Hotspot: Smaakrijk lunch & zo Nijmegen

Ik hou van buiten de deur eten en mijn favoriete maaltijd is dan de lunch. Lekker midden op de dag, je kan alle kanten op (warm of koud) en het is niet gelijk zo duur als een avond maaltijd. Ik hou van aparte lunch plekjes en ga dan het liefst ook naar zulke zaakjes. Naast mijn eigen werkplek, Sid & Liv heb ik in Nijmegen nog een favoriet: Smaakrijk Lunch & zo.
Ook deze zaak beschikt over een mooie binnentuin en gebruikt verse streekproducten om de heerlijkste broodjes te maken.

Het leuke aan Smaakrijk is dat je dwars door de keuken heen loopt. Je ziet hoe je broodje klaargemaakt wordt. Binnen heeft het een gezellige sfeer met een mooi interieur. Er liggen boekjes en spellen die je mag pakken, je kunt hier zo de hele middag blijven zitten.

Zelf kom ik hier het liefst in de zomer, zodat ik heerlijk in de tuin kan zitten. De menukaart staat vol lekkere broodjes waarbij je zelf het soort brood kiest (wit, bruin, of een variant met kruiden). Omdat alles vers gemaakt wordt is het ook mogelijk om zelf een broodje samen te stellen met ingrediënten van de kaart.
Wij kozen voor een panini mozzarella en een rozemarijn broodje met gerookte kip, jonge kaas uit Friesland en een mosterdsausje. Daarbij hadden we biologische appelsap en een verse kiwi-sinaasappelsap.

De broodjes zijn er super lekker, de sfeer is fijn: mocht je een keer in Nijmegen zijn dan is dit een prima plek om te lunchen. Het is gelegen aan het begin van de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland vol met allemaal leuke speciaalzaakjes die je eigenlijk sowieso niet mag missen!

Translation: If you ever go to Nijmegen, the Netherlands: make sure to visit Smaakrijk Lunch & Zo to stop by for a delicious sandwich. It’s one of my favorite places in the city to have lunch.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Nuria

  Jeetje, wat ziet dit er gezellig uit! Ik ben nog nooit in Nijmegen geweest maar als ik er ben ga ik hier zeker even genieten!

 2. Nienke

  Oh leuk! Als mijn colleges weer beginnen ga ik gauw eens een kijkje nemen!

 3. Debby

  Ik ben daar laatst wezen eten in de tuin. De broodjes waren overheerlijk maar wat een slechte bediening zeg… ten eerste kreeg ik niet wat ik had besteld, toen ik eenmaal wel mijn koffie kreeg, liet die jongen het trillend nog bijna vallen ook. Het duurde een halfuur voordat ik mijn broodje had en daarna zijn we zelf maar naar de kassa gelopen om het af te rekenen want het was volgens mij te moeilijk om alles gewoon bij te houden.

 4. Jennifer

  Ziet eruit als een fantastische lunchtent om je middag door te brengen. Heerlijk! Ik weet niet of er in Groningen zulke leuke terrasjes zijn, maar ik zou bijna verkassen naar Nijmegen.

 5. Mars

  Dat ziet er inderdaad heel gezellig uit! Wat grappig dat je door de keuken loopt!

 6. des

  als ik ooit in nijmegen ben, dan zal ik hier zeker aan denken!

 7. Janne.

  Dat ziet er leuk en lekker uit! Als ik weer een keer ga lunchen in Nijmegen ga ik er eens kijken :)

 8. Myrthe

  Oooooh dat ziet er echt zonder grappen uit als mijn ultieme lunchcafeetje! Wauw!

  Waarom hebben ze dit soort leuks niet waar ik woon :(

 9. Joyce

  Ik woon zelf ook in Nijmegen en heb al vaak getwijfeld of ik hier eens zal gaan lunchen! Maar nu heb je me overgehaald!

 10. Shanti

  Wat een leuk tentje! Ga hem zeker onthouden, kom niet zo super vaak in Nijmegen maar af en toe dus dan is het leuk om te weten.

 11. Marijke

  Ziet er lekker en gezellig uit! Spijtig dat Nijmegen een beetje ver is voor mij, hoewel ik vlakbij Zundert/breda woon :).

 12. Anouk

  Jaaa Smaakrijk is lekker en leuk! Ik vind Bairro Alto ook leuk! Er zijn zo veel leuke lunch/koffie tentjes in Nijmegen!

 13. Daniëlle

  Dat ziet er heel goed uit! Prachtige zaak zeg, en altijd goed zo’n binnentuin, heerlijk ontspannen zitten en ik vind het altijd zo’n romantisch gevoel hebben:)
  De broodjes: oeh la la, ik lust wel zo’n mozzarella panini:)

 14. aah dat ziet er leuk en lekker uit zeg. Ik vind het altijd heel goed en lekker als er streekproducten worden gebruikt!

 15. Ja, hier ben ik een maand geleden ook geweest! Was erg lekker! :) En je zit echt heel leuk.

  Sid en Liv ga ik de volgende keer heen! :)

 16. fleuranova

  Super leuk artikel! Ik werk zelf bij Smaakrijk, leuk om zo’n blog te lezen!

Geef een reactie