Lunch inspiration

Een van mijn goede ‘voornemens’ voor 2013 is beter te leren koken en mijn smaak te verbreden. Daarnaast wil ik ook meer aandacht besteden aan het eten maken. Het hoeft niet allemaal biologisch of puur, maar meestal ga ik voor makkelijk en snel.
Zo krijg ik op mijn werk altijd van die heerlijke sneeën oerbrood, vee lekkerder dan een gewoon gesneden brood van de appie. Ik merk dat ik dan gelijk meer eet. Doel voor dit jaar is dus uitzoeken waar ik van die heerlijke hele broden voor een niet al te hoge prijs kan kan kopen (en thuis invriezen), en dan daadwerkelijk een uitgebreide lunch maken op dagen dat ik rond lunch thuis ben.
Lees verder voor wat lunchinspiratie, die ik zelf zeker ga toepassen!

Translation: One of my new years resolutions is paying more attention to preparing food. Especially lunch, on of my favorite meals. I really want to get my hands on those delicious whole breads, instead of the standard supermarket breads. Read on for some inspiration for your lunch!


Twee sneeën oerbrood waarvan eentje met jonge kaas, sla, honingmosterdsaus en kleine augurkjes en pijnboompitten. De andere heeft een zelfgemaakte kruidenroomkaas met komkommer, tomaatjes en artisjok (daar ben ik dan weer niet zo’n fan van).
Het ziet er best culinair uit, maar in principe is dit vrij makkelijk te maken. Kaas heb je altijd wel in huis, een paar blaadjes sla haal je uit de zak die je nog over hebt van het avondeten van gisteren (ik maak nooit zo’n zak in een keer op), die saus kun je ook als sladressing gebruiken en komkommer en tomaatjes is natuurlijk altijd goed om in huis te hebben. Ben je bang dat je die niet op krijgt? Maak dan een keer een kommetje met stukjes komkommer en tomaatjes, als snack!

Weer twee sneetjes brood, dit keer een met oude kaas, komkommer, tomaat en huisgemaakte pesto. De ander heeft wat sla, twee plakjes brie, jam en pistache nootjes. Een verrassende combinatie maar heerlijk! Ook hier geldt weer: brie heb je wellicht nog over van een avondje borrelen, net als de pistache nootjes. Jam kun je natuurlijk altijd in huis halen, net als de kaas.

Een sandwich van ciabatta brood, belegd met sla, jonge kaas, verse pesto, komkommer, tomaat en pijnboompitjes. Pesto maak je gewoon een keer zelf, bewaar het in een potje en voeg een laagje olijfolie toe, dan kun je het langer bewaren.

Ook lekker als lunch: yoghurt in plaats van brood. Begin met een laagje jam of gesneden fruit, dan een yoghurt naar keuze (al is hang op mijn favoriet) en eindig met nog meer fruit en muesli. Of doe eens gek en verkruimel wat koekjes, je brownie of wat noten boven je yoghurt. Voor diegenen die yoghurt eten nog een beetje moeten leren: voeg wat siroop toe voor een zoetere smaak.

Variant op de standaard tosti met mozzarella, tomaat en olijven. En natuurlijk een lekker sausje. Rooster hem iets korter dan normaal zodat hij nog een beetje smeuïg blijft.

Twee sneden brood, eentje met oude kaas, sla, honing mosterd dressing en tomaatjes en de ander met een lapje vlees, pesto en komkommer.

Bovenstaande lunches at ik allemaal op mijn werk, nu nog proberen dit mee te brengen naar huis en ook daar zulke lekkere lunches te maken! Heb jij nog tips voor lekkere “luxe” lunches die stiekem toch best makkelijk te maken zijn? Deel ze in de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Een tosti met gerookte zalm en mosterd-dillesaus, eventueel een rood uitje bij. Sla en wat komkommer los erbij en je hebt een heerlijke en gezonde lunch :)

 2. Marlou

  jij hebt sowieso de allerbeste baantjes! zoveel geweldige inspiratie <3

  ik ben fan van bagels met Philadelphia (of de goedkopere variant) en jam, of Philadelphia, komkommer en pijnboompitten. mmm.

 3. Ik heb een lekker receptje voor havermout met yoghurt en appel, ik hoop er één van de dagen een blogje over te schrijven ;)

 4. Nicole

  Wauw, dat ziet er allemaal heerlijk én mooi uit! En inderdaad helemaal niet moeilijk om te maken, ik ben heel benieuwd naar de combinatie brie met jam, ga dat eens proberen :)

 5. Nanda

  Oh dat ziet er heerlijk uit allemaal! Krijg spontaan trek :)

 6. wauw, dat ziet er echt heerlijk uit!
  bewuster omgaan met eten en meer koken is ook een van mijn voornemens, hier haal ik in ieder geval al veel inspiratie uit! wat ik binnenkort nog eens wil maken is een gesneden stokbroodje met pesto, salami en mozzarella, yum!
  xo,

 7. hmmm, zulke goede lunch inspiratie! al kan ik ook alleen al genieten van een boterham met biologische pindakaas ;). bij vlaamsch broodhuys kan je heerlijke hele broden kopen, zowel online als in de winkel in utrecht. en anders zelf iedere week er eentje bakken?

 8. Sophie

  Ik ben je blog vandaag voor het eerst tegengekomen, ik kende je blog dus nog niet. Maar wat een onwijs leuke blog heb je zeg! Heel afwisselende artikelen er op enzo, daar hou ik wel van.

 9. Loes

  Oh mmm die boterhammen zien er heerlijk uit! Als je zelf brood wil leren bakken kan je misschien het boek ‘Tartine Bread’ kopen. Die broden worden super lekker (maar kosten ook wel veel tijd, dat is soms niet zo handig). Als je wil mag je hem ook best van me lenen een keertje, we wonen toch allebei in Utrecht dus dat is makkelijk :) Ik zag trouwens in het Flow Winterboek dat je vond dat je het leukste pakketje van mij had gekregen; wat lief!! Heb je al plantjes gezaaid in je bloempotje? Tas veel gebruikt? Ik vond het leuk om je persoonlijke post te lezen. Ook al weet je nu nog niet precies hoe en wat je wil doen, de tijd geeft vanzelf het antwoord. Volg je hart! Je doet het heel goed, je blog is fijn :) Een fijn jaar! X

 10. Myrthe

  Jaaaa op mijn werk hebben we Brood van Menno, zo overheerlijk! Ik maak als lunch dan vaak met pesto en mozzarella en zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes, even onder de grill, cappuccinootje erbij en ge-nie-ten, echt!

  (dat bovenste brood heb ik gebakken trouwens, was echt ontzettend lekker. Zeker in verhouding met hoeveel werk je ervoor moet doen)

 11. Evey

  Ziet er heerlijk uit. Ik wil ook graag beter leren koken dit jaar. Zelf dingen maken, zoals brood, lijkt me echt te gek. Moet er wel de tijd voor maken haha.

 12. PSbyDila

  Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit! Leuk werk heb je, met zo’n lekkere lunch. ;)

 13. Vera

  Wat een goede ideeën allemaal zeg! Echt heerlijk! Ga ik ook snel uitproberen!

 14. Marloes

  Lekker!! Ik moet ook echt meer tijd nemen om bewuster met mijn eten om te gaan..

Geef een reactie