Ik hou van verse groenten soepjes. Lekker veel groenten in de pan gooien, staafmixer er doorheen en klaar. Alles wat ik over hou vries ik in zodat ik om brakke dagen een lekker vers soepje heb om me door de dag heen te helpen!
Vandaag deel ik mijn broccoli recept met jullie. Ik heb het van mijn moeder geleerd, het is een vrij simpel recept met weinig ingrediënten en binnen een kwartiertje is het klaar. In plaats van broccoli zou je ook courgette kunnen nemen, of juist courgette of andere groenten aan het recept kunnen toevoegen. Wat je wil, dit is een soort basis recept.

Wat je nodig hebt
– Twee broccoli stronkjes
– Twee aardappelen
– Een ui (ik gebruik graag rode uien)
– Twee bouillon blokjes 
– Teentje knoflook
– Olijf olie
– Peper en zout
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en de ui in grote stukken, doe een beetje olijf olie in de pan en bak de ui en knoflook aan. Snijd ondertussen de aardappel en broccoli ook in stukken en roerbak die even in de pan. Voeg vervolgens warm water toe zodat de broccoli net onder water is (ongeveer een ruime liter water). Gooi de bouillon blokjes erbij en laat het tien minuten koken. Pak dan de staafmixer erbij en pureer het geheel. Breng het op smaak met peper en zout (als het nodig is) en klaar is je soep!
Tags: , ,

Gerelateerd

18 reacties op “Recipe: Broccoli soup

  1. Het klinkt zo lekker, maar ik heb dus op vakantie in het hotel brocollisoep gegeten en daar ging ik bijna van over mn nek. Misschien lag het aan het hotel, of aan de infectie die op dat moment in mijn darmen en maag zat? Misschien toch maar eens een poging tot home made wagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *