What’s on my phone – favorite apps

Ik heb mijn iphone nu alweer bijna een half jaar en ik ben er nog steeds erg blij mee (en verslaafd aan). Toen ik hem net had maakte ik al een lijstje met favoriete apps, maar inmiddels zijn er zoveel nieuwe bijgekomen dat het me leuk leek om die lijst aan te vullen. En dan in een ‘what’s on my phone’ versie, zodat je gelijk ziet hoe mijn telefoon eruit ziet!
Ik heb een matte sticker op de voorkant tegen krassen (en ik vind mat fijner, blijven je vingerafdrukken niet zo op achter) en een zwart silicone hoesje. Al zoek ik nog een leukere. Lees verder voor de ‘binnenkant’ van mijn telefoon!

Translation: I got my iphone 6 months ago and I’m still very pleased with it. I already made a list of my favorite apps once, but I decided it was time for an update. So here is a ‘what’s on my phone’ post, where you can see all things on my phone + my favorite apps.


Dit is mijn beginscherm, hier staan de apps die ik het meest gebruik waaronder natuurlijk whatsapp, instagram en facebook. Agenda en berichten gebruik ik eigenlijk nauwelijks, maar ik vond ze toch nuttig genoeg om ze vooraan te hebben staan. Het standaard mailprogramma heb ik veranderd naar Gmail, veel fijner! Een handige, misschien nog onbekende app is Viber, waarmee je via wifi naar andere vibergebruikers kunt bellen. Gratis dus! Handig als je in het buitenland zit.
Dan mijn tweede pagina. Alles netjes geordend in mappen.. zo rommelig als het soms op mijn kamer kan zijn, zo netjes is het op mijn telefoon ;-). De achtergrond heb ik trouwens van Society6 gehaald. Een app die niet in een mapje zit is App van de dag, waar elke dag een andere betaalde app gratis wordt aangeboden. Daar zitten soms echt dure spellen van €5 tussen! Leuk om zo nieuwe apps te ontdekken en vooral fijn om ze gratis te kunnen downloaden. Gratis betekent ook echt 100% gratis, je hoeft na afloop niet alsnog te betalen.
Het eerste mapje bevat vooral handige dingetjes. Deze gebruik ik niet of nauwelijks tenzij ik ze nodig heb. MB meter is fijn om je datagebruik in de gaten te houden (ik zit bij Vodafone maar deze werkt gewoon prima), Zaklamp komt serieus soms goed van pas en met Lookout vind je je telefoon terug als je hem kwijt bent (via internet kun je hem localiseren of de telefoon af laten gaan).

Reisapps, handig als je het OV gebruikt. Reisplanner werkt fijn, 9292 laat daarentegen nogal vaak steekjes vallen. Ik geloof dat de pro versie alweer verouderd is en dat de meest rechter de juiste is. Mocht iemand nog een goed alternatief hier voor hebben dan hoor ik het graag!

Dan mijn toepassingen, soort hulpapps maar dan die ik wél regelmatig gebruik. Bankieren van Rabobank om mijn saldo te checken en geld over te maken, Folders om de aanbiedingen in de gaten te houden en Sleep Cycle om een goed slaapritme te krijgen.

Deze spreken wel voor zich denk ik. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends in bed nog even tv te kijken via mijn telefoon. Verder is dit mapje nog wel leeg, dus mocht je een goede suggestie hebben hoor ik het graag!

Fun! Sowieso Memereader (volgens mij was dit eerst de officiële 9gag app? Werkt in ieder geval fijner dan de nu officiële 9gag app vind ik), Kakhiel en FML. Met Timehop ga je terug in je verleden en zie je elke dag wat je precies een jaar (of 2/3/4) geleden postte op je social media, met Phoster maak je hele toffe posters en Duolingo is erg leuk om een taal mee te leren (of in mijn geval te onderhouden nu ik er geen les meer in heb).

En dan games! Hoewel ik er eerst geen had, is het me nu toch gelukt een mapje vol te krijgen. Al speel ik niet zo vaak spelletjes. De leukste vind ik Songpop, waarbij je liedjes moet raden, Tap Tap Revenge, een soort guitar hero en Woordjacht, een soort Ruzzle al bestond dit al eerder en vind ik het ook leuker.
Ook een aanrader is Wander, al past die misschien beter bij ‘fun’. Hierbij word je aan een random stranger gekoppeld en krijg je elke dag een opdracht (bijvoorbeeld ‘laat iets zien wat typisch voor jouw land is’). Na een week houdt je conversatie op. De bedoeling is dat je zo elkaars land en cultuur leert kennen. Een soort Omegle dus, maar dan zonder perverts.

