2012 Recap

2012 was voor mij een bewogen jaar, niet alleen op persoonlijk gebied gebeurde er veel maar ook mijn blog maakte grote veranderingen door. Het leek me leuk om aan het eind van het jaar eens terug te kijken naar mijn blog. De statistieken, de meest populaire posts, de leukste comments..
En het leek me ook goed om eens een persoonlijk lijstje te maken. Eigenlijk probeer ik nooit te persoonlijk worden op mijn blog omdat het toch het grote wijde web is waar god weet wie allemaal rond zwerft.. ;-)
Maar ik vind het belangrijk dat jullie me toch wat beter leren kennen en inzien dat hoewel het altijd lijkt of de mensen achter een blog een geweldig leven leiden, dat ook daar genoeg dingen achter de schermen gebeuren.

Translation: A recap of 2012, statistics of my blog and ups and downs of my personal life. Unfortunately this post is only available in Dutch. I wish you all a fantastic 2013!


Laten we beginnen met de statistieken van mijn blog. Ik vind het altijd erg interessant om bij anderen te zien (ik ben gewoon erg nieuwsgierig haha!). Ik vind het jammer dat er altijd zo geheimzinnig over wordt gedaan, stiekem denk ik altijd mensen hun statistieken overdrijven ;-). Die van mij vind je overigens onderaan de pagina, mocht je ze willen bekijken.

Afgelopen jaar was een goed jaar qua bezoekers, ik heb een relatief stabiel bezoekersaantal. Per maand komen tussen de 11.000 en de 14.000 mensen mijn blog bezoeken, en daar ben ik jullie zo ontzettend dankbaar voor! Bizar gewoon, stel je voor dat al deze mensen zich op een pleintje zouden verzamelen..

De meest bekeken post dit jaar ging over het Hema Kaartenrek. Niet erg spannend, maar er wordt nog dagelijks gegoogled op dat ene kaartenrek ;-). Ook de Room Tour was erg populair, het zijn dan ook prachtige foto’s (gemaakt door 88Forever.nl) en ik ben nog steeds erg blij met mijn kamertje! De meest bekeken DIY was die van de travel diary. Ik moet zeggen dat ik hem ook erg goed gelukt vond.

2012 was ook het jaar waarin ik opeens contact kreeg met bedrijven, pakketjes kreeg opgestuurd en sponsors kreeg. Hoe ontzettend gaaf is dat?? Inmiddels hoor ik van ‘mensen die er verstand van hebben‘ dat ik veel te bescheiden ben. Ergens klopt dat natuurlijk ook wel, een advertentie in een dagblad kost veel meer maar je moet maar zien of het gelezen wordt. Terwijl op mijn blog de doelgroep al voor geselecteerd is en je dus zeker weet dat je advertentie nut heeft. Ik hoor vaak dat na publicatie op mijn blog, de bestellingen in een webshop omhoog schoten. Soms werd er precies hetgeen wat ik had aangeprijsd gekocht. Dat vind ik echt heel erg tof, bizar bijna.
Ik zorg wel altijd dat ik helemaal achter het product of de dienst sta waar ik over schrijf. Zoals jullie weten ben ik gek op stationery, washi tapes en mooie notitieboekjes. Niet zo gek dus dat Postpapierenzo.nl, Vlindersinjebuik.eu en Opschrijfboekjes.nl mijn sponsors zijn. Ik krijg ook genoeg aanvragen of ik een canvas/kalender/kerstkaarten/ander foto product wil maken maar eerlijk – ik heb niet eens zoveel foto’s! En advertenties over Groupon voor €20 bedank ik vriendelijk voor, dan liever geen reclame op mijn blog.

Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd (en gedurfd) en hoop dit in de toekomst nog uit te breiden. Mijn tip aan alle medebloggers die ook willen samenwerken met bedrijven of webshops: gewoon doen! Ga je deze zomer op citytrip? Schrijf er een mooi verslag over en contact wat reiswebsites. Wie weet willen ze na het lezen van jouw mooie verslag wel een winactie houden op je blog. Zelf vond ik het in het begin een beetje raar om contact op te nemen (misschien zelfs brutaal?) maar wees trots op je blog! Zolang je maar bij jezelf en je blog blijft vind ik het eigenlijk altijd wel prima.

Ook supertof waren de vermeldingen van mijn brievenproject in Flow Magazine en de Flow Thuisagenda. Ondanks dat er helemaal niks van het interview klopt (er is helaas geen backcheck gedaan) ben ik toch blij met de vermelding ;-). Sowieso ben ik nog steeds blij met mijn postprojectje, al loop ik nog wel wat achter. Er blijven mensen zich aanmelden en ik wil het liefst met iedereen schrijven maar helaas gaat dat niet altijd. Ik hoop hier in 2013 meer tijd voor te hebben.

