Cooking with fresh ingredients

Een van mijn goede voornemens van dit jaar was om beter en met meer aandacht te koken. Ik herinnerde me opeens een artikel wat ik 2 jaar geleden schreef, en bedacht me dat het wel een handig artikel was om nog eens te delen. Aangezien er veel nieuwe volgers bij zijn gekomen de afgelopen maanden, ga ik er vanuit dat velen dit stukje nog niet hebben gezien. Hij verscheen eerder in Februari 2011, doe er je voordeel mee!

Aansluitend op mijn vorige post: koken. Zoals ik al zei houd ik niet eens heel erg veel van koken. Ik doe het af en toe wel, maar vaak ben ik na een dag school moe en maak ik maar iets simpels. Maar daar gaat verandering in komen! Ik ben al druk bezig met bakken (afgelopen maand heb ik appeltaarten, applecrumble, monchou taart, muffins en een chocoladetaart gemaakt) maar ik wil ook echt gaan koken. En dan bedoel ik ook écht koken. Dus zonder pakjes. Dat is soms best lastig, en ik ben er ook nog niet helemaal vanaf, maar je moet dat ook leren. Gelukkig bestaat internet en zijn er genoeg mensen die het ons willen leren. Een paar links van sites waar ik gek op ben:
(src: PW)

Dit is echt een geweldige site! Klik bovenaan op ‘cooking’ en waan je in de hemel met al die recepten. Je kunt makkelijk zoeken, op alfabetische volgorde of kijken bij de favorieten. Deze vrouw tovert echt heerlijke gerechten op tafel, die niet eens zo heel moeilijk zijn. Ze fotografeert elke stap (al strooit ze er maar een paar korrels zout bij) waardoor het makkelijk te volgen is (en ook nog eens heerlijk om naar te kijken). Onderaan staat het recept, waar je meteen kunt kiezen om het uit te printen op drie verschillende formaten. Je kunt kiezen uit een full page maar ook A5 en A6. Handig, wanneer je je recepten bijvoorbeeld in fotomapjes bewaart. Geen wonder dat ze inmiddels zelf al een kookboek heeft uitgegeven. Ik denk dat ik komende week eens het recept van de tweede foto ga maken, Chicken Parmigiana.
(src: kmk)
Een Nederlandse variant, voor als dat Engels je toch wat te moeilijk af gaat. Een site vol met recepten, en allemaal zonder pakjes en zakjes. Zonder foto’s, maar met hele grappige tekeningetjes! Voor foto’s kan je een van de 4 kookboeken die ze uitgebracht heeft kopen. Eentje heet zelfs ‘Koken met Karin: zónder pakjes en zakjes’. Op haar site staan ook korte filmpjes met uitleg over hoe je bijvoorbeeld een bakblik invet. Of hoe je tomatensaus maakt. Op de site staan recepten, met de mogelijkheid om ook een pdf te downloaden met extra aanwijzingen en tips.
(src: LitK)
En als laatste: een youtube ‘guru’! Ik hou van kook programma’s en elke stap precies volgen en tegelijkertijd uitleg krijgen is toch wel erg fijn. Deze van origine Italiaanse Amerikaanse houdt van koken. In haar filmpjes hoor je vaak kreten als ‘this is soooooooooo delicious’ ‘it’s soooooooooooo good’ voorbij komen. En het ziet er eigenlijk ook lekker uit! Haar gerechten zijn vrij simpel maar toch lekker, veel gerechten hebben Italiaans tintje. Ik krijg wel extreem honger van deze filmpjes, het liefst eet ik ze zo van mijn scherm af! Hier vind je al haar filmpjes, ik denk dat ik binnenkort eens de bruschetta ga proberen. Of deze typisch Amerikaanse appeltaart:
Translation: as an addition to my previous post: recipes! I like cooking but I want to become good at it. And there’s one thing: I want to cook with fresh ingredients. With a little help from these 3 websites it will definitely work out!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Ooh leuke sites! Ik kook heel graag, maar de laatste maanden komt het er gewoon niet van, te weinig tijd, te moe. Toch nog maar eens een poging wagen!

 2. Fredrika

  Ahh I’m so bad at cooking, myself. And I don’t like it much either^^
  I just wanted to let you know that I tagged you in a post on my blog, check it out and do it if you feel like it! :)) xx

 3. Renate

  Ziet er heerlijk uit! Ik vrees dat ik alleen maar uit pakjes kan koken, haha. Ik wil het wel graag leren, alleen nu nog even geen tijd voor. Heb de sites wel alvast opgeslagen, altijd handig ;)

 4. sngthanh-

  dat ziet er echt heerlijk uit, helaas ben ik geen keukenprinses haha. x

 5. Stephane

  Het ziet er heerlijk uit, ik ga zeker eens een kijkje nemen op de sites.

 6. pourlecoeur

  ook een van mijn goede voornemens! super handige tips, bedankt :)
  ik raak altijd helemaal geinspireerd als ik zulke blogs bekijken,
  nu moet ik het ook maar eens zelf gaan doen!

Geef een reactie