LDOSB: Social Media

Mocht je niet genoeg krijgen van de bijna dagelijkse updates op mijn blog, dan heb ik goed nieuws voor je: er is meer! Ik zit namelijk ook op social media waar ik vaak post, dingen die vaak niet interessant genoeg zijn voor een hele blogpost maar wel leuk om te delen.

Wellicht ben je al helemaal op de hoogte en volg je me al op elk kanaal, maar voor degenen die dat nog niet doen hier een duidelijk overzicht. Met uitleg over elk kanaal, wat en wanneer ik precies update en waarom je het wel (of niet) moet volgen. Oh en op ‘t einde een verrassing ;-)

Translation: Hey, you know what? There’s more than just this blog! I also update my social media frequently, and in this post I want to show you which social media I use and why you should follow it.

Bloglovin
Laten we beginnen met de meest handige: bloglovin. Als je bloglovin nog niet kent is het handig om even het korte filmpje hierboven te kijken. In feite heb je dus een verzameling van al je favoriete blogs. Het voordeel van Bloglovin vind ik dat je een blog echt per post volgt. Er zijn genoeg blogs die ik leuk vind maar waar ik niet álle interessante posts aanklik. Schrijft een van mijn blogs bijvoorbeeld een artikel over beauty, dan scroll ik verder. Het is fijn dat je via Bloglovin een soort ‘voorselectie’ kan maken.
Naast dat Bloglovin handig is om up to date te blijven van je favoriete blogs, is het volgen via Bloglovin ook vaak een voorwaarde om mee te doen bij een winactie. Doe dit dus een keer, dan zit je verder goed! Er is ook een mobiele app van Bloglovin, zo kun je ook gemakkelijk al je blogs via je telefoon (in bed/in de trein etc) lezen! Je kunt mij hier volgen op Bloglovin.

Facebook
Dan een van mijn meest actieve social media: Facebook! Facebook is ook een van mijn favorieten, omdat ik via hier veel interactie heb met jullie. Berichtjes, likes, reacties.. super leuk! Op Facebook vind je altijd een link naar de nieuwste update (mocht je Bloglovin niet prettig vinden, dan kan volgen via Facebook dus ook), maar nog zo veel meer!
Facebook gebruik ik ook als miniblog, voor dingen die ik niet nuttig genoeg vind voor een hele blogpost maar wel leuk om met jullie te delen. Zo vind je er een Action shoplog, een mini recept van mijn favoriete maaltijd, links naar grappige sites en tips (zoals toen de pre-sale van Mumford and Sons er was of de kaartenrekken van Hema weer te koop waren). Het leuke is dat via Facebook ook veel reacties binnenkomen en mensen ook op elkaar reageren, een soort mini community dus! Ik ben van plan om binnenkort ook eens een speciale Facebook winactie te houden, omdat het toch een soort wereldje op zich is. Mijn Facebook pagina update ik vrijwel dagelijks, volgen kan hier.

Twitter

Op twitter vind je naast links naar updates van mijn blog ook kleine persoonlijke updates. Foto’s, korte berichtjes.. Verder vind ik het gezellig om op anderen te reageren (en andersom vind ik ook leuk!) en retweet ik vaak nuttige berichtjes (kortingscodes van leuke webshops etc). Ik update dit bijna dagelijks, soms veel, soms 1 tweet per dag. Mijn twitter vind je hier.

Instagram

Dan nog een van mijn favorieten: instagram! Met bijna duizend foto’s (sinds april 2012) kun je me redelijk verslaafd noemen ;-). Hier update ik bijna dagelijks, vaak foto’s van wat ik eet (mocht je inspiratie nodig hebben?), persoonlijke foto’s en veel foto’s van onze beestjes. Ik vind het altijd heerlijk om een kijkje in andermans leven te nemen door middel van veel foto’s. Mocht jij dat ook leuk vinden dan kan ik je Instagram aanraden. Ook als je de app niet op je telefoon hebt geïnstalleerd is het mogelijk om mijn foto’s te bekijken, via internet: klik! Instagram update ik bijna elke dag (en vaak ook meerdere keren per dag), je vindt me op instagram onder de username ‘lastdaysofspringblog’.

Pinterest
Pinterest is zo heerlijk om uren op rond te kijken, inspiratie op te doen.. Ook hier is een app voor je telefoon van, dus ook dit prima kan wanneer je weer eens met vertraging in de trein zit. Hierboven zie je mijn ‘pinboards’, ik heb er laatst twee aan toegevoegd: blog (waar voornamelijk handige dingen zoals mooie fonts of templates en tips in staan) en food (voor mooie foodphotography, lekkere recepten en andere foodinspiratie).

Pinterest update ik ongeveer elke week wel. Soms elke dag, soms een week niet. Ik ben wel van plan om het wat actiever bij te gaan houden en eventueel nieuwe boards toe te voegen. Mocht je nog een suggestie hebben voor een board hoor ik het graag! Je vindt mijn Pinterest hier.

Tumblr

En dan nog tumblr. Dit is geen verlenging van mijn blog, eigenlijk staat hij er helemaal los van. Deze bestaat zelfs al veel langer dan mijn blog. Op mijn tumblr vind je een verzameling van mooie foto’s en quotes. Gewoon leuk om doorheen te scrollen en wellicht inspiratie op te doen.

Ik heb ook nog een speciale tumblr geweid aan een van mijn lievelingssteden New York, en eentje aan interieur. Je vindt mijn tumblr hier, die van New York hier en die over interieur hier.
En verder..
..heb ik ook nog een Flickraccount! Ik moet nodig weer wat rolletjes ontwikkelen (ik vergeet het steeds) maar daar komt binnenkort weer een flinke update. Je vindt mijn Flickrpagina hier.

Ook heb ik een Formspringaccount, waar je al je vragen kan stellen. Vaak worden in de comments vragen gesteld maar die zie ik soms over het hoofd, als je snel antwoord wilt kun je het beste mailen of je vraag stellen op Formspring! Je vindt die pagina hier.

En dan nog iets waar ik samen met Jolien mee bezig ben.. een youtubeaccount! That’s right, in de toekomst zul je misschien filmpjes van ons zien. We zijn nog druk bezig met onze plannen uit te lijnen maar houd het in de gaten! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Masha

  Ik ben super benieuwd naar je Youtube account! Verder volg ik volgens mij al je accounts.. Stalker ;)

 2. Suzanne

  Ik hou je in de gaten ;) ! Ik volg je via bloglovin, facebook, instagram en twitter.

 3. Nicole

  Wat handig! Ik volg je al via heel veel kanalen, wat dat betreft is Social Media zo handig :) Ik ben erg benieuwd naar je YouTube kanaal, wat leuk dat jullie dat gaan doen!

 4. Josianne

  Haha, ik volg je bijna overal! Ik ben wel heel benieuwd naar het Youtube-kanaal :D

 5. Nanda

  Leuk, al die social media kanalen :) ik ga eens een kijkje nemen op je pinterest account en ben benieuwd naar je flickr account!

 6. Ik wil dit eventjes kwijt: ik vind je echt een inspirerend persoon en lees altijd met veel plezier je posts. Ook volg ik je op alle social media, en ik vind het heel leuk dat je daar ook nieuwe dingen post! Echt, ga zo door, mijn complimenten :)

  Liefs,
  theseasarestormy.blogspot.com

Geef een reactie