Recipe: Roasted Carrots

Afgelopen weekend maakte ik weer eens homemade cheeseburgers, en besloot daar wat extra groentes bij te maken. Ik koos voor geroosterde worteltjes, ik vind ze op foto’s er altijd extreem lekker uit zien en eigenlijk houd ik ook wel van wortels!

Gelukkig heb ik allemaal goedkope Turkse groenteboertjes om de hoek, waar ik een bos wortelen voor slechts €1 kocht. Lees verder voor het super simpele recept!

Translation: Today a recipe for roasted carrots. It’s super easy but oh so delicious! Read on for the recipe.

Wat je nodig hebt: wat wortelen, olijfolie, zout en kruiden. Ik gebruikte rozemarijn, persoonlijk mijn favoriet. Het allerlekkerste is natuurlijk verse rozemarijn, maar die hadden ze niet bij mijn groenteboer. Gebruik zoveel wortels als je lekker vindt, maar reken minimaal 4 per persoon.

Snijd de wortels allemaal op dezelfde lengte af en snijd ze doormidden. Leg ze op een bakplaat (op bakpapier). Giet er dan wat olijf olie over en strooi met wat zout en de kruiden. Nu mogen ze de oven in, op 200 graden. Ik heb ze er ongeveer 10 minuten in gehad, en halverwege alle wortels eventjes gedraaid. Maar het beste check je af en toe hoe het met je worteltjes gaat. Wil je ze liever nog iets knapperiger, dan haal je ze eerder uit. Juist wat zachter, laat ze dan nog even liggen.

Translation: Cut the carrots in half, sprinkle them with olive oil and salt and rosemary. Put them in the oven for about 10 minutes at 200 degrees celcius. Turn the carrots after 5 minutes. Enjoy your meal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Josephine

  Oooh dat ziet er lekker uit! Mooie en duidelijke foto’s ook. Ik weet niet, maar die eerste foto vind ik we wat hebben haha.

 2. Nicole

  Oehh, dat ziet er lekker uit! Ik ben niet zo’n fan van gekookte wortelen maar dit lijkt me een fijne variant! :)

 3. Nanda

  Ik hou van groente roosteren in de oven, en dit gerechtje met wortelen lijkt me erg lekker :) Het lijkt mij ook erg lekker met wat honing erover.

 4. Stephane

  Ah ik hou ook heel erg van wortels, dus dit ga ik zeker een keer proberen!

 5. Suzanne

  Wat een goed idee, dit zelfde doe ik wel met mijn aardappeltjes maar met de worteltjes nog nooit geprobeerd!

 6. Resy

  Dit had ik zelf waarschijnlijk nooit edacht maar het lijkt me wel lekker. Zeker een keer het proberen waard dus

 7. Stéphanie

  Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik doe dit altijd met aardappeltjes, maar aan wortels had ik nog niet gedacht. Ik ga dit snel eens proberen. Thanks voor de tip!

 8. Bo

  Roasted carrot zijn lekkerrr! Die van jou zien er ook goed uit!

Geef een reactie