Cookbook review: Home Made Mini by Yvette van Boven

Een tijdje terug vroeg ik op Facebook of jullie het leuk vonden als ik mijn favoriete kookboeken zou reviewen. Ik heb een aantal kookboeken, mijn favorieten zie je hierboven op de foto. Iedereen reageerde met ‘ja!’, dus vandaag de eerste review online.
Ik begin met het bovenste boekje van de stapel (tevens ook de kleinste): Home Made Mini van Yvette van Boven. Yvette van Boven ken je misschien van haar Home Made (winter en zomer) kookboeken, vol mooie foto’s en tekeningetjes. Prachtige kookboeken, maar helaas ook een beetje aan de prijs. Home Made Mini biedt een oplossing: het boekje bevat 80 recepten (de beste uit het zomer- en winterboek) voor slechts €6,95! Een goed(koop) alternatief of een kleine miskoop? Lees verder voor foto’s en mijn review.
Translation: In this serie I will review my favorite cookbooks, starting with Homa Made Mini from Yvette van Boven.De voorkant, binnenkant en inhoud van het boek. Zoals je ziet is het niet een erg groot boek. Ik geef meestal voorkeur aan grote boeken met mooie grote afbeeldingen, maar het stoort me niet direct dat dit boek wat kleiner is. Het lettertype is prima leesbaar, en foto’s zijn duidelijk en helder.
Het boek bevat 80 recepten, voor zomer en winter, ingedeeld in de hoofstukken Ontbijt, brunch & lunch, cakes en dingen voor bij de thee, drank, vooraf, hoofdgerechten, en toe. Vooral het hoofdstuk drank vind ik erg leuk en origineel. Hier vind je bijvoorbeeld heerlijke limonades en ijsthees om zelf te maken, maar ook lekkere cocktails en aparte whisky’s. 

De recepten worden op verschillende manieren weergegeven: met tekeningetjes, stap voor stap foto’s, een achtergrond verhaal of gewoon rechttoe rechtaan het recept. Erg leuk zijn alle tekeningetjes door Yvette zelf gemaakt bij de gerechten, vooral de getekende/handgeschreven recepten vind ik leuk. Dat, in combinatie met de foto’s tussen de recepten door maken het een heel persoonlijk kookboek waarin je Yvette ook een beetje leert kennen.
De recepten variëren van wat ingewikkelder (zelf yoghurt maken) tot makkelijk (smeersels voor op toast) maar alles is zodanig duidelijk uitgelegd dat niks te moeilijk is. Door de combinatie van zowel zomerse als winterse recepten is dit een ideaal kookboek door het hele jaar heen.

Kortom: het boek is een aanrader! Het is wellicht wat klein, maar daar is de prijs dan ook naar. Het formaat doet echter niks af aan de kwaliteit van het boek en de recepten. Juist door het zachte prijsje is dit kookboek het perfecte cadeautje voor als je bij iemand gaat eten, of gewoon ‘zomaar’ als cadeau. Zowel beginners als wat meer ervaren koks zullen dit boek wel kunnen waarderen, al is het maar om de mooie vormgeving. Let er wel op als je dit boek cadeau wilt geven dat de ontvanger niet al het winter- en zomerboek van Yvette van Boven heeft. Dan is dit boek geen toevoeging omdat dit slechts een verzameling is van recepten uit beide boeken.

Home Made Mini – Yvette van Boven, €6,95

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Nicole

  Wauw, echt een supermooi kookboek! Het lijkt me juist wel handig zo’n klein kookboek :) Mijn zusje heeft pas die van Jamie Oliver voor d’r verjaardag gekregen en die is ook echt onwijs mooi.

 2. Ashleey

  Wat ontzettend leuk! Ben echt benieuwd naar kookboeken, want ik kan niet koken haha. Hier staan wel handige tussen :D

 3. Kiki

  Ziet er erg leuk uit en zeker een aanvaardbare prijs! Liefs

 4. Stephanie

  Het boek ziet er heel mooi uit. Het kleine formaat lijkt mij juist wel handig, die grote boeken liggen altijd in de weg bij mij.

 5. Carola

  Ziet er erg mooi uit! Ben zelf altijd erg fan van Gordon Ramsey,

 6. cleolidewij

  Ziet er een mooi en fijn kookboek uit. Leuke review, maar ik ben vooral ook benieuwd of je er al wat uit hebt gemaakt, en hoe dat ging en smaakte :) zitten er blijvertjes tussen die je nu regelmatig maakt?

 7. Maaike

  Deze ziet er heel mooi uit! Misschien dat ik hem wel voor mijn verjaardag vraag :-)

 8. Myrthe

  Dat lijkt me een heel erg fijn boek eigenlijk! Ik hou van kookboeken, lekker bladeren ‘s avonds als ik in bed lig haha

 9. Nanda

  Oh dit lijkt me een leuk boek :D ga meteen eens op bol.com kijken :)

 10. Ziet er mooi uit! Ik heb zelf de grote editie van HOME MADE en ook WINTER HOME MADE, daar staan ook hele lekkere dingen in! Wat ik vooral zo leuk vind is dat er ook recepten in staan waar je normaal nooit over na zou denken om die zelf te maken, zoals ketchup, kaas en nougat!

 11. Iris

  Wat een schattig kookboek, zo mooi vormgegeven ook. Ik ben echt een sucker voor mooie kookboeken, ik heb er stiekem al veel te veel maar ik blijf ze maar kopen, haha! Ik vind het ook zo fijn om ‘s avonds in bed te liggen en kookboeken door te bladeren. Met van die zelfklevende notitieblaadjes erbij, om ze bij de leukste recepten te plakken :D

 12. Dankjewel voor de tip! Ik zoek al een tijdje een mooi kookboek, maar wat jij zegt: sommige zijn te duur en vaak ook best moeilijk, zeker voor een studente. Ik ga zeker nadenken om dit boek te kopen, want hij zal prachtig staan tussen mijn andere boeken.

  Liefs Lisa,
  theseasarestormy.blogspot.com

 13. Leuke review! Ik ben verslaafd aan kookboeken dus zie dit soort posts graag;) Heb dit kookboekje nog niet, maar lijkt me wel een leuke!

 14. Alle boeken van Yvette heb ik natuurlijk al lang. Zijn geweldig! Maar het tweede boek op je stapeltje ziet er nog veel interessanter uit! ;-)

 15. Janny de Roo

  Dank je voor je review….en ik heb er zojuist twee besteld….eentje voor mijzelf uiteraard en die ander als weggevertje…..!

Geef een reactie