Recipe: Quinoa pilav

Sinds een tijdje duikt het overal op: ‘Quinoa’ (uitgesproken als kienwah), een soort graan te vergelijken met couscous en bulgur maar eigenlijk ook helemaal niet. Ik was ontzettend benieuwd naar quinoa en gisteren heb ik eindelijk eens een gerecht gemaakt met quinoa!
Het is me erg goed bevallen, dus mocht je nog geen idee hebben wat te koken vanavond, probeer dan eens volgend recept..

Translation: Yesterday I tried something new for dinner and cooked Quinoa! It was delicious, read on for the recipe.

Benodigdheden (4 personen)
1 pak quinoa (275 gr)
2 el pijnboompitten
1 rode ui, gesnipperd
1 winterpeen, in plakjes
300 gr kipfilet, in stukjes
3 el krenten
1 zak verse spinzie (300 gr)
Olijfolie, peper en zout en eventueel Ras el Hanout
Bereiding
Spoel de quinoa en kook het in een pan. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 minuten in een koekepan zonder boter of olie, laat het afkoelen op een bord. Snipper een uitje en bak deze met wat olie en de winterpeen in een hapjespan. Voeg na 5 minuten de kip toe, bak deze mooi bruin. Voeg als laatste spinazie toe (beetje bij beetje, tot dat deze geslonken is). Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Zelf voegde ik nog Ras el Hanout toe, een Marokkaans kruidenmengsel bestaande uit 50 kruiden. Mijn moeder nam deze vorige maand mee uit Marokko, maar ik geloof dat je het ook bij de Toko kan vinden. Een echte aanrader!
Voeg voordat je de quinoa afgiet wat krenten toe zodat deze een beetje kunnen wellen. Giet vervolgens het water af en doe de quinoa in de hapjespan. Schep dit nog een paar keer om, en klaar is je gerecht!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Nicole

  Ziet er lekker uit zeg! En dat kruidenmengels uit Marokko klinkt ook wel apart :)

 2. Lifesplash

  Oh, mmm ziet er lekker uit! :D Vooral met die krenten erbij, lijkt me een aparte maar toch ook heerlijke combi!

 3. laura

  oe ja dat klinkt super lekker. ik at het laatst voor het eerst! fijne ontdekking

 4. Ik heb er al een paar keer van gehoord, ben er best benieuwd naar! Maar ik heb ook nog nooit couscous gegeten, dus eerst dat maar eens proberen :D

  Groetjes
  Deborah

 5. pourlecoeur

  yum! ik ben altijd opzoek naar lekkere quinoa recepten, bedankt :)
  xo, cheyenne

 6. Marloes

  Ras el Hanout kan je ook bij de Dille & Kamille kopen! (even wat reclame maken ;) Haha het ziet er lekker uit, ik ben ook benieuwd, je ziet het idd overal. Heeft het een beetje smaak van zichzelf? Of heeft het wel echt veel kruid nodig? Haha ik wist niet dat je het zo moest uitspreken, ik zei altijd keunojah ofzo….

 7. Iris

  Vandaag was de opening van een nieuwe Dille & Kamille vestiging in Enschede, heuj! Toen ik daar was zag ik een zakje Ras el Hanout kruiden en dacht meteen aan dit recept van je dus heb het meteen in m’n winkelmandje gegooid, haha! Het ruikt zo lekker, heb nu al zin om er iets mee te maken. Thanks voor de tip!

 8. Iris

  Ik heb het net op, was heeel lekker! Ik gebruikte ‘nep-vlees’ ipv kip en couscous ipv quinoa want dat had ik niet meer in huis. Voor herhaling vatbaar! :)

Geef een reactie