Dan mijn fotografie mapje met een paar van mijn favoriete fotobewerkingsapps. Met VSCO cam krijg je mooie aparte lagen over je foto, Vintique heeft veel mogelijkheden die je per stuk kunt aanpassen en leuke kaders. Pixlromatic heeft ontzettend veel keus aan effecten, met Tiltshiftgen maak je de mooiste tiltshift foto’s en met Cinemagram maak je de tofste foto’s die voor een deel bewegen.
Verreweg het meest nuttig is de Photobucket app. Hiermee kun je in enkele secondes je foto’s van je telefoon naar een online album uploaden en vanuit daar weer codes kopieren om ze ergens te plaatsen (als html of BB codes). PolyFrame heeft ontzettend veel mogelijkheden om mooie collages te maken.

Dan een klein en bescheiden blogmapje: Bloglovin en Tumblr. Bloglovin werkt fijn, nadeel is alleen dat het commenten via BL niet fijn gaat en ik daardoor wel veel blogs lees, maar niet vaak reageer. De Tumblr app had ik jaren terug al op mijn ipod touch en vond ik toen niet fijn, maar nu werkt ie prima! De officiële Blogger app heb ik niet want die vind ik niet fijn werken, heeft een van jullie misschien een alternatief?

En dan nog wat er in mijn filmrol staat: voornamelijk veel kattenfoto’s haha! Ik heb ruim 2300 foto’s dus het wordt tijd dat ik er eens wat afhaal en op mijn laptop zet..

Dit was het! Hebben jullie nog leuke toevoegingen hier aan? Laat het dan weten in de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Jennifer

  Ik zie een aantal apps die ik ook heb op mijn android toestel, maar vooral een aantal fotoapps zou ik graag ook bij android zien. De rest maakt mij niet heel erg veel uit eigenlijk. Het is maar goed dat ik geen spelletjes oid op mijn telefoon heb, want dan ging er iets mis in mijn timemanagement.

 2. Sanne

  Ik heb gelijk ‘Timehop’ en ‘Wander’ gedownload, wat gaaf klinken die apps!

  Voor je foto’s had ik nog een ‘tip’, download de app ‘Dropbox’ (installeer het ook op je laptop – http://www.dropbox.com). Ik weet niet of je het idee kent, maar het is een soort van online USB stick. De app synct al je foto’s van je filmrol gelijk naar je Dropbox account, die de foto’s dan gelijk in een mapje op je laptop zet! Elke dag even syncen en dan eventueel gelijk van je telefoon afhalen, scheelt een hoop gedoe en ruimte op je telefoon. Werkt voor mij echt ideaal.

  :)

 3. Eva

  Ik hou echt van m’n iPhone. Op m’n Blackberry werd ik nog wel eens pissed als ‘ie vast liep maar ik kan gewoon niet boos worden op m’n iPhonie.

 4. Masha

  Haha erg leuk om te zien wat je allemaal op je telefoon hebt!

 5. Leuke achtergrond, ik heb hem ook op mijn telefoon! :)
  Ik mag in maart 2013 een nieuwe, (heb nu een bb…helaas helaas) en zit te twijfelen tussen een iphone of een htc.
  Ik wel een ipod touch waar ik veel mee kan gelukkig, want al die foto bewerkingsprogramma’s zijn zo leuk! :D

 6. Marlou

  hoooo wat een boel leuke! ik heb mijn iPhone nu dik 3 jaar, maar doe er eigenlijk niks anders meer mee dan Instagrammen, Whatsappen en de trein checken :’) ga straks gelijk wat dingen opzoeken! vooral Wander klinkt tof :)

 7. Jesdiny

  Wat leuk! Heb deze post gelijk even geliked. Ik heb namelijk net de Iphone5 binnen, maar moet nog even wachten tot donderdag wanneer mijn abbo ingaat. Pak ik gelijk deze post er weer bij om wat leuke apps te downloaden!

 8. Lifesplash

  Oh handig, dit ga ik even onthouden! Ik heb pas de iPhone 5 besteld en die komt dus over een tijdje binnen en ik. kan. niet. wachteeeeeen! Hahaha. :D

 9. Debbie

  Heerlijk he een iphone… heb sinds een paar weken de 5… En heb echt vele apps erop staan.

 10. Jorian

  Picframe is ook een goeie tip! kun je mooie collaga’es maken met fotos!

Geef een reactie