Movie review: best of last year

Met de enorme dvd collectie van mijn bff/huisgenootje én een pathépas die er binnenkort aankomt leek het me leuk om jullie wat vaker op de hoogte te houden van de films die ik kijk. Naast series ben ik ook een groot filmfan en vandaag wil ik jullie mijn favoriete films van afgelopen jaar laten zien. Of ja, die ik afgelopen jaar heb gezien, want sommigen zijn al wat ouder.
Hieronder korte samenvattingen en mijn cijfer in vergelijking tot IMDB.com. Klik de titels voor een trailer!

Drive (2011) – IMDB 7,9 / Mijn cijfer: 8,5
Ik hou van Ryan Gosling, of hij nou de good guy (The Notebook), bad guy (Crazy Stupid Love) of de held (Drive) speelt.. wat blijft het ongelofelijk leuk om naar te kijken ;-). Maar Drive is meer dan dat. Gosling speelt een ‘driver’, hij doet stunts met auto’s in films. ‘s Nachts bestuurt hij echter de vluchtauto bij overvallen.  Wanneer de ex-man van zijn buurvrouw (waar hij stiekem een oogje op heeft) uit de bak komt en nog 1 klus moet afhandelen, besluit Gosling hem te helpen. Dit verloopt echter niet helemaal soepel en een mega rauwe actie film vol vette autoscheur scenes en soms ietwat heftig vechtpartijtjes is het gevolg.
Ik ben niet echt fan van actiefilms maar deze film zit ontzettend goed in elkaar en blijft tot het einde spannend. Het filmwerk zit goed in elkaar en ook de muziek is perfect uitgekozen (dit nummer bijvoorbeeld, zo relaxed). Doordat de film vrij arthouse-achtig is, is het niet een standaard actiefilm en zeker de moeite waard om te kijken!
As it is in Heaven (2004) – IMDB 7,4 / Mijn cijfer: 7,8
Deze Zweedse film gaat over een beroemd violist en dirigent die na een hartaanval besluit om het rustiger aan te doen en terug te keren naar zijn geboortedorp. Daar treft hij een klein kerkkoor aan en voelt hij zich geroepen ze te helpen. De verhaallijn is was vaag, maar alle personages zijn subliem uitgewerkt.
De een werd vroeger gepest, de ander wordt thuis geslagen door haar man en weer een ander is teleurgesteld in de liefde. Ondertussen bevalt het de dominee maar niks, zo’n nieuwe man in het dorp die wel erg veel aandacht krijgt. In de aanloop van een concert lopen de spanningen hoog op en verandert de stemming in het dorp voorgoed. 
De film is geweldig geacteerd, je leeft gelijk met het verhaal mee. Met als hoogtepunt van de film het concert waar Gabriella dit prachtige lied zingt (lees ook de tekst). Oh, en het Zweeds is gewoon een heerlijke taal om naar te luisteren.
Intouchables (2011) – IMDB 8,6 / Mijn cijfer: 9
Ik ga er vanuit dat de meesten van jullie Intouchables wel kennen, maar voor degenen die hem nog niet hebben gezien: nadat Philippe,  een rijke zakenman verlamd raakt door een paraglide ongeluk besluit hij iemand in dienst te nemen als verzorger. Uit alle sollicitaties kiest hij Driss, de werkeloze kwajongen die alleen maar kwam solliciteren omdat hij anders zijn uitkering niet kreeg.
Uiteindelijk gaat Driss toch de uitdaging aan en zo ontstaat een dierbare vriendschap waarbij beiden veel van elkaar leren. Een van de mooiste en grappigste feel good films die ik ooit heb gezien, en het is ook nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Ook hier weer geweldige muziek van o.a. Ludivico Einaudi.
Source Code (2011) – IMDB 7,5 / Mijn cijfer: 7,5
Source Code is een spannende thriller met een licht science fiction tintje. Jake Gyllenhaal speelt capitein Colter Stevens die een enorme explosie in een trein richting Chicago moet voorkomen. Hij wordt terug in de tijd gezapt waar hij iemand anders identiteit aanneemt en 8 minuten heeft om uit te zoeken wie de bom plaatste.
In het begin lijkt de fim heel raar maar gaandeweg begin je het te begrijpen totdat op het einde een plotwending volgt. Ik kan er helaas niet te veel over kwijt maar deze film is zeer goed en blijft spannend tot het eind!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Myrthe

  Ik heb er geen gezien behalve Intouchables, en die was zo wonderschoon dat bijna niets meer kan overtreffen. Die eerste twee klinken ook goed, ga ik maar eens huren (ik ben zo’n brave niet-download-broek) :) !

 2. Linda

  Ik heb ze allemaal niet gezien, haha! Source Code lijkt me wel heel leuk trouwens :)

 3. Leuke film tips! Ik heb alleen de laatste niet gezien, ben eigenlijk niet zo’n science fiction fan maar als jij alle andere films in je blogpost heel tof vindt zal ik deze misschien ook wel tof vinden.. Ga ‘m checken! :)

 4. Harmke

  Het is schandalig, maar ik heb geen een van deze films gezien.

 5. Annemijn

  As it is in heaven is moooooi! En Intouchables heb ik (schaam) nog steeds niet gezien.

 6. Loes

  Ik ben heel benieuwd naar ‘As it is in Heaven’! Die ga ik snel kijken.. Ik was naar Drive geweest maar vond die helemaal niet leuk, maar ik hou niet zo van actiefilms. Jij wel? Hihi Yannick werkt bij de bioscoop tegenover de bibliotheek in de stad en heeft een pasje waardoor we altijd gratis naar het filmhuis kunnen, zo fijn! Je moet binnenkort naar ‘Beasts of the Southern Wild’ gaan, dat is denk ik de mooiste film van het hele jaar :)

 7. Rosie

  Drive en Intouchables behoren ook tot mijn favorieten van 2012! Snel nog eens ‘As it as in heaven’ checken, die klinkt zeer mooi :) x

 8. Kiki

  Intouchables is geweldig! En drive wil ik zeker ook een keertje zien. Liefs

 9. Nanda

  Leuke tips, ik ken ze nog niet allemaal! Ik vond Source Code persoonlijk wat tegenvallen, iet wat langdradig. Maar ach, Jake Gyllenhaal maakt een hoop goed ;)

Geef een reactie