Food: favorites

Ik woon nu zo’n twee weekjes op mezelf en dat betekent dat ik vanaf nu ook zelf voor mijn eten moet zorgen. Oke – afgelopen weken heb ik veel etentjes gehad of samen gegeten, maar ik heb toch al wat dingetjes klaargemaakt. Mijn favoriet zijn absoluut de simpele maar oh zo lekkere dingen, zoals zelfgemaakte soepen (bijvoorbeeld broccoli soep), maar ook restjes (tomaatjes, halflege potjes pesto, stukje feta) opmaken met een Turks brood. En mijn favoriete ontbijt: stracciatelle yoghurt (tip: bij de Lidl haal je een groot emmertje voor weinig geld) met muesli (en het liefst aardbeitjes). En lekker voor het slapen gaan: verse muntthee met een schijfje citroen.
Wat zijn jouw favoriete recepten? Vooral simpele gerechtjes hoor ik graag, dan ga ik ze zelf ook eens uitproberen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Sim kookt

  Wat lekker allemaal! mijn meest favoriete recept is een salade met geitenkaas en de geroosterde tomaatjes van Annabel Langbein. Echt heerlijk.

 2. AP

  Wat een leuk servies heb jij :).
  Ik hou ook altijd van restjes opmaken. Zelf ben ik verder fan van salades – bijvoorbeeld met spinazie, avocado, cashewnoten, gekookt eitje en wat tomaat/paprika met simpele olijfolie dressing. Of natuurlijk pasta bolognese :P. Vind het ook leuk om ingewikkeld te koken. Toch lekkerder dan wanneer je bij je ouders moet eten wat de pot schaft ;)

 3. Berbeertje

  Aanrader (vooral voor warme dagen): pastasalade met selleriesalade, perziken, cashewnoten, gegrilde kip en lente-ui. Echt heerlijk en heel simpel!

 4. Marloes

  Wat een leuke foto’s. Heel simpel is aubergine en courgette samen opbakken en dan met aardappels en eventueel iets van vlees/vis/vega. Soep is altijd makkelijk. net als sla. Zelf eet ik ook graag linzen met blauwe kaas en gebakken peren.

  Hoe bevalt het verder op kamers?

 5. Daniëlle

  Hmm lekker allemaal hoor! Mijn favoriete simpele gerechten: veelal pasta! Pasta met (zelfgemaakte) pesto en een stukje gegrilde zalm, garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus, etc.
  Die laatste staat ook al op m’n blog, mocht het je wat lijken moet je maar eens kijken!

 6. Nina

  Lekkere foto’s! Ik maak ook vaak simpele dingen bijv Udon noodles met paksoi, paprika en kip, toevallig gisteren gemaakt. Of een lekkere pasta, bijvoorbeeld met gorgonzola en walnoten. Dat is het leuke van op jezelf gaan wonen, lekker zelf gaan koken en experimenteren daarmee!

 7. Janne.

  Lekkere dingen! Courgette soep is makkelijk om te maken en heel lekker. :)

 8. Esmay

  Wat leuk, zo’n post met wat je allemaal hebt gegeten enzo :D!
  Ziet er stuk voor stuk heerlijk uit!

 9. Aleida

  Oh jummie, ziet er allemaal heerlijk uit. Zelf hou ik van andijviestamppot, super makkelijk te maken maar nu nog wat te warm. Of pasta met tonijn en roomkaas… in een paar minuten klaar en zo lekker.

 10. Jesdiny

  Mag ik een keertje bij je komen eten? Hihi, zo lekker allemaal!! Die tafel met turks brood ziet er zo lekker en gezellig uit. Ik zou zo aanschuiven!

 11. Jessi

  Mmm. Soep! Ik ga die broccolisoep zeker eens uitproberen.

  Ik maak graag simpele pasta met broccoli, spekjes, zongedroogde tomaten, soms wat pijnboompitten erbij en olijfolie. Warm of koud, altijd heerlijk!

 12. Wat een heerlijke foto’s (en eten!). Mijn simpele gerechten ontstaan vaak doordat ik van alles bij elkaar gooi haha

 13. Mijn ideale ‘ik heb geen tijd om te koken’ recept is:
  Verse pasta van de AH (bijv. tortelini met noten) 4 minuutjes koken, in hetzelfde pannetje diepvrieserwtjes 2 minuten mee koken. In een bak mengen met beetje kruidenkaas, beetje chilli saus, sla en kaas. Tja, en dan hoef je alleen nog maar te smullen!

Geef een reactie