuk bij de achterdeur) en niet buiten. Maar nu ik dit zo zie? Wauw, ‘s zomers ziet het er nog gezelliger uit! Zeker voor herhaling vatbaar om daarheen te gaan. =)

Geef een reactie