Citytrip: where to go?

Dit jaar word ik 21 (op 3 juni om precies te zijn) en als een soort traditie in ons gezin mag ik dan op stedentrip met mijn vader (ja, I know. Best dad ever! ;-)). Mijn broers gingen naar Milaan en Rome maar zelf zat ik aan iets meer.. bijzonders te denken. Zie hierboven een kleine voorselectie die ik al gemaakt heb.

Op dit moment zou ik het liefst zo snel mogelijk een paar dagen naar de zon willen, dus dan zijn Valencia en Lissabon erg aantrekkelijk (ik denk dat we de citytrip al voor mijn verjaardag plannen, in april/mei ofzo). Maar hoe tof is een stad als St. Petersburg of Gdansk? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zouden jullie kiezen? Hebben jullie nog tips of aanraders? Natuurlijk zal ook van deze citytrip een uitgebreid verslag en een cityguide (zoals die van Berlijn) op de blog komen, dus het is ook in jullie voordeel!

Translation: This year I’ll turn 21 and that’s why my dad is taking me on a citytrip. I just don’t know where to go! What would you do?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 56 reacties

 1. Tedje

  Ik ben vorig jaar in Valencia geweest, dat was echt super. Wat een mooie stad! Echt een aanrader hoor!

 2. Roxanne

  Heb je ook al aan Helsinki gedacht? (Ja, ik ben gek op Finland) Zelf heb ik ook Praag en Madrid nog op mijn lijstje staan, even als Rome en nog zoveel andere Europese steden. Succes met kiezen!

 3. Mars

  Tja, ik ben alleen maar in Lissabon geweest van dit rijtje… Maar dat kan ik dan ook van harte aanbevelen!!! Je moet wel van heuveltjes houden :)

 4. Myrthe

  Alle steden lijken me prachtig! Vooral St. Petersburg :)

 5. wanderlust

  van deze steden zou ik naar St. Petersburg gaan.

  Stockholm is ook heel mooi (en blogwaardig)

 6. Melanie

  Van dit rijtje ben ik alleen naar Lissabon geweest en dat is een hele mooie stad! Zelf ga ik in April naar Praag. Sevilla & Valencia staan ook nog op mijn verlanglijstje! Ik vond Rome trouwens ook een hele mooie stad!

 7. Anna

  Valencia is echt een aanrader, vond ik leuker dan Lissabon (alhoewel dat ook een mooie stad is!). De noordelijke steden ga ik misschien aankomende zomer bezoeken, lijken me ook erg mooi!

 8. Sylvia

  Praag is ook een aanrader ;) Oew, en Berlijn natuurlijk!

 9. Vera

  Ik ben nog in geen van deze steden geweest, maar zou zelf voor St. Petersburg kiezen. Lijkt me een hele bijzondere stad!

 10. Britt

  Dublin schijnt ook heel tof te zijn! En van Stockholm hoor ik eigenlijk alleen tegenvallende verhalen..

 11. Anne

  St Petersburg is heel tof, vind ik zeker een aanrader als je een bijzondere stad wilt bezoeken. Stockholm staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Wat een leuke traditie trouwens, samen een stad bezoeken!

 12. Wauw, wat een luxe zo’n vader. Je wilt graag zon en iets speciaals… Al aan Marrakech gedacht? Vond ik waanzinnig en is tegenwoordig zelfs met Ryan Air te bereiken. Anders zou ik zeggen: Madrid, Valencia of Lissabon. Veel voorpret!

 13. Marije

  Ik zou voor Lissabon gaan! Er is daar zoveel moois te zien, het weer is lekker, de mensen zijn vriendelijk en de metro is een van de schoonste die ik ooit heb gezien. Ze spreken er ook goed Engels, want het Portugees is net Russisch dus daar versta je geen bal van. Er zijn inderdaad wel heuvels, maar ik heb zelf amper een heuvel hoeven te beklimmen omdat je met de tram overal komt (de oude trammetjes zijn echt zo schattig en het is ook nog eens leuk om ermee te rijden!). Oh, en dan vergeet ik nog het eten. Het eten is echt zo lekker! De Pasteis de Bélem is goddelijk!

 14. Anouck Plume

  Ikzelf ben ooit in Stockholm geweest, en wil sindsdien ongelofelijk graag terug! Echt een prachtige stad, waarin je midden in het stadscentrum ineens mini dorpjes vind waar mensen nog zoals vroeger wonen, heeeel veel fijne haventjes, eilandjes en boottochtjes. Qua mensen keek ik me de ogen uit daar, ik voelde me ineens heel erg niet-stylisch, haha. Maarja, Stockholm dus! :)

 15. Celine

  Ik heb alle steden nog nooit bezocht. Valencia en Lissabon zijn natuurlijk wel heel fijn qua weer. Welke een leuke selectie heb je gemaakt. Ik ben heel benieuwd naar je cityguide! Veel plezier met het uitzoeken. Is natuurlijk ook al leuk!

 16. Mi Joya

  Lissabon!!!
  Mijn absolute favoriete citytrip bestemming! ( na Madrid, Boedapest, Barcelona, Londen,..)
  Veel succes bij het kiezen…

 17. Jesdiny

  Wat leuk!! Stockholm staat hoog op mijn lijstje. Zelf vlieg ik aanstaande zondag naar Lissabon dus volgende week kan ik je daar meer over vertellen haha. Hou desnoods even mijn blog in de gaten!

 18. Saskia

  Jeetje wat een moeilijke keuze! Allemaal nog nooit geweest, maar als ik mocht kiezen zou ik denk ik voor Stockholm kiezen!

 19. Plutomeisje

  Ik zou voor Sint Petersburg of Lissabon gaan, maar alleen maar omdat ik Kopenhagen al gezien heb. Afgelopen zomer ging ik naar Kopenhagen (het hele reisverslag staat op mijn blog)en ik kan het alleen maar aanraden. Hele mooie stad, goed weer gehad, leuke (goedkope) musea en heel lekker (maar beetje duur) eten + Tivoli is een prachtig pretpark! ^-^

 20. Iris

  Wat leuk dat je zo’n traditie hebt! Ik zou zelf voor Stockholm gaan, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik van de rest van de plaatsen niet zo heel veel weet.

 21. Tessa

  stockholm of kopenhagen of st petersburg zou ik nemen!

 22. Judith

  Leuke traditie zeg! Ik ben net terug uit Stockholm en heb het daar erg naar m’n zin gehad, heel veel mooie plaatsen, prachtige winkels, leuke koffiehuizen… (mini shopping guide en meer op mijn blog). Wat je ook kiest: heel veel plezier!

 23. Anonymous

  Ik wil deze zomer ook heel graag naar valencia! Dus ik raad je die aan!

  (p.s Ben alleen nog opzoek naar een hotel in het centrum (betaalbaar) voor ongv. 7 dagen. Van de dames die het aanraden, nog tips?)

 24. Magda

  Ik kom zelf uit Gdansk, dus ik zou je dat zeker aanraden! Gdansk heeft een prachtig oudcentrum, op het water kan je boottochten maken naar speciale industriele plekken en het poolse eten is eeerregg lekker! Een andere mooie poolse stad is Poznan, misschien kan je daar ook nog even naar kijken :)

 25. Marlou

  St Petersburg is echt zo’n stad waar je anders niet snel gaat komen denk ik, en die mij heeeeel tof lijkt, dus ik zou het wel weten :) :)

 26. Rosa

  Ik ben zelf naar Stockholm en St Petersburg geweest. Stockholm vond ik super leuk en St Petersburg ook, maar Stockholm vond ik leuker. Ik ga in de vakantie naar Gdansk en dat moet ook heel leuk zijn! Ik weet het niet, het is allemaal leuk (:

 27. PSbyDila

  Ik zou denk ik kiezen voor Lissabon of Valencia! Al zijn de andere opties natuurlijk ook niet slecht..

 28. Nanda

  Valencia! Wat een prachtige stad :) Daar ben ik afgelopen zomer naartoe gegaan. Lissabon lijkt me ook erg tof, maar daar ben ik zelf nooit geweest.

 29. Jenn.

  Stockholm of Kopenhagen lijken me echt een stad voor jou, maar vraag me niet waarom haha.

 30. Hannelore

  Lisboaaaa <3 Ik ben 4 dagen terug en ik mis het verschrikkelijk hard. Voor tips kan je uiteraard bij mij terecht, ik ben aan het werken aan mijn ultieme lissabon gids, dus daar moet je het zeker niet voor laten!

  1. Mano

   Ja goedendag ik zou ook naar lisboa willen kan je mij dat aanraden gr Mano

 31. Kaila

  Wat een leuke traditie zeg! Ik ben in geen van de steden op je lijstje geweest, dus een echte aanrader heb ik niet. Zelf zou ik er momenteel alles voor over hebben om een paar zonnestraaltjes op te vangen, maar of je je daardoor moet laten leiden..?

 32. Marinthe Bos

  Ik zou eerder naar een stad gaan die niet in de zon is, omdat je daar later toch minder snel voor zal kiezen als je op vakantie gaat. Je kiest dan snel voor de zon en dit is een mooie kans om te kiezen voor iets totaal anders.

 33. Yvette

  Ik zou voor Stockholm gaan!!!
  Ik ben helemaal in love met Stockholm.
  Mooie oude gebouwen, veel water en groen, mooie mensen en fika (koffie met lekkers)!
  Als je van plan bent om april/mei te gaan en niet zo koningsgezind bent. Zou ik zorgen dat je er 30 april bent, dit is ook een feestdag in Zweden, genaamd: Valborgsmässoafton. Ze vieren het begin van de lente, dit doen ze met vreugdevuren. Ik kan dan zeker het vreugdevuur in Skansen aanbevelen!

 34. St. Petersburg. Zeker weten! Daar wil ik al heel erg lang een keer heen. Verder wil ik Krakow (En dan voornamelijk vanwege Auswitz) heel erg graag zien dus die zou ik aan je lijstje willen toevoegen, haha.
  Oja..het vriendje van mijn zusje zou zeggen Lissabon want die is daar verliefd op geworden (op de stad, haha) tijdens een erasmus uitwisseling.

 35. Jennifer

  Ik heb er echt de hele dag over nagedacht, maar ik zou ook echt niet weten wat je zou moeten kiezen uit deze selectie. Allemaal zo verschillend, maar allemaal een bezoek waard! Ik zou denk ik nu eerst voor Lissabon kiezen, omdat ik wel echt even aan een beetje zon toe ben. Maar Gdansk zou ik ook zeker willen zien!
  (En Joyce van Pretty Brilliant is vorige week naar Budapest geweest, zou je ook eens moeten overwegen!)

 36. Ik zou kiezen voor Sint Petersburg (en ik wil mee!).

  Ik wil zo graag een het Hermitage museum bezoeken.

  Grappig weetje; er leven zo’n 70 tal katten in dat museum ;)

 37. Sanne

  Als je in mei gaat is Sint Petersburg een mooie stad, met mooie parken e.d. Maar in april moet je daar wegblijven, dan is het grauw en nat, is de sneeuw net een beetje weggesmolten en is alles nog dor en heel erg koud.

  Zelf ben ik ontzettend verliefd geworden op Lissabon toen ik daar was. Wat een heerlijke fijne mediterraanse stad, lekker weer, lekker eten, leuke straatjes, echt heel fijn! Je moet wel een beetje goed ter been zijn, want de heuvels zijn kuiten-killers! Er gaat ook een trammetje, maar dat komt niet overal.

  Ik zou heel graag nog naar Skandinavie willen, dus als dat het wordt ben ik jaloers!! :)

 38. Resy

  Valencia en Lissabon lijken me erg leuk om een keer heen te gaan

 39. Mw Ekster

  Ik zou voor Kopenhagen gaan!
  Ik ben een paar jaar terug naar St petersburg is geweest. Het is allemaal daar heel groots aangepakt. Brede wegen, grootste gebouwen en natuurlijk Hermitage. Ook heel mooi maar volledig tegenovergestelde van Kopenhagen.
  Ik ben benieuwd waar je voor gaat kiezen

 40. Wat leuk dat je dat met je vader doet! =) Ik ben naar geen van deze steden geweest, ben heel benieuwd naar Lissabon en Kopenhagen. St Petersburg lijkt me heel indrukwekkend. Ben benieuwd wat het gaat worden!

 41. Marloes

  Stockholm! Ontzettend mooie zonnige stad met een oase aan waterfronten en groene gebieden! Fijne cafetjes aan de kades en super hippe winkels, haha!

 42. veerlez

  Grappig, want wij hebben een soort gelijke traditie. Mijn oom neemt ons allemaal mee op trip en mijn moeder heeft nu ook zoiets bedacht. Met mijn oom was ik naar Barcelona, zeker aan te raden! Stockholm is ook zeker een leuke locatie!
  Lissabon staat nu voor mij en mijn moeder op de planning, maar ik ben nog op zoek naar een leuke city-guide-trip :)

 43. Anonymous

  Ik heb afgelopen zomer met een cruise de Baltische staten aangedaan, waaronder Kopenhagen, Stockholm en St. Petersburg. Als ik zo hier en daar jouw smaak zie dan denk ik dat jij Kopenhagen en Stockholm helemaal geweldig zult vinden. De eerste is wel ontzettend duur en meer ‘europees’ wat betreft de winkelstraten. Stockholm heeft een geweldig oud centrum, ik heb er van die gave klompjes gekocht en niet te vergeten het bekende Dala paardje. Ohh en een mega mooie broodplank! Leuke traditie, alvast veel voorpret gewenst!!

  p.s.
  In Stockholm kun je ook de invloed van Rusland al goed merken dus de mooie Matrousjka poppen vind je er dan ook en ik heb zo’n vermoeden dat jij die ook wel mooi zult vinden ;)

  Groetjes Lilian

 44. Anonymous

  Istanbul. Istanbul al lang geen puur Aziatische stad meer, nee, de stad is inmiddels uitgegroeid tot een moderne wereldstad, waarin zowel de Aziatische als de Europese cultuur in het dagelijks leven terug te vinden zijn

 45. I would totally recommend you to visit St.Petersburg, not only because it’s my homeland, but because it’s pretty good in summer time!

Geef een reactie