Music: Ludovico Einaudi

Image by Ladylixa

Naast folk, singer-songwriter en af en toe wat meer techno/dance muziek heb ik ook een groot zwak voor post-modern klassieke muziek. Met name pianostukken (soms in combinatie met cello) vind ik geweldig. Zelf heb ik jaren pianoles gevolgd waardoor ik veel stukken en artiesten ken. Een van mijn favorieten piano artiesten is Ludovico Einaudi. Wellicht heb je al eens van hem gehoord, zijn muziek wordt voor allerlei films en programma’s gebruikt waaronder de filmhit Intouchables. 
Einaudi is een Italiaanse componist en valt onder de post-modern klassieke stijl, met een minimalistische inslag. Zelf luister ik zijn muziek graag tijdens het maken van opdrachten of het schrijven van artikelen of wanneer ik tot rust wil komen.
Hieronder mijn favoriete nummers van Ludivico Einaudi, ik ben heel benieuwd wat jullie favoriet is! (Oh en als niet alle nummers via mijn blog kunnen worden afgespeeld, ga dan zeker even naar youtube om hem alsnog te kunnen beluisteren!).

Translation: I love listening to post-modern classic music, especially piano music. I have played the piano for years, and so I came across to this amazing piano artist: Ludivico Einaudi. Below some of my favorite songs, I hope you like them too.

Fly (soundtrack Intouchables)
Nuvole Bianche

Una Mattina (soundtrack Intouchables)
Ancora

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Mandy

  Mijn favo’s zijn Nuvole Bianche, I Giorni, Andare en… eigenlijk bijna alles van hem. ben je wel eens bij een concert van hem geweest? Kippenvel en tranen met tuiten. ;-)

 2. Marloes

  Heel erg mooi! Ik ben de laatste tijd helemaal fan van The Arrival of The Birds, ook dit genre. Heb jij bladmuziek van deze nummers? Weet je of die ergens gedownload kunnen worden? :)

 3. Marlyssa

  Prachtige muziek! Heb heel wat stukken vna hem gespeeld op de piano.

 4. Emma

  Mijn grote favoriet is dietro casa, ik ben echt groot fan van deze man. Ik ben afgelopen maart bij een concert van hem geweest, was echt geweldig. Over een paar maanden komt hij weer naar NL en ik ben druk op zoek naar iemand die met me mee wilt, ik wil hem weer zien.

  1. Mandy

   Wanneer en waar komt hij? Ik ben er in december voor naar Antwerpen afgereisd..

 5. Masha

  Echt prachtige muziekstukken heeft hij gemaakt! Nuvole Bianche kan ik op de piano maar Fly is ook echt prachtig!

 6. Mirthe

  Ik kan Fly en Oltremare op de piano, zulke mooie stukken!

 7. Indira

  Ik speel zijn muziek ook op de piano. Hij is echt geweldig! Ik ben een paar maanden terug naar zijn concert hier in Nederland geweest, echt prachtig om daar bij te zijn :)

 8. Fijne muziek dit, heb ook lang piano gespeeld, pianomuziek en inderdaad in combinatie met cello of viool, vind ik zo mooi!

 9. mady

  Wat een mooie muziek! En wat goed dat je ernaar luistert. Ik denk dat er soms zo weinig mensen naar klassieke muziek luisteren, maar aan de comments te zien valt het toch alles mee. Ik kende Einaudi nog niet, maar vind het erg mooi!

Geef een reactie