Recipe: smoothie

Sinds ik voor mijn nieuwe bijbaantje dagelijks fruit sta te snijden en smoothies maak, kwam ik er achter dat dat eigenlijk helemaal niet zoveel tijd kost. Een tijdje terug kocht ik al een blender bij de Action (voor slechts €10!) onder het mom van ‘dat komt altijd wel van pas’. En nu maak ik er dus zeker gebruik van, want ik heb een simpel én goedkoop recept voor een heerlijke smoothie. Nu kost het me hoogstens 1 minuutje om een smoothie te maken. Lees verder voor het recept!
Translation: I discovered the ideal recipe for a smoothie. It’s ready to serve in only 1 minute!


Dit is dan mijn kleine blender, met een inhoud van 0,5L. Perfect als je een glas smoothie wilt klaarmaken, 2 glazen zou je er wellicht nog net uithalen. De eerste paar keer mikte ik er wat fruit in, maar werd het sap te zuur en te dik. De perfecte oplossing daarvoor: yoghurt en fruitdrank! De yoghurt maakt het geheel wat romiger en zoeter, en de fruitdrank zorgt ervoor dat het sap minder dik is zonder dat het zijn smaak verliest.
En het goede nieuws: deze smoothie is ook nog eens heel voordelig te maken! Ik nam een doosje bevroren fruit van de Albert Heijn (ik koos voor zomerfruit, een mix van rode vruchten. Maar je zou ook mango kunnen nemen!). Prijzen variëren van 99 cent tot 1,89 voor 250 gram.

De yoghurt komt van de Lidl (die gelukkig bij mij om de hoek zit!). Ik heb standaard al de emmer stracciatelle yoghurt in huis als toetje, maar de andere smaken (aardbei, vanille of mango) zijn ook geschikt. Deze yoghurt is wat dikker en zoeter, perfect voor de smoothie.
Als laatste zit er ook een beetje fruit drank in. Deze haal ik ook gewoon bij de Lidl, maar eigenlijk kun je elke fruitdrank wel gebruiken, mits er geen koolzuur in zit. Voor deze smoothie gebruikte ik een pak rood fruitsap, mocht je een mango smoothie willen maken zou ik eerder appelsap gebruiken.

Doe van alles wat in de blender (ik had geloof ik 2 scheppen fruit, 3 lepels yoghurt en een scheut sap), 20-30 seconden blenden en klaar is je smoothie!
En nu kijken of ik dit vaker ‘s ochtends kan doen! Ik neem aan dat het een nachtje in de koelkast ook wel overleeft? Dan maak ik gewoon een voorraadje en neem ik het in mijn thermosfles mee naar mijn werk (waar het in de koeling kan). I loooove smoothies!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. pourlecoeur

  lekker! ik wil al zo lang eens een smoothie maken, maar het staat me telkens tegen omdat ik denk dat het zoveel werk is… volgende week ga ik er eentje maken!
  xo, cheyenne

 2. Ashleey

  Wat leuk dat je door je werk bent gestimuleerd om meer fruit en smoothies te eten/drinken. Wat goed van je! En wat een lekker makkelijk resceptje! Heerlijk, like like like!

 3. Suzanne

  Erg lekker, ik ben sinds kort ook helemaal van de smoothies en sapjes.

 4. Jaimie

  Lekkerrr! Ik had laatst voordat ik naar school ging, een smoothie met banaan, sinaasappel en yoghurt gemaakt. Ook zo lekker! Liefs

 5. Janne

  Die blender is echt handig! Dit recept klinkt heel lekker :)

 6. De laatste tijd maak ik ook elke ochtend een smoothie, en probeer elke keer een ander recept/combinatie. Die met vers sinaasappelsap vind ik voorlopig wel de beste!

 7. Ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf heel erg fan van Banaan(sinaasappel) smoothies, maar denk ook vaak dat het me te veel tijd kost, wat inderdaad helemaal niet waar is ;-).

  Ben benieuwd wat voor lekkere dingen jij allemaal op je werk krijgt!

 8. Marloes

  Ik ben echt fan van smoothies. Eigenlijk ontbijt ik iedere ochtend met een halve liter boordevol groente en fruit. Ik maak vaak een heleboel en vries dat in in een muffinvorm, na een uurtje haal ik de blokjes eruit en doe ze in zakjes. Deze stop ik in de vriezer. ‘s ochtends twee blokjes, sap en een scheut yoghurt bij elkaar, even laten ontdooien (doe ik vaan de avond van te voren) en je hebt weer een lekkere smoothie.

 9. Tess

  Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het smaakt. Ga het zelf denk ik maar snel ook eens maken want het ziet er goed uit!

 10. Tess

  Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het smaakt. Ga het zelf denk ik maar snel ook eens maken want het ziet er goed uit!

 11. Masha

  Super lekker! Wij hebben alleen een staafmixer, en dat vind ik altijd best wel veel geknoei bij het maken van een smoothie, maar misschien moet ik de van de Action maar aanschaffen, goede tip!

 12. Loes

  Hihi ik ben deze laastste weken smoothies ook veel gaan drinken. In de zomer ontbeet ik altijd met yoghurt, lijnzaad en fruit van de markt maar aangezien fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen nu moeilijk te krijgen zijn of heel duur haal ik de ingevroren variant. Met griekse yoghurt en wat water heel lekker en ook gezond; probeer er ook eens wat stukjes gember door te doen (oh man, zo lekker!) of een snuf kaneel. Je kunt ook wijn (wit of rood) of gewoon water laten inkomen met een kaneelstukjes, wat kardemom peulen, venkelzaad, steranijs, zwarte peper en een laurierblaadje en dat gebruiken als siroop. Heel gezond en zonder suiker! Hihi en ik ben stiekem wel benieuwd naar wat receptjes van je werkplek, of mag je die absoluut niet doorvertellen? Ik ben benieuwd! Fijne zondag, xx

 13. lita

  hmmmmmm ik moet dat ook meer doen, dat is zooo lekker!
  geniet ervan…
  groetjes Lita!

 14. Mylène

  Ik moet nog steeds een blender kopen, dus ik ga binnenkort maar eens naar de Action. Wie weet wat ze daar nog hebben. En dan kan ik ook smoothies maken. Dol op die dingen.

 15. Linda

  Ziet er heerlijk uit. Ik ga dit zeker een keer proberen :)

 16. Lenneke

  Smoothies zijn zo lekker! Jammer genoeg ben ik vaak te lui om ze te maken… Slechte eigenschap.

 17. Nanda

  Heerlijk! Ik heb ook met deze blender in mijn handen gestaan, maar twijfel een beetje over het formaat.

  En ben benieuwd of de mesjes dat bevroren fruit aan kunnen, want die van de Hema bijvoorbeeld kan dat niet. Na een paar keer knalt die onderkant er uit haha :p Die blender van de action heeft wel een leuk kleurtje!

 18. Sarah

  Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker ook eens proberen :)

 19. Resy

  Smoothies zijn echt heerlijk! Alleen zelf hebben wij nooit de spullen in huis en anders vergeet het ik vaak om te maken..

 20. Hmm ben ik gek op! In allerlei varianten te maken en helemaal niet moelijk! Ik maakte ze vaak met banaan en perzik, lekker zoet :)

Geef een reactie