My favorite photography apps


Sinds ik mijn iPhone heb maak ik redelijk veel foto’s met mijn telefoon. De kwaliteit is best oke (8 megapixels) en er zijn zo ontzettend veel leuke apps om je foto’s snel en gemakkelijk mee te bewerken! Ik ben lichtelijk verslaafd aan instagram, maar voel me soms wel wat beperkt aan hun filterkeuze. Daarom heb ik nog een boel andere apps op mijn telefoon staan. Sommige zijn vooral handig om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren, anderen vooral leuk om je foto’s te bewerken. Helaas zijn bijna alle apps alleen maar geschikt voor iPhone..
Translation: Today I want to show you my favorite photography apps on my phone. Unfortunately most apps are only available for iPhone.


Camera+
Camera+ is vooral heel erg handig, bij scenes kun je in een enkele klik de kwaliteit van de foto verbeteren (donkerder, lichter, meer schaduw of juist minder etc.). Vooral bij te donkere foto’s gebruik ik deze app. Ook kun je de foto gemakkelijk draaien en het formaat veranderen. De app bevat wel enkele geinige filters maar ik gebruik hem toch voornamelijk voor de praktische functies.

 

VSCO Cam
VSCO Cam ontdekte ik een paar maandjes terug, en vond ik vooral interessant van de mooie vage filters. Er zijn tien filters (waarvan 3 zwart wit) die erg mooi en apart zijn. Ook hier heb je praktische functies zoals het bijsnijden van je foto en het contrast veranderen. Uniek aan deze app zijn de ‘fade’ en de ‘grain’ functie. Met fade krijg je de prachtige wazige laag over je foto heen (vind ik zelf erg mooi!), met grain voeg je iets meer ruis toe waardoor je foto op een analoge foto lijkt.
Vintique
Bijzonder aan Vintique is dat je elke filter zelf kan bewerken. Elke filter bestaat uit meerdere lagen die je aan of uit kan zetten. Zo kun je elke foto nog per stuk bewerken. Toch ben ik niet zo weg van de filters, maar van de lijstjes des te meer! Je hebt ontzettend veel keus uit allerlei leuke lijstjes (kleuren, streepjes, vormen, vintage etc.) en zelfs aparte polaroid lijstjes. Ik gebruik deze app voornamelijk om lijsten aan mijn foto’s toe te voegen.

Pixlromatic
Pixlromatic heeft ook erg veel filters maar nog leuker zijn de uitgebreide effecten die je over je foto heen kan gooien. Zo heb je veel light leak effecten, waarmee je foto’s op oude analoge foto’s laat lijken, maar ook bokeh, structuren of bepaalde lichtinvallen kun je over je foto gooien. Ook handig aan deze app is dat er ook een webversie van bestaat: Pixlr.com.
After Glow
Dan mijn nieuwste ontdekking: After Glow! Naast de ontzettend mooie dromerige filters (waar er ook veel van zijn) en de mooie analoge effecten zijn vooral de aparte lijsten favoriet. Ik heb iets met rondjes (zie mijn foto rechtsboven in het menu), en met deze app kun je je foto’s een ronde lijst geven! Toch weer wat anders dan de andere apps, ook de kleur filters zijn erg mooi en anders dan andere apps.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Nanda

  Wat een fijne apps! Helaas zijn ze alleen voor iPhone beschikbaar.. Jammer!

 2. Vera

  Goede tips! Ik zit alleen nu nog zonder iPhone. Moet ik in de toekomst misschien toch maar weer verandering in brengen ;-).

 3. Nadiye Meral

  after glow is echt mij favoriet!
  ik vind meeste fotografie apps een beetje overdreven… als in de filters zijn heel erg sterk! daarom vind ik after glow super, je kan de sterkte aanpassen en de filters zijn een stuk subtieler! :)
  vind je blog nog steeds helemaal geweldig! x

 4. Saskia

  Leukleuk! Alleen jammer dat alle leuke apps voor Iphone zijn, laatst kwam ik een supergave typemachine app tegen, maarja helaas niet voor android.

 5. Marike

  Goede tips! Heb een aantal geinstalleerd, maar mijn iTunestegoed is nu op helaas… ;)

 6. Lolaa

  Bedankt voor de tips! :) Mijn wereldje reikt momenteel niet verder dan Instagram ^ ^

Geef een reactie