Weekly kitten roundup

Morgen is het alweer 2 weken geleden dat de kittens werden geboren. Wat vliegt de tijd en wat groeien ze snel! Helaas hebben twee kittens het niet gered, een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje was gewoon te zwak en woog veel minder dan de rest. We hebben nog proberen bij te voeden maar het mocht niet baten.
Met het vrouwtje ging het eigenlijk goed, ‘s middags had de dierenarts haar nog gecheckt (net als alle andere kittens) en ‘s avonds is ze toch nog overleden door acute uitval van de darmpjes.
Maar! Met de rest gaat het wel heel erg goed, inmiddels hebben we ze ook (tijdelijke) naampjes gegeven. Omdat deze kattenposts ontzettend veel views krijgen heb ik besloten om wekelijks even een update te geven. Dus alle kattenhaters kunnen maar beter niet verder lezen ;-)

Translation: Almost two weeks ago the kittens were born. Time flies and they’re growing so fast! Read on for cute kitten pics!Enorm schattig toch?? Inmiddels hebben de kleintjes ook een naam, bedacht door mijn vader. Die is nogal eh creatief, het mag een wonder zijn dat ik (vind ik toch) wel een normale naam heb ;-). De katers heten Sebas, Brett (hier gaan we nog een alternatief voor bedenken hoor!!) en Brammetje (die is het kleinst en voeden we voor de zekerheid bij). De poesjes heten Xarah (tja..) en Nila (die heb ik bedacht, ter vervanging voor Barb.. juist). Zo kunnen we ze makkelijker uit elkaar houden, al wordt dat steeds makkelijker.
Nila heeft rechts een wit pootje, terwijl Xarah links een wit pootje heeft. Sebas is geloof ik de grootste en het donkerste, Brammetje het kleinst. Brett is dan ‘die andere’ ;-).

En dan nog een filmpje. Ze proberen echt al een beetje te kruipen! Steunen op de voorpootjes lukt al, maar op de achterpoten is nog lastig dus die slepen ze achter zich aan. Maar de oogjes zijn in ieder geval open!

Volgende week weer een update, voor meer kleine updates tussendoor kun je mijn Instagram in de gaten houden (waar overigens ook nog veel foto’s van afgelopen week op staan die hier niet tussen staan!).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 36 reacties

 1. Maike

  Aaaaaaah, wat zijn ze schattig! Die 4de foto vind ik het állerliefst! (:

  Liefs van Maike

 2. Jennifer

  Zo ontzettend lief! Ik wil graag ook een poesje zodra ik ga samenwonen met m’n vriend. Dat duurt nog wel een paar jaartjes denk ik, na de studie maar. En dat duurt nog zo lang, en als ik nu deze kittens zie, zo lief! <3

 3. Josephine

  Awwwh te cute, vooral de foto waarbij je ze vasthoudt en dan de twee daarna ook, zijn zo lief!

 4. Jesdiny

  Zo leuk elke week een update!! Zwijmel helemaal weg bij die foto’s. Jammer van die twee kittens, maar gelukkig zijn de andere wel helemaal gezond.

 5. elleneva

  Dit is zooo lief, het doet me denken aan toen onze katjes zo klein waren! Ik smelt!!

 6. Nora

  Wat onzettend lief! en mooi! jammer van die 2, dat is best sneu dan:( maar gelukkig gaat t goed met de rest!

 7. Ziza Zipper

  hihi die namen! zo leuk :)
  wat zijn het een schatjes! leuk idee, die wekelijkse update

 8. Josianne

  Wat een schatjes! Het lijkt me zo leuk om een aantal kittens in huis te hebben :D

 9. Wat een schatjes! Woonde ik maar al samen. Want zodra ik samenwoon mag ik van mijn vriend een kitten uitzoeken. Super jammer dat 2 het niet gered hebben :( ben blij dat de rest gezond is!

 10. Marlou

  ja, tja, dit is té schattig.
  en ik moet lachen om de namen van je papa, hihi

 11. Bianca

  Echt supercute!
  Ik zou er zo eentje mee willen nemen!
  ‘later’ wil ik ook een nestje ‘opvoeden’
  Hoeveel kost het ongeveer? Ik zou er elk moment bij willen zijn om te kijken of alles goed gaat

 12. Mylène

  Oh man, ik kan echt genieten van dit soort beelden. Zo ontzettend lief! Maar wat sneu van die twee kittens. :(

 13. Nanda

  Super lief!! Die foto met de 2 bruine kittens is mooi :)

 14. Bibi

  Kom maar op met die updates ;o) Dit is toch “té schattig”… zo lief!!!! Wat sneu van de 2 kittens die het niet hebben gered… hopelijk blijft het goed gaan met de rest én moederpoes natuurlijk ^_^

 15. Eva

  There so fluffy I’m gonna die – dispiceble me

 16. Tedje

  aaaaaahw ze zijn echt TE lief! Ik hou van die kleintjes :)

 17. Des

  sorry, maar als crazy cat lady vind ik dit veeeeeeeeeeeeeel te weinig foto’s ;).

Geef een reactie