Passenger in Concert

Left image by Gwendolyne

Gisteren was het eindelijk zo ver: het concert van Passenger in Tivoli vond plaats. Een paar maanden terug raadde ik zijn nieuwste album All the little lights al aan (dat overigens nu nog maar €9,99 kost voor een dubbel album!) en nog steeds kan ik geen genoeg krijgen van z’n muziek.
Ik keek enorm uit naar het concert en het overtrof werkelijk ál mijn verwachtingen! Ik vind het vervelend om te zeggen, maar als je er niet bij was heb je echt wat gemist. Lees verder voor mijn verslag inclusief filmpjes, zodat je er toch nog een beetje bij bent geweest ;-)
Translation: I went to see Passenger live in concert yesterday and it was (as he would say) ‘fucking amazing’! It was truly one of the best and most entertaining concerts I’ve ever been to. Read on for a little recap of the concert.De Australische zanger Stu Larsen stond als voorprogramma, en hoewel hij de zaal in het begin niet helemaal warm kreeg was ik wel gecharmeerd van zijn gezang. Hij wiebelde wel continue met z’n benen wat een beetje afleidde, maar vooral het nummer Paper Sails vond ik erg mooi. Toen hij vervolgens Fix You op eigen wijze (maar erg mooi!) coverde kwam de sfeer er goed in en was het publiek klaar voor Passenger.

Video by Richard Ridder, view in HD

Mike Rosenberg, a.k.a Passenger kwam op met slechts zijn gitaar. Geen drummer, geen bassist, slechts zijn gitaar en een microfoon. Alleen dat al maakte het concert zeer bijzonder. Sommige nummer speelde hij zelfs geheel zonder versterker! Dat geeft ook gelijk aan hoe goed Passenger het publiek wist te bespelen: het publiek was muisstil als het nodig was, maar zong luid mee bij nummers als I Hate en Life’s for the living.

Tussendoor kletste hij het geheel aan elkaar, op een leuke, ongedwongen (niet de ‘ik moet nu grappig zijn’) manier. Tussen neus en lippen door ‘beledigde’ hij per ongeluk Utrecht nog even door te zeggen dat het zo’n mooie stad was die zo op Amsterdam leek, maar eigenlijk was dat alleen maar grappig.
Hij was zo ontzettend dankbaar, na elk nummer riep hij ‘this was fucking amazing‘ en meerdere thank you‘s door de zaal. Volgens eigen zeggen stond hij voor het eerst voor zo’n grote zaal als Passenger (met een eigen show dus, en niet als voorprogramma), dat moet dus ook best indrukwekkend zijn geweest.

Video by Richard Ridder, view in HD

Hoe goed en relaxed de sfeer was kan je goed waarnemen in het bovenste filmpje, waarin hij samen met Stu het nummer Hearts on fire zingt. Grapjes en praatjes -zelfs tussen het zingen door!- zorgden er voor dat je het gevoel had alsof een van je vrienden voor je stond op te treden. Het was gezellig, en ondanks dat de zaal toch vrij groot was hing er een intieme sfeer.

Dat er ook veel humor in z’n optreden zat bleek ook uit de intro van Let her Go. Uit het niets begon hij Eye of the Tiger te zingen en net op het moment dat iedereen klaar stond om uit volle borst mee te zingen zette hij Let her Go in (waar hij vervolgens nog even What’s love? in verwerkte. De held!). Nou moet ik altijd al flink glimlachen van concerten, maar tijdens Passenger begonnen mijn mondhoeken gewoon pijn te doen van het lachen!

Het beste van alles was natuurlijk de toegift, waarin hij naast Hearts on fire ook mijn lievelingsliedje van zijn nieuwe album zong: Holes. Zo mooi hoe de hele zaal mee zingt! Kippenvel momentje, en ik ben zo blij dat ik er bij was! Gelukkig staat ook die op film ;-)
Video by Richard Ridder, view in HD

Dus ja, was je er niet bij dan heb je helaas echt wat gemist. Vanavond staat hij nog in Paradiso, maar hopelijk komt hij snel weer terug want Passenger is écht de moeite waard!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Wat gaaf!
  ik was in november bij Ed Sheeran geweest en toen zat Passenger al in zijn voorprogramma! Hij zei toen dat hij tot 3 maanden terug nog op de straten muziek speelde… moet je hem nu zien!
  hij kwam na het concert gewoon naar buiten om met mensen te praten en handtekeningen uit te delen.
  Zulke mensen zijn speciaal :)

 2. Neele

  Thanks for sharing.
  Heb vorige week zijn cd gewonnen, en vind hem geweldig.

 3. Marije

  Aah, wanna make me cry?
  Mike is zo tof eh. Ik heb ‘m als voorprogramma van Ed Sheeran gezien in november en ik vond ‘m bijna toffer dan Ed hehe.;3 Toen ik hoorde dat ‘ie naar Tivoli kwam moest ik kaartjes hebben maar ze waren uitverkocht en ik kon ze nergens op marktplaats oid voor een betaalbare prijs vinden. Dus.
  Me so jelly!

  Maar heel tof dat je er bij was haha. ;3

 4. I’m so jelloooo
  Ik heb z,n album al
  stiekem helemaal
  geluisterd op Youtube :P

  xx

 5. Masha

  Super gaaf dat je daar was! Die linker foto van Gwendolyne is echt erg mooi :)

 6. Roos

  Hot damn, wat was ik hier graag bij geweest! Amazing.

 7. Lisa

  Ik wilde er ook heel graag heen. maar hey: school he. Super dat je het zo leuk hebt gehad!

 8. Bianca

  Ik heb Passanger in het voorprogramma van Es Sheran gezien en sinds dien ben ik groot fan!

 9. elleneva

  Twee vriendinnen van mij gingen er ook een en hebben het ook heel leuk gehad! Zij hebben al twee keer met Passenger gesproken echt gaaf! Ziet er super leuk uit en hij is echt heel goed! Liefs

Geef een reactie