Six seconds of my life

Slechts 3 weken oud en nu al een hype: de nieuwe iOS app Vine. Met Vine maