DIY: Gift tags

Bij Kerst horen cadeautjes en bij cadeautjes horen cadeau labels! Vandaag een kleine DIY over bestempelde cadeau labels. Maak ze vast met wat bakkerstouw en je cadeau ziet er gelijk wat feestelijker uit. Lees verder voor de beschrijving!
Translation: What’s a gift without a gift tag? Today a little diy tutorial on stamped gift tags. Read on for instructions.

Ik kocht deze leuke clear stamps bij de Action, voor slechts 99 cent. Zoals je op de achterkant kan zien waren er nog veel meer soorten, maar ik vond deze het leukst. Dit soort stempels zijn eigenlijk heel erg fijn, ze zijn van een soort gelly materiaal gemaakt. Bij de set zit een doorzichtig blokje waar je je stempel op plakt, zodat je goed kan stempelen. Doordat alles doorzichtig is kun je heel goed zien of alles goed pakt, wat bij rubberen stempels nog wel eens fout gaat (met maar een halve print als gevolg).

De goudkleurige cadeaulabels komen van vlinderisinjebuik, maar je zou ze eventueel ook zelf kunnen maken door te knippen of te ponsen (er zijn op internet wel wat label ponsen te koop, zoals hier. Dit zijn wel vaak maar kleintjes, dus let daar op!).

Vaak drukken mensen de stempel in het inktkussen maar het werkt veel beter om het inktkussen op de stempel te drukken! Je hebt dan ook maar kleine kussentjes nodig, ongeacht de grootte van je stempel.

Doordat alles doorzichtig is kun je goed zien waar je precies moet stempelen, handig!

En dit is het eindresultaat! De stempels staan er super strak op, alsof het geprint is. Touwtje er doorheen (bakkerstouw is o.a. te koop bij Dille & Kamille of de betere kookzaak) en hij kan zo aan een cadeau!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Nicole

  Super leuk gedaan Marlous! :) Ik had de stempeltjes ook al zien liggen bij de Action maar ik had eigenljk verwacht dat ze niet goed zouden werken. Mar zo te zien werken ze prima! Ik denk dat ik ze ook maar even ga halen :)

 2. Isabelle

  Super leuk! Ik ga binnenkort ook maar even naar de action! ;)

  liefs!

 3. Lisa

  Ohhh dat setje heb ik nog zien liggen bij de Action. Stond zo te twijfelen. Maar nu wil ik hem zeker!

 4. Wat een leuk idee! Ik zag laatst nog leuke kerst stempels, bij de Action, maar die heb ik laten liggen. Als ik dit nou eerder had gezien…;)

Geef een reactie