Recipe for a perfect lunch

Begin dit jaar vertelde ik over een van mijn goede voornemens: beter en uitgebreider eten. Ik was toen op zoek naar hele broden zodat ik zelf lekker dikke plakken kon snijden. Helaas zit de bakker niet om de hoek en is dat vaak nog relatief duur (zeker voor een student ;-)!). 
De Albert Heijn verkoopt ook wel hele broden maar die zijn vaak ruim 2 euro en daarmee ook niet echt goedkoop. Gisteren bedacht ik me opeens dat ik misschien gewoon kon vragen of ik een ongesneden brood mocht hebben. Er kwam net een verse lading brood uit de oven wat nog niet gesneden was, dus dan moet het kunnen toch? En dat kon! Vandaag besloot ik er gelijk een lekkere lunch mee te maken, samen met mijn nieuw ontdekte drankje: karnejus!
Translation: At the beginning of this year I told you I wanted to start eat better and make myself some decent meals. Today I’m showing you my new favorite lunch, and it’s really easy to make!

Kaas en pesto heb ik eigenlijk altijd wel in huis, en komkommer en kleine tomaatjes vaak ook wel. Ik had nog een restje rucola (zo lekker!) maar in principe is elke sla wel lekker op brood. Gewoon de restjes gebruiken die je nog hebt dus!

Een van mijn favoriete combinaties! Een dikke snee brood, plak kaas, pesto, dunne schijfjes komkommer en halve tomaatjes en wat rucola. Nog een snee brood erop en je bent klaar! Een niet vegetarische favoriet is met carpaccio, maar dat past niet altijd binnen mijn budget ;-).

En dan mijn nieuwe uitvinding: karnejus! Dat is eigenlijk gewoon jus d’orange met karnemelk. Nou houd ik helemaal niet van karnemelk, maar wel van drankjes als Vifit e.d. Karnemelk met een smaakje eigenlijk. Dit is precies zoiets: vul het glas voor de helft met jus en voeg daar karnemelk aan toe.
Let op dat je een beetje zoete jus hebt (ik vond deze euroshopper variant iets te zuur) want karnemelk is natuurlijk al zuur van zichzelf en dan wordt het wel een zure boel.
Mocht je nog wat karnemelk over hebben, probeer dan eens wat siroop toe te voegen. Dat is ook erg lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Fleur

  Super goed bedacht! Wij bakken wel eens zelf brood. Ook niet heel erg duur hoor! Maar ik denk nog niet student proof. Errrug lekker belegt broodje. Ik maakte zelf een pizza broodje in de grill. hmmmm :)

 2. liefsswaen

  Wat een dikke plakken brood! Heerlijk :) Maar ik weet niet of ik het aan durf om karnejus te drinken, wie weet…
  Liefs, Swaen

 3. Lekker.
  Alleen eet ik kaas alleen gesmolten maar even in de oven en op het einde de sla toevoegen maakt er bijna een pizzabroodje van!

 4. Hmm ziet er goed uit! En inderdaad een stuk goedkoper, op deze manier een ongesneden brood kopen.
  Lekker is dat he, jus d’orange met karnemelk:) Ik heb dat vorige zomer ook eens gemaakt, erg lekker!

 5. Jesdiny

  Mmmm dat broodje ziet er heerlijk uit. Slim om gewoon een ongesneden brood te vragen!

 6. lita

  hmmmmmm echt veel lekkerder als je je brood zelf kan snijden! geniet ervan en goed bezig! Ik zie daar ook rucola, ik krijg er ook zin in!

 7. Nanda

  Je kan bij de AH altijd om ongesneden brood vragen, ze hebben vaak wat achter de hand :) Op mijn oude werk gebruikten we dat, vooral ongesneden maisbrood is erg lekker voor sandwiches en tosti’s :) En karnemelk met jus serveerden ze daar toevallig ook, lekker!

 8. Bodine

  Dat ziet er heel erg lekker uit! Ik hou ontzettend van bruin brood en kaas dus dit ga ik zeker een keer proberen!

 9. Ziza Zipper

  Grappig van je nieuw ontdekte drankje, daar hoorde ik gister voor het eerst over! :) Wat een mooie foto’s trouwens, zeker die 3e

 10. Lenneke

  Klinkt lekker en ziet er ook erg goed uit. Ik moet ook echt meer aandacht besteden aan mijn lunch.

 11. Suzanne

  Wat een heerlijke lunch. Ik probeer tegenwoordig echt tijd te maken om te lunchen. Anders komt het er niet van. maar dit ziet er heerlijk uit.

 12. PSbyDila

  Ziet er heerlijk uit! De karnejus laat ik liever wel even staan… ;)

 13. pourlecoeur

  dit ziet er echt geweldig uit!
  ik heb doordeweeks ivm stage & werk weinig tijd om zelf uitgebreid lunch te maken, maar ik denk dat ik hier in de weekenden zeker tijd voor ga maken!
  xo, cheyenne

 14. Lara

  Dat ziet er ernstig smakelijk uit moet ik zeggen!! X

 15. Mylene

  Lekker makkelijk, maar zo lekker en gezond. Heerlijk! Ik moet ook maar eens hele broden gaan kopen, want van die dikke plakken word ik echt blij, haha.

Geef een reactie