Snapshots of my room

5 Maanden geleden kreeg ik de sleutel van mijn studentenkamertje en ik woon er nu alweer 4 maanden. De afgelopen tijd ben ik door de feestdagen en de kittens veel thuis geweest, maar ik vind het heerlijk om weer op mijn kamer te zitten. Inmiddels is het bijna helemaal af (ik wil nog graag zo’n banner op mijn lege muur), vanavond komt er een tv en een klaptafel zodat ik af en toe ook met meerdere mensen kan eten. Ook zitten Pip en Ollie gezellig op mijn kamer en ik kan niet wachten tot het weer wat zonniger wordt zodat we ook in de tuin kunnen zitten!
Ik heb er bewust voor gekozen om een baantje in Utrecht te zoeken en mijn kamer hier ook aan te houden. Ik wil komend jaar ook graag in Utrecht gaan studeren. Hoewel ik nog een kleine groep vrienden heb vind ik het hier wel altijd super gezellig. Heerlijk om zelf boodschappen te doen en te koken, en zelfs af en toe poetsen vind ik best ok. Volgens mij wonen er wel meer bloggers hier in de omgeving, dus als iemand eens zin heeft om thee te komen drinken (ik lust geen koffie!) ben je van harte welkom!
Vandaag maakte ik wat snapshots van mijn kamer, lees verder om meer foto’s te zien. Klik hier om naar mijn Room Tour te gaan en mijn volledige kamer te zien.
Translation: Some snapshots of my dorm where I have been living for 4 months now. It’s feeling more and more as my home.

Mijn kookboekencollectie! Ik heb er nog meer hoor, maar dit zijn de mooiste en mogen dus gezien worden! Een tijdje terug postte ik al op facebook of het leuk zou zijn om deze boeken te recenseren, en daar kwam een duidelijke ‘ja’ uit. Binnenkort wil dus reviews over deze kookboeken, ik wil ook graag een recept per boek uitproberen dus het zal even wat tijd kosten. Naar welk boek kijken jullie het meest uit?

Een van mijn mini cocottes. Deze is overigens gewoon te koop bij de Action! Ik maakte een tijdje terug een recept voor cheesecake in een cocotte (die echt goddelijk lekker was!) maar ik gebruik ze ook regelmatig als ik alleen eet, als ‘diep bord’ om uit te eten.

Mijn mandje vol thee (losse thee en zakjes thee). Oh en een verdwaalde dippermix (heel lekker!) en warme chocolade melk.

Mijn plankje met lijstjes. De grote afbeelding komt van mijn werk Sid en Liv en is van Jurianne Matter. De quote vooraan is van Katie Daisy, verder staan er mooie kaartjes die ik via mijn brievenproject ontving, een mooie kaart met quote die ik van een vriendin kreeg en een grafische print van Tiger. Oh en de ‘M’ kocht ik ook een jaar terug bij Tiger. Geen idee wat ik er mee wil maar ik dacht dat ik spijt zou krijgen als ik hem niet zou meenemen ;-).

En mijn mooie typmachine! Mijn vader (de marktplaatsheld) vond hem voor me op Marktplaats. Na het lint te hebben vervangen doet hij het nog prima! Daarachter mijn mandjes vol washi tape en veel andere rommeltjes.. Ik moet maar eens gaan opruimen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 36 reacties

 1. Masha

  Het ziet er erg Marlous en schattig uit! Super leuk :)

 2. Liliane

  Ziet er heel gezellig uit!
  Hier ook, vanaf komende week officieel, een blogger uit Utrecht! Ik kom graag een keer een kopje theeleuten ;)

  1. Liliane

   Of een van de gerechten uit een van je kookboeken uitproberen ;)

 3. Olga

  Volgens mij heb jij bijna geen rommeltjes in je kamer..

 4. wat een super fijne kamer :)
  ik woon op het moment helaas niet meer in utrecht, maar studeer er nog wel. ik ben van plan om in de zomer weer terug te verhuizen, en ik kan niet wachten tot ik de stad weer mijn thuis kan noemen en een kamertje helemaal voor mezelf in te richten!

 5. Jesdiny

  Echt leuk en mooi zo’n eigen stijltje. Ben nu eigenlijk wel benieuwd naar het geheel haha

 6. Christel

  Mooi! Leuke spulletjes heb je :)!

 7. Femke

  Wat een leuke spulletjes heb je! Ik vind je kamer heel gezellig! Ik ben erg benieuwd naar de reviews van je kookboeken, want ik ben ook echt dol op koken. Cook eat smile ziet er heel interessant uit! Maar ook KOOK met Jamie natuurlijk. En dat basiskookboek van de appie, is die nog steeds te koop? Haha oké, ik geloof dat ik naar alles wel nieuwsgierig ben! :p

 8. Kiki

  Ik vind je kamer er heel leuk uit zien, vooral die lijstjes zijn heel leuk :) liefs

 9. Indira

  Vind het er echt super mooi uit zien, vooral die plank met lijstjes!

 10. Nanda

  Wat een mooie kamer! Ik hou van Utrecht!! Zulke leuke tentjes zijn daar waar je lekker kunt lunchen. Ik woon zelf in Apeldoorn, en kan vanaf hier best snel naar Utrecht gelukkig :)

 11. Liz

  Er wonen hier best wat bloggers ja :-) Utreg me stadsie :P

  Mooie foto’s en gezellige kamer.

 12. elleneva

  Wauw wat leuk ingericht! Mooie foto’s en wat gaaf die typemachine!

 13. Benthe

  Ik zie een kookboek van Yvette van Boven, altijd goed natuurlijk :) Ziet er allemaal erg mooi uit!

 14. Wauw, hele mooie kamer! Ziet er allemaal zo netjes uit! ;)
  Waar heb je die witte mantjes(waar de thee in zit en washi tape in zit) gekocht?

  Liefs

 15. Jorian

  Ondanks dat ik niet in Utrecht woon maar in een studentenkamer in Leiden vind ik het stiekem super leuk om naar Utrecht te komen om met je thee te drinken haha ( lust ook geen koffie).. en ook omdat ik Utrecht helemaal niet zo goed ken! JAAAAA MAIL ME hihih! *ps. weer leuke fotos!
  Liefs Jorian

 16. Janne

  Je kamer ziet er echt heel leuk uit! Mooie kleur muur ook :)

 17. Leuke kamer! Ik kom niet veel in Utrecht, maar vind het er wel super gezellig, dus als je thee wilt drinken… I’m there! :D

  Groetjes Deborah

 18. Marlou

  mooi is het bij jou :)
  en ik wil ook echt graag van zo’n cocottes! helaas hebben ze geen Action hier, maar ik ga es bij de Dille & Kamille kijken van de week. en anders mooi naar de Action zodra ik weer in Nederland ben hihi. dacht gister toevallig nog dat het zoveel makkelijker zou zijn om m’n ovenschotels (als ik alleen eet) daarin te maken – gister had ik weer veel te veel en uiteindelijk dus buikpijn ;)

 19. Ellen

  Dit ziet er zooooo leuk uit! Ik woon nog thuis, en wil mijn kamer er ook wat leuker uit laten zien, maar ik heb zooo veel ‘spulletjes/hebbedingetjes’ wat gewoon niet geordend is, dat gaat er bij mij al snel rommelig uit zien.

 20. nikkie.

  zie dat het al een keer eerder is gevraagd, maar ook ik ben benieuwd waar je die leuke mandjes vandaan hebt? :)

Geef een reactie