Recipe: Turkish bread pizza (vega)

Het leuke aan samenwonen met huisgenoten is dat je veel nieuwe dingen van elkaar leert, waaronder nieuwe recepten. Vanavond leerde mijn huisgenootje me een nieuw gerecht: pizza’s met Turks brood als bodem. En wauw wat was dit lekker! Een beetje zoals een Amerikaanse pizza (met een dikke bodem) maar dan is de bodem heel knapperig en luchtig en niet zo taai en vol als bij de Amerikaanse pizza’s. En ook handig: het is low budget en ideaal om je laatste restjes mee op te maken (gewoon allemaal erop gooien!).
Lees verder voor het recept.
Translation: Today my roommate showed me a new dish: pizzas with a Turkish bread as base. And oh man this is delicious! It’s also very low budget and a perfect way to get rid of your leftovers (just put it on the pizza!). Read on to see the recipe.

Wat heb je nodig?
Voor 2 pizza’s:
– Blik tomatenpuree (ongeveer 140 gram)
– twee teentjes knoflook
– wat basilicum
– olijven (wij hadden olijven in pittige chilisaus, wat een lekker licht pittig smaakje gaf)
– peper en zout
– 1 turks brood 
– geraspte kaas/speciale pizzakaas
– beleg voor op je pizza (tomaat, paprika, courgette, champignon, feta etc.)
Bereiding
Snijd de knoflookteentjes en olijven in stukjes, doe deze samen met wat basilicumblaadjes bij de tomatenpuree in een pannetje. Pureer het geheel met de staafmixer, voeg nog wat peper en zout toe naar smaak. Snijd het Turks brood doormidden (zo dat ieder een helft heeft), smeer de saus uit over de pizza en strooi de kaas eroverheen. Beleg de pizza vervolgens naar wens. Zet de pizza ongeveer een kwartiertje op 180 graden in de oven et voilá, klaar is je overheerlijke pizza!

What you’ll need
For 2 pizzas
– Can of tomato puree (140 gr)
– 2 cloves of garlic
– some basil
– olives (we used olives in chili sauce)
– salt and pepper
– 1 Turkish bread
– grated cheese
– anything you want to put on your pizza
Preparation
Cut the cloves of garlic and the olives into pieces and add them together with the basil to the tomato puree. Mix it all with a hand mixer until it’s a puree, add some salt and pepper to your taste. Cut the Turkish bread in half and spread the sauce on the bread. Add some cheese and cover your pizza with anything you like. Put it in the over for 15 minutes at 180 degrees celsius and you’re done! Enjoy your meal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Sophia

  waauw ziet er lekker uit! Als ik eraan denk dan ga ik hem een keertje maken!
  Liefs.

 2. mady

  Super handig door die bodem!En als je de kaas door sojakaas vervangt kun je het ook makkelijk een vegan pizza maken :) ik krijg er trek van! Mooie foto’s

 3. veggiesara

  Dat doe ik ook altijd! Ik breng altijd ‘te veel’ brood mee van de Turkse bakker (ook omdat die niet zo dichtbij is) en met de restjes maken we dan pizza. Zonder kaas trouwens ook heel lekker vind ik. En zo knapperig mmm

 4. kelly

  haha, dat hebben wij zaterdag ook gegeten :)
  superlekker met home-made-pesto, mozzarella, tomaat en eventueel serranoham voor de non-veggies!!

 5. Debbie

  Hmmmm dat ziet er lekker uit, dat ga ik zeker snel eens proberen. Echt handig zulke huisgenootjes, ook voor ons bloggers dus want het is een super tip dit.

 6. Sylvia

  Wauw, ziet er goed uit! Heb deze week al homemade pizza op, dus ik zet deze link even onder m’n favorieten voor volgende week ;)

 7. Jennifer

  Zelf pizza maken kende ik al, maar niet met turks brood! Dat ga ik maar snel eens proberen, want het ziet er lekker uit!

 8. cleolidewij

  Ah heerlijk ja, ik maakte ze toevallig deze week voor mijn verjaardag. Ik roerde wat tomatenpuree, pesto, olijfolie en knoflook door elkaar, smeerde daar het turks brood mee in, legde er schijfjes courgette en tomaat op en bestrooide dit met (parmezaanse of mozzerella) kaasvlokken, echt een verrassend goede combinatie :)

Geef een reactie