DIY Gift Jars

Heb je nog een last minute cadeau nodig én zit je krap bij kas? Dan heb ik het uitstekende cadeau voor je: cadeautjes in potjes! Zoals deze ‘Hot Chocolate’ en ‘Cookie’ in een pot! Doe de ingrediënten van een recept in een pot (dingen die er niet in kunnen zoals ei en boter moeten zelf nog worden toegevoegd), voeg het recept erbij et voila: een leuk en lekker cadeautje! 
Als de pot leeg is kan hij gebruikt worden als voorraad pot of waxinelichthouder. Dus eigenlijk twee cadeautjes in een! Lees verder hoe je zulke potjes maakt.
Translation: If you need a cheap last minute gift for Christmas, I might have the perfect solution: gift jars! They are not only nice and creative but also delicious. Read on for full instructions on this DIY.


Voor de Hot Chocolate in a Jar heb je nodig: chocolademelk poeder (welke jij het lekkerst vindt), mini marshmallows (te koop bij de AH) en mini koekjes (AH Huismerk).

Vul alles mooi laag voor laag zodat het er mooi uit ziet. Wellicht een beetje onhandig bij bereiding, maar ach dat is niet jouw zorg ;-).

Voor de ‘Cookie in a Jar’ gebruikte ik dit recept, al paste ik de verhoudingen wat aan om de pot voller te krijgen. Daarnaast deed ik er nog extra’s bij zoals mini smarties, versiersels en amandelen.

Ook deze ingrediënten doe je mooi laag voor laag in de pot. In dit geval is het niet zo heel erg dat alles in de pot zit, het mag toch allemaal door elkaar.

Ik kocht een koekvormpje bij Pipoos, deze legde ik bovenin want ik had nog ruimte over.

Op deze vintage etiketjes schreef ik de namen van de potjes. Je kan natuurlijk ook zelf etiketten tekenen, of via google zoeken op ‘cookie in a jar etiketten’ en een voorgedrukt etiket uitprinten.

Plak de etiketten op de potten en je bent klaar! Vergeet bij de ‘Cookie in a Jar’ niet het recept erbij te doen, en houd de potten rechtop en schudt ze niet, want anders is de mooiheid eraf ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. BeHappy

  Zelf bedacht? Ik vind het een heel leuk idee!

  En het kan natuurlijk ook nog met andere recepten. :)

 2. Myrthe

  Oeh, echt superleuk gedaan, echt een heel origineel cadeau!

 3. pourlecoeur

  super leuk idee!
  denk dat ik dit voor mijn vriendinnen ga maken :)
  xo, cheyenne

 4. Nicole

  Wat een onwijs origineel idee Marlous! Ik zat al te denken: hoe krijgen ze er alles normaal uit? Maar inderdaad, wat jij zegt: lekker hun eigen zorg. Ik heb trouwens gisteren je brief gekregen, thanks!

 5. Eva

  Wat een leuk en origineel idee (: ik vind vooral hot chocolate in a jar heel erg leuk!

 6. Debbie

  Erg leuk dit, vorig jaar kreeg ik met kerst van me broer zo,n pot om american cookies te maken. Zoooo leuk en lekker.

 7. Marije

  Superleuk bedacht! Dit ga ik ook doen als ik eens krap bij kas zit én gewoon omdat het leuk is.

 8. Anonymous

  Ghaha, wat briljant, heb ze een paar dagen geleden net als cadeau gemaakt, toevallig :P

 9. Marieke

  Omg dit is zo leuk! En het lijkt me ook superleuk om te krijgen :D

 10. Marike

  Leuk! Ik had zulke potten gemaakt bij een sinterklaasspel met cadeautjes! :)

 11. Ik zit een beetje op je blog te speuren naar leuke low-budget kado ideetjes voor een vriendin, en vind deze jar-gifts echt TE geniaal! Hoe leuk! Ik denk dat ik hier best een prima setje mee kan versieren :). Thanks!

Geef een reactie