Sam Friday: reviews + discount code

Photo via SpicePR
Half december mochten 5 lezeressen een lingeriesetje testen van het merk Sam Friday. Zelf ben ik super enthousiast over het merk, maar omdat je tegenwoordig soms niet meer weet of een blogger oprecht enthousiast is of er stiekem voor betaald wordt leek mij dit de ultieme test. 
De 5 lezeressen moesten hun maten en voorkeuren opgeven, maar er werd niet gegarandeerd dat ze precies kregen wat ze mooi vonden. Het moest wel een een test blijven! De voorwaarde was dat ze na afloop een korte review zouden sturen, en deze kunnen jullie vandaag lezen. Ze zijn niet aangepast, zoals ze hieronder staan heb ik ze ook binnen gekregen!
Mocht je nog steeds teleurgesteld zijn dat je niet bij het panel zat, of na het lezen van de reviews ook een setje willen bestellen dan heb ik een mooie kortingscode voor je geregeld. Lees verder voor de reviews en de kortingscode!
Translation: Last december a few of my readers got the chance to test out lingerie from Sam Friday. Today you can read their reviews on the lingerie and the brand.


Review van: Nanda
Setje: Bh Courtney en undie Lily in de kleur Burgundy

Een paar weken terug ontving ik een pakketje van Sam Friday, met het lingeriesetje erin wat ik voor ze mocht gaan testen. Leuk! Het pakket zag er mooi uit, een zwarte doos met daarin in zwart papier verpakt een bordeaux kleurige bh en kanten bijpassende hipster. In de doos zat ook een waszakje (handig!) en een lippenbalsem.
In de tussentijd heb ik de bh zoveel mogelijk proberen te dragen, omdat ik altijd moet wennen aan een bh, en ik er wel een zo compleet mogelijke review over wilde schrijven.
De bh heeft op de rug gekruiste bandjes, super fijn dus onder mouwloze shirts en topjes. Daardoor zit de sluiting aan de voorkant en dat was even wennen. Eigenlijk vind ik dat veel fijner, want mijn bh is sneller aan en het aandoen ziet er charmanter uit ;) De cups sluiten goed aan, en ik voel de bh niet als ik hem aan heb, hij knelt dus niet. Hij heeft geen push up effect maar aangezien ik al genoeg van mezelf heb vind ik ondersteuning goed genoeg en dat geeft deze bh.
Ik heb een grotere cupmaat en bh’s van de H&M zijn kwalitatief niet goed genoeg en bij Hunkemoller hebben ze vaak mijn maat niet. (of deze maat nou veel verkocht wordt of er vaak gewoon niet is weet ik niet) De bh van Sam Friday is perfect, hij zit mooi en, niet geheel onbelangrijk, ziet er goed uit! Sam Friday heeft er zeker een nieuwe klant bij!

Review van: Demi
Setje: Bh Demi en undie Daisy thong in de kleur Navy dots

Dat lingerie van Sam Friday meer is dan gewoon een setje ondergoed wordt meteen al duidelijk bij het openen van de doos. Het setje wordt geleverd met een zakje om de BH in te wassen, een stevige tas, een potje fijne lippenbalsem en een handgeschreven briefje. Dat zijn de leukere pakketjes!
Het setje, donkerblauw met witte stipjes in dit geval, ziet er leuk uit en de stof voelt fijn en soepel. En zo voelt het ook wanneer je het draagt. De BH sluit perfect aan en geeft mijn borsten een mooie vorm. Het lijkt alsof je geen BH draagt, maar toch ondersteuning krijgt. En dat zijn de beste bh’s. Ook de string zit goed. Normaal draag ik eigenlijk nooit strings, maar voor deze maak ik zeker een uitzondering.
Kortom: ik ben om. Ik ben niet alleen tevreden over de pasvorm en kwaliteit, maar ook vooral over het merk zelf. De zorg die in het pakketje is gestopt, is dat wat Sam Friday van andere merken onderscheidt. Ik ga snel nog een setje bestellen!

Review van: Maura
Setje: Bh Sarah en undie Cheeky in de kleur Rubine

Het begon al bij het uitpakken: het pakketje was met veel zorg en aandacht ingepakt. Dit maakte het meteen al speciaal, waardoor ik niet kon wachten om te kijken wat er in zat! Een persoonlijk briefje was een leuk extraatje en de waszak en lippenbalsem waren als een kers op de taart.

Het eerste dat opvalt is de kleur: alleen de naam is al veelzeggend. Niet standaard simpel roze of rood maar Cheeky / Rubine. Het oog wil ook wat en dat komt zeker aan haar trekken!
Dan komt het passen.. Het vinden van een goed passende BH vind ik altijd een lastige opgave, zeker omdat dit per merk nogal eens verschilt. Over de pasvorm ben ik dan ook iets minder tevreden. Op zich sluit de BH mooi aan, maar de cup had iets groter gemogen. Vooraf heb ik mijn maat laten opmeten bij een welbekende lingeriewinkel. Of het ligt aan de expertise van desbetreffende medewerker of de maten van Sam Friday vallen wat klein uit.
Dat de BH een tikkeltje te klein is, zorgt er wel voor dat deze strapless goed blijft zitten. Mogelijk dat een maat groter dus weer net te groot was geweest. Ondanks dat de BH dus iets kleiner valt, zit deze wel lekker. Ook het slipje zit als gegoten. Ik heb het setje dan ook meteen op de proef gesteld tijdens mijn city-trip naar Berlijn. De hele dag slenteren door een stad leidt nog wel eens tot knellingen en irritatie plekken. Zeker in de winter, wanneer je huid al extra te lijden heeft door alle kou en gure wind. Door de zachte randen heb je totaal geen last van schuurplekken, zelfs niet na een hele dag door de stad te hebben gelopen. Conclusie: het setje is stedentrip proof!