En als laatste over mijn blog wil ik vooral jullie bedanken! Zoals ik op het begin al zei, er komen zo ontzettend veel bezoekers op mijn blog langs. Zoveel leuke en lieve mensen. Of je nou wel of geen reactie achterlaat maakt me niet uit, ik vind het zo bijzonder dat jullie mij volgen. En het beste van al: van al die honderden volgers, die allemaal anoniem achter hun computer zitten heb ik alleen nog maar leuke, lieve en hartverwarmende reacties gekregen. Ik heb nog nooit een vervelend berichtje of mailtje gehad. Misschien een beetje raar om dit de moeten benadrukken, maar hoe vaak maak je het anders mee? Ook dit vind ik heel erg bijzonder en wil ik jullie voor bedanken. Hierdoor heb ik ook besloten om deze post nog een persoonlijk randje te geven, ik ben niet bang voor vervelende reacties (want ik heb de leukste lezers!).

Dan nu een wat persoonlijke noot. Zoals ik in het begin al zei is 2012 een bewogen jaar voor mij geweest. Mijn blog is een stuk gegroeid en echt onderdeel van mijn leven geworden (ik vertel er nu trots over ipv dat ik het verzwijg) maar daarnaast is er nog zoveel meer gebeurd!
2012 was het jaar waarin ontzettend lieve beestjes bij ons kwamen wonen, met misschien wel als hoogtepunt de kleine kittens. Een ander belangrijk hoogtepunt voor mij: ik slaagde ein-de-lijk voor mijn vwo diploma en een heerlijke zorgeloze zomer brak aan, met als toppunt mijn vakantie met vriendin naar Bodrum. Vervolgens had ik al snel vrij een kamer in Utrecht (met diezelfde vriendin in de kamer naast me!) en begon ik eindelijk met studeren, waar ik veel leuke nieuwe vrienden maakte. So far so good, het kon eigenlijk niet beter!

Helaas kwam ik er op gegeven moment achter dat de studie mij toch niet zo lag. Sowieso het wetenschappelijk onderwijs. Na 8 jaar vwo, ouders en vrienden die allemaal op het WO zaten leek het een logische keuze maar eigenlijk sta ik misschien wel liever voor de klas. Of meer richting de PR kant. In ieder geval meer doen, en dus een hbo opleiding. Ik ben gestopt met mijn studie, maar vond gelukkig snel een nieuw baantje waardoor ik in mijn kamer kan blijven (overigens zijn mijn bijbaantjes ook zeker hoogtepunten!).
Helaas kwam er ook een einde aan de relatie met mijn vriend na 2,5 jaar. Hoewel het een gezamenlijk besluit was is het altijd moeilijk afscheid te nemen van een bepaalde fijne periode. Op dit moment weet ik dus niet zo goed wat ik wil met mijn leven, maar gelukkig ligt alles ook open. En daarom nu ook een lijstje met (kleine en grote) wensen en doelen voor 2013:

