Stationery: new planner

Het nieuwe jaar is in zicht en dat betekent wellicht ook: op zoek naar een nieuwe agenda! Hoewel ik de agenda van mijn telefoon probeer te begrijpen (want: handig, dat ding heb ik altijd bij me) heb ik nog altijd het liefst een papieren agenda waar ik alles in kan opschrijven.
En als ik er dan toch eentje heb, dan mag hij er ook nog best wel een beetje stylish uitzien, zoals dit knaloranje exemplaar van Mark’s Tokyo Edge. Deze agenda is verkrijgbaar (ook in veilig zwart) bij opschrijfboekjes.nl, waar je van hetzelfde merk ook nog heel veel andere notitieboekjes vindt.
Lees verder voor een close up van de agenda!
Translation: A new year means a new diary. Opschrijfboekjes.nl sent me this neon orange copy of Mark’s Tokyo Edge. Read on for more pictures.

Zo ziet de week indeling eruit, persoonlijk vind ik dit erg fijn. Zo heb je gelijk een overzicht van je week, en per dag kun je op het juiste tijdstip de afspraak neerzetten. Het nadeel van papieren agenda’s is soms dat je de afspraken opschrijft op volgorde van wanneer ze gemaakt zijn. Een digitale agenda zet ze automatisch voor je op volgorde om een rommeltje te voorkomen. Met het tijdschema in deze agenda blijft ook alles mooi overzichtelijk.

Vooraan elke maand vind je een duidelijk overzicht, waar je verjaardagen en/of werkdagen in zou kunnen aangeven. Weer een fijn overzicht dus!
Tussendoor mis ik wat notitiepagina’s, maar na even doorbladeren blijken er een heleboel op het eind te zitten. Net als pagina’s voor adressen, internationale feestdagen, internationale meetsystemen en zelfs de gemiddelde temperaturen van steden over de wereld én de metrokaartjes van onder andere Parijs, Londen, Berlijn, New York en Hong Kong. Geen idee of dat ooit van pas komt, maar het maakt ‘m wel lekker internationaal ;-).

Oh en nog een handigheidje: om de agenda zit een plastic hoes (een beetje van hetzelfde materiaal als van die zwemvleugeltjes? Daar ruikt het in ieder geval wel een beetje naar, doet me aan vakantie van vroeger denken haha!) met een ziplock sluiting. Zo kun je hem tegelijkertijd als etui gebruiken, handig om een pen of een notitieboekje in op te bergen (ik stopte het eerste wat ik kon vinden erin: een washi tape). Ook binnenin vind je nog plek om een pasje kwijt te kunnen of een papiertje vast te zetten.

Ik ben er erg blij mee en ga hem zeker gebruiken! Mocht jij hem ook graag willen dan kun je hem hier voor €13,99 aanschaffen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Marlou

  aaaa, fijn kleurtje :)
  dat ziplock idee is ook echt tof, maar verder is hij mij iets te saai (van binnen). ik ga voor 2013 juist voor een heel blije / vrolijke, zodat hij niet gelijk saai is als ik eens vergeet m’n afspraken op te schrijven (wat nogal vaak gebeurt, en dan vind ik m’n agenda zo lelijk dat ik ‘m helemaal verwaarloos ;))

 2. Ik heb pas ook nog een ‘papieren’ agenda gekocht. Mijn telefoon kan van alles met datums/uitnodigingen/synchroniseren, maar toch gebruik ik liever pen en papier. En dan mag dat er inderdaad net zo goed vrolijk uit zien! :)
  Liefs Nicky

 3. pourlecoeur

  oh, handig! ik heb nog eentje tot eind 2013, maar het kriebelt nu al om een nieuwe te kopen, hihi.
  xo, cheyenne

 4. Ik ben ook van de papieren agenda’s. Ik heb nu nog een 2012/2013 agenda omdat ik aan het begin van het jaar naar school ging. Maar sinds kort week ik. Dus begin volgend jaar ga ik opzoek naar een jaaragenda. Ik ga voor een drukke agenda, op de 1 of andere manier kom ik daar altijd op uit :) ik vind vooral het etui idee van je agenda erg leuk! Xx

 5. ziensjen

  Ik kan ook niet leven zonder agenda. De agenda op mijn telefoon gebruik ik ook, maar wil daarnaast ook nog alles op papier hebben staan. De agenda die je in dit artikel laat zien ziet er heel handig uit, maar ik heb al een Moleskine agenda voor komend jaar.

 6. Eva

  Erg leuk, ik heb een Newme agenda en daar kan ik ook pasjes enzo instoppen. Ik moet alleen nog een nieuwe vulling halen!

 7. BeHappy

  Super leuke agenda! Ik zou hem bijna zelf ook kopen, maar ik heb helaas al een schoolagenda. Of is het toegestaan om twee agenda’s tegelijk te gebruiken?

 8. Nicole

  Wat een leuke agenda! Lekker opvallend kleurtje ook :) Ik heb zelf al een agenda en ik moet mezelf ALTIJD tegenhouden om een nieuwe te kopen. Ik heb vanmiddag alweer bijna een Moleskine gekocht…

 9. Josianne

  Ontzettend leuke agenda, maar ik ben heel blij met mijn Moleskine agenda! Ik wil echt niks anders meer haha.

 10. Ik heb voor op het werk en thuis een digitale agenda, maar kan ook nog steeds niet zonder een papieren. 3 agenda’s bijhouden niet heel efficient :-) Maar ik vind het heerlijk om door mijn agenda te bladeren en leukevafspraken te markeren met masking tape.

Geef een reactie