Al met al ben ik zeer te spreken over het setje. Sam friday onderscheidt zich van andere lingeriemerken door met extra aandacht de koper zich speciaal te laten voelen. Deze kleine dingen maken het waard om eens een keer wat meer uit te geven aan kwaliteit en de massa-producent links te laten liggen. Ik kan het setje dan ook zeker aanraden!

Review van: Myrthe
Setje: Bh Emma undie Pam thong in de kleur Charcoal

Pakket
Mijn lingeriesetje kwam binnen in een (goedgevulde) doos en was mooi ingepakt in dun folie. Ook zat er een persoonlijke briefje van Sam Friday in, plus een rode shopper, een waszak en een lippenbalsem. Wat een cadeautje!
Eerste indruk
Ik wist van te voren niet welk setje ik toegestuurd zou krijgen, dus je kunt je misschien voorstellen dat ik erg nieuwsgierig was. In de doos zat een donkerpaarse push-up bh (75A), met kant langs de randjes en een strikje in het midden. De bijbehorende string (maat 36) had een brede rand van kant met een katoenen kruis. Mijn eerste indruk? Mooi! Ik ben blij met de push-up bh die mijn rondingen hopelijk wat beter uit laat komen. Aan de kleur moest ik even wennen: zelf zou ik niet snel een donkerpaars setje kopen. Ook ben ik erg benieuwd hoe de string me zal staan. Normaal ben ik meer van de katoenen en/of kanten broekjes. Strings draag ik zelden. Ook de brede kanten rand is (op het eerste gezicht) niet helemaal ‘mijn ding’.
Pasvorm
Nadat ik de bandjes van de bh wat heb versteld zit hij als gegoten. Ook de string past goed en ik ben aangenaam verrast wat betreft de kleur. Het totaalplaatje ziet er mooi uit. De brede kanten rand van de string valt me alles mee. Ik had gedacht dat het misschien wat ordinair zou ogen, maar dat is totaal niet het geval.
Minpuntje
Een minpuntje is dat het randje kant op de bh wat lijkt te ‘pillen’ na een aantal draagbeurten. Dat wil zeggen: er zitten een aantal kleine, grijze puntjes/bolletjes op het kanten randje. Ik moet erbij zeggen dat het niet heel opvallend is, je ziet het alleen als je de bh van dichtbij bekijkt. Ik kan de pilletjes er gelukkig voorzichtig vanaf trekken, maar het is wel jammer dat het al zo snel gebeurd (na 3 a 4 keer dragen). Bij de string heb ik daarentegen geen last van pilletjes.
Conclusie
Wil je een mooie, goede bh voor betaalbare prijs? Dan is Sam Friday wat mij betreft zeker een aanrader. Je hebt net even iets anders dan wat in de Hunkemöller of H&M hangt. Daarnaast ben ik erg van het ‘less is more’ credo. Ik heb geen behoefte aan ondergoed vol toeters en bellen. Ook daarin slaagt Sam Friday goed. De simpliciteit van het setje is juist datgene wat het mooi maakt. Tenslotte ook een compliment voor de inpakservice! Erg leuk om zo’n mooi pakket te ontvangen.

Review van: Danielle
Setje: Bh Sam en undie Pam bikini in de kleur Navy floral

Ik heb het lingeriesetje nog precies op tijd voor kerst ontvangen, verzonden als een heus cadeau voor mezelf: grote doos, met dun papier ingepakt, een handgeschreven kaartje bijgesloten en vervolgens een zwart lingeriesetje (met kleurige bloemenprint), een waszakje en heel leuk: een potje lippenbalsem.
Deze kleine touches geven het geheel een heel luxe gevoel, de 1e indruk was dus erg goed!
Het broekje (soort van hipster) was in een aparte verpakking ingepakt, wederom: erg luxe. Het lingeriesetje is prachtig afgewerkt. Er is veel aandacht voor detail: het merkje staat op vele plekken vermeld op het setje (niet schreeuwerig, niet overdreven veel), bijv. op één van de bh-cups, met een reliefje op de bh-bandjes en op het ijzeren haakje om het bh-bandje te verstellen. Het materiaal is erg prettig: een fijne, zachte stof, geen irriterende elastieken randjes. Ook bij het broekje geen tekenende lijnen. De pasvorm is ook goed.
Ik ben heel erg te spreken over het setje! Ik zou het merk iedereen aanraden, de prijs/kwaliteit verhouding vind ik super!

Zoals je ziet is iedereen overwegend positief! En terecht ;-). Wil jij ook een setje dat niet alleen mooi is maar ook lekker zit? Kijk dan eens in de webshop van Sam Friday. Op dit moment is er sale, en ik mag daar nog een schepje bovenop doen: met de code ‘LDOSB‘ krijg je 10% korting op je aankoop. Is dat weer mooi meegenomen. Ondertussen kan ik niet wachten op de nieuwe collectie (met bikini’s!), maar tot die tijd nog even fijn saleshoppen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Maaike

  oeioeioei, sale en een kortingscode?! Ik denk dat ik zwicht.

 2. Nanda

  Wat leuk om te zien dat in de reviews van anderen een aantal punten overeenkomen :D

  Het zijn ook fijne setjes :)

 3. Maura

  Leuk om de reviews van anderen te lezen en dat iedereen zo enthousiast is! Ik ben er nog steeds erg blij mee.

Geef een reactie