 • In 2013 hoop ik erachter te komen welke studie ik wil gaan doen, en de juiste keuze daarin te maken.
 • Ik wil graag mooie reizen maken, het liefst weer eens een mooi wit strand zien (maar een toffe citytrip a la Berlijn 2012 is ook erg leuk). Hopelijk kan ik daar met mijn bijbaantjes voor sparen.
 • Ook wil ik mijn blog wat serieuzer aanpakken, en echt een bijbaantje van maken (maar niet zo zeer commerciëler). Nu het allemaal zo goed loopt word ik alleen maar ambitieuzer!
 • Daarbij wil ik ook mijn webshopje gaan updaten, ik heb nu zoveel mooie materialen en mijn handen jeuken om er mee aan de slag te gaan ;-)
 • Ik wil beter leren koken, al mijn kookboeken uitproberen (en jullie daar natuurlijk in meenemen) en gekke ingrediënten uitproberen (en mijn smaak verbeteren.. ik lust nog altijd geen vis en paprika..). 
 • Ook wil ik meer aandacht schenken aan mijn vrienden en deze banden hechter maken. Ik ben vrij gesloten waardoor vrienden niet altijd doorhebben dat ik ze nodig heb (en andersom is het misschien ook wel zo). In 2013 wil ik daar verandering in brengen en mijn vrienden vaker gaan bezoeken en met ze afspreken.
 • En overall wil ik meer genieten van het leven. Stilstaan bij het feit hoeveel geluk ik heb dat ik gezond ben, een baan heb en de mogelijkheid tot studeren. En zoveel mogelijk leuke uitjes en feestjes plannen!
Voor degenen die nog niet zijn afgehaakt (haha), nog een keer: bedankt! Ik vind het zo bijzonder dat er mensen zijn die de moeite nemen om mijn blog te lezen. Ondanks dat ik misschien niet overal op terug (kan) reage(e)r(en) lees ik wel echt elk berichtje. Mocht je echt vragen hebben kun je het beste mailen, dan antwoord ik het snelst.
Tot slot: ik wens jullie allemaal een heel fijn 2013, ik hoop dat het een topjaar wordt. Mocht je graag jouw lijstje met hoogte- en dieptepunten willen delen, of jouw goede voornemens, ga gerust je gang. Vind ik alleen maar leuk om te lezen!
Tot in het nieuwe jaar,
Liefs Marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Wat super leuk om te lezen! Ik heb je ook echt zien groeien dit jaar. Daar mag je trots op zijn! Altijd leuke artikelen en o.a door jou blog heb ik mijn creatieve kant weer opgepakt (wat had ik dat gemist!) bedankt daarvoor :) ik hoop dat je de wensen die je voor 2013 hebt waar kan maken, ga ervoor! En wat betreft je studie, dat komt vast goed. Ik heb dit jaar onverwachts moeten stoppen met mijn studie en ik dacht dat het niet meer goed zou komen, nu heb ik een baan waar ik van geniet :) ik hoop dat je volgend jaar net zoveel blijft bloggen. Want ik lees je blog nog elke keer met veel plezier. Liefs Anouschka

 2. wanderlust

  jij ook bedankt voor je mooie blogs! Mogen er in 2013 nog vele volgen.

  En succes met je lijst!

 3. Mars

  Jij ook bedankt voor het schrijven van de posts! En een heel fijn 2013 gewenst met alles wat jij wenst :) Hopelijk weet je snel welke studie het moet worden!

 4. Rachel

  Ik blijf je gewoon volgen in 2013 en hoop dat het je heel veel goeds brengt, zowel voor de blog als voor jou!

 5. Ziza Zipper

  Heel leuk om (helemaal!) te lezen!
  En stiekem.. Lees ik jou blog het liefste, van alle blogs die ik volg

 6. Bianca

  Een positief bericht :-)
  En fijn dat je zo open bent over je blog en sponsors! :-) ik ben ook benaderd maar had geen idee vam em hoe en wat!
  Heel handig je berichtje :-)

 7. Des

  ik heb je volgens mij dit jaar (of vorig jaar ook al?) ontdekt, en ik vind het elke keer weer een plezier om je blogjes te lezen! Ik word er zo vrolijk van (en vooral van de kittens update van de laatste tijd:)). Ik laat niet altijd een reactie achter, maar ik lees je wel altijd.

  Wat jammer dat het uit is tussen jou en je vriend trouwens. Ik vind het knap van je dat je dat soort persoonlijke dingen “achter de schermen” houdt, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel leuk om te lezen wie er nou achter last days of spring zit.

  Hoop dat 2013 vol met mooie momenten zit voor je!

 8. Josianne

  Wat een fijne post! Ja, ik heb alles gelezen haha. Ik vind je blog echt geweldig om te lezen en ik blijf dit dan ook met veel plezier doen! En een webshop: goed idee!

 9. pourlecoeur

  wat tof om te lezen :) klinkt als een fijn 2012, dat 2013 maar nog leuker mag worden!
  xo, cheyenne

 10. Bibi

  Wat ontzettend leuk om dit te lezen en “wow” wat een hoop bezoekers! Je mag er trots op zijn, je hebt dan ook een super blog en ik lees je graag… Leuk dat je nu wat persoonlijker wordt, was toch wel nieuwsgierig naar de persoon achter de leuke posts!
  En een mooie lijst voor 2013… ik hoop voor je dat je aan einde van het nieuwe jaar alles af kunt vinken. Mijn hoogtepunt op jouw blog (de laatste tijd) de “kittens”… wat zijn ze schattig. Ik stuur je snel een bericht, ff thuisoverleg, maar dat zal wel goed komen (hoop ik)! Liefs, Bibi

 11. cleolidewij

  Hé Marlous, mooie jaarafsluiting zo, wat een hoop fijne dingen, mooie aanmoedigingen en goede voornemens. Met je studiekeuze komt het wel in orde hoor, ik ken maar weinig mensen die in een keer goed kiezen of hun hele studie met even veel plezier afmaken zoals ze begonnen zijn. Het is precies een moeilijke leeftijd, zoals mijn moeder altijd zegt, dat volwassen worden. Komt goed, je komt er wel :) Ik wens je een heel gelukkig nieuw jaar toe!

 12. Britt

  Erg leuke post, en ook helemaal gelezen ;-). Gelukkig nieuwjaar!

 13. Leanne

  Ik ben één van de lezers die nooit reageert maar je blog al wel volgt vanaf het begin ;-) Je schrijft ontzettend leuk en enthousiast, hoop zeker dat je nog een hele tijd zo door blijft gaan! Leuk ook zo’n jaarafsluiting, om ook wat persoonlijks te lezen. Snap dat het nu even lastig is omdat je niet precies weet waar je heen wil, maar zodra je iets hebt gevonden dat je echt leuk vindt weet ik zeker dat het door jouw enthousiasme ook helemaal goed komt. Alvast een fijne jaarwisseling en gelukkig nieuwjaar =D

 14. Elisse

  Wat een fijne post, leuk om te lezen dat het zo goed gaat (vooral op bloggebied dan, wat dat andere betreft: je komt er wel uit, het nieuwe jaar brengt raad :) ) Gelukkig nieuwjaar Marlous, en heel veel moed en succes met alle spannende beslissingen/plannen voor 2013 :)

 15. Nanda

  Jij bedankt voor je fijne blog, en geweldige posts. Ook deze, heel mooi geschreven :)
  Ik volg je blog nog niet zo lang, maar hij behoort tot 1 van de meest gelezen blogs. Hopelijk blijf je nog lang schrijven, en brengt 2013 je veel goeds. Ookal had je tegenslagen in 2012, daar word je tenslotte alleen maar sterker van ;)

 16. Myrthe

  Wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt en gestopt bent met je studie (maakt mij wel een beetje bang haha) :) Ik hoop dat je komend jaar je perfecte studie vindt! Ik wens je veel gezondheid en liefde en mooie momenten :)

 17. Masha

  Prachtige blog! Ik bedank jou voor je geweldige posts die ik elke dag met plezier lees. Je bent een inspiratie voor me, wat een beetje cliché klinkt, maar je zet mijn creatieve ik aan het werk :)
  Ik hoop dat je al je doelen waar zult maken in 2013 en dat je net zo lekker bezig zult gaan met je blog, want hij is fantastisch (ook al ben je te bescheiden om het zelf zo te zeggen :))
  Gelukkig 2013!

 18. Wat een mooie terugblik op het afgelopen jaar! Ik volg je blog nog niet heel lang maar vind het nu al heel leuk om te lezen. Ik vind het knap dat je bescheiden bent maar toch wel de “bijdehandte” stap durft te zetten. Ik zou willen dat ik zoveel durf had!

  Keep going on!

 19. Les is more

  Zo leuk dit! elke dag kijk ik met plezier op je blog. Ik word er altijd vrolijk van, al die leuke kleurtjes! Ga zo door en ook met postpapier! you go girl.
  xoxo

 20. Michelle

  Omdat ook ik 1 van je trouwe lezers ben die nooit de moeite neemt om te reageren, voor jou speciaal een berichtje.

  Bedankt voor alle leuke blogjes dit jaar, en de lieve kitten foto’s die altijd een lach op mijn gezicht toveren.
  Heel knap dat je ook iets persoonlijks durft neer te zetten, niet iedereen durft zich zo kwetsbaar op te stellen. Ik heb zo’n verwarrende periode, waar jij je nu misschien in verkeerd, vorig jaar meegemaakt. Ik ben ook gestopt met mijn studie om iets volledig anders te gaan doen.
  Helaas kunnen de dingen waarvan je juist verwacht dat het perfect bij je past, aardig tegenvallen.
  Gelukkig gaat er dan ergens anders een nieuwe, misschien betere, deur voor je open. :) Ik hoop dat je een leuke opleiding vind waar je beter op je plek zit, maar dat komt vast en zeker goed.

  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling, Marlous! Kijk nu al uit naar je nieuwe blogjes :)

  Heel veel liefs,
  Michelle

 21. Hillery

  Hele mooie post Marlous! Ik geniet al een jaar van je blog, je leuke do it yourselfs en meer leuks waardoor ik elke keer weer inspiratie krijg om nieuwe dingetjes te posten op mijn blog!

  Je voornemens voor 2013 lijken best veel op de mijne. Ik moet er ook nog achter komen wat ik nou precies wil gaan doen. Ik wil voor mijn mavo diploma slagen en daarna havo gaan doen. Ik wil de creatieve kant op, maar misschien wil ik ook wel Pabo gaan doen. Ik wil ook wat meer met mijn vriendinnen afspreken, omdat het (ja raar maar waar, net als jou) na 2 jaar ook over is met mijn vriend. Ik heb mijn vriendinnen eigenlijk een beetje laten vallen. Dat wil ik heel graag weer net als vroeger laten worden. Voor de rest hoop ik gezond te blijven en hoop ik dat mijn blog wat bekender wordt! :)

  Fijne jaarwisseling Marlous en een gelukkig 2013!

  Liefs, Hillery

 22. Zoë

  Wanneer ik dit zo lees, heb ik echt het gevoel dat wij in het echte leven wel een vrienden zouden kunnen zijn ;) Je doet me vaak aan mezelf denken! Zo ook je wensen voor 2013. De studie die ik nu doe, ligt me ook niet helemaal. Maar ik heb besloten toch verder te doen.
  Ik hoop dat het allemaal een beetje als een puzzel in elkaar valt voor je. En dat zal zeker gebeuren! Succes en een gelukkig 2013 gewenst!

 23. geweldige post. tof om te lezen hoe je de pr en ‘commerciele’ kant van je blog aanpakt, maar vooral hoe je zelf denkt over de groei die wij (je lezers) op je blog hebben kunnen zien. betekent één van je punten voor 2013 ook dat wij elkaar nu eindelijk weer eens gaan zien? ;)

 24. Marlou

  hoera voor een superfijn blogjaar!
  en zoals ik al zei: zo leuk om weer eens iets persoonlijks te lezen :) ik snap dat het niet makkelijk is, maar ik vind het moedig en fijn. en stiekem ook gewoon leuk. jammer dat je studie niet was wat je had gehoopt, en dat het uit is met je vriend. kusjes en onthoud hé, dan kan het nu alleen maar weer bergop :)

 25. Josephine

  Wauw, wat een mooi artikel! Ik vond jouw roomtour heel leuk om te kijken met de prachtige foto’s. Heel veel mooie punten en misschien ook wat ‘dieptepunten’, maar blik dan vooral terug op de mooie momenten. Alvast een gelukkig nieuwjaar toegewenst :)

 26. Emma S.

  Als eerst alvast een gelukkig nieuwjaar! Ik hou echt van je blog, vooral omdat je (dat heb ik dan tenminste) als het leest echt voelt dat je het leuk vind om te bloggen en te schrijven en er echt met plezier en passie doet. Dat is misschien ook het geen wat je blog zo leuk maakt, het is heel persoonlijk, maar toch ook weer niet. Want alles wat je post vind jij leuk en staat zo dicht bij jezelf, echt super leuk! (: gewoon zo doorgaan zou ik zeggen! Maar wie ben ik?! ;)

  x Emma

  Ps. stiekem ben ik wel een beetje jaloers op o.a. je kamer/stationery/creativiteit en leuke ideeën ;)

 27. Alvast een gelukkig nieuwjaar!!

  Ik heb je blog afgelopen jaar met heel veel plezier gelezen en dat zal in 2013 denk ik niet anders zijn! :D

  Liefs,
  Deborah

 28. Mooi blog artikel! Zolang je in jezelf blijft geloven komt alles, ondanks tegenslagen, altijd weer goed :) En je komt er vanzelf achter welke studie je uit eindelijk wilt gaan volgen, het heeft bij mij even geduurd maar als je de tijd neemt komt het wel :)

  Liefs, Sharon

 29. Resy

  Erg leuk om allemaal te lezen! Hopelijk mag je in 2013 nog een heleboel leuke ervaringen opdoen!

 30. Jacolien

  Wat een mooie blogpost!
  Altijd fijn om te kunnen terugkijken op een goed jaar. Al heeft elk jaar natuurlijk zijn tegenslagen/uitdagingen om mee te dealen.
  Ook erg leuk (en dapper) dat je wat persoonlijke dingen hebt gedeeld. Sommige dingen herken ik uit mijn eigen leven.
  Door het delen van een paar persoonlijke dingen, leer je de persoon achter het blog een beetje kennen.
  Veel succes dit jaar en ik blijf je met veel genoegen volgen!

 31. Wat een leuke post, en nee, ik was nog niet afgehaakt;) Goed om te zien hoe goed je blogt loopt, dat valt gelijk op als je een kijkje komt nemen. Mag je trots op zijn, want daar zit veel werk en energie in!

  2012 klinkt als een fijn jaar voor je. Jammer van je relatie, de mijne is ook net voor oud&nieuw beeindigd (na bijna 9 jaar) Mijn keuze, maar alsnog niet makkelijk. Net als jij ben ik erg benieuwd wat 2013 me gaat brengen. So far so good!

Geef een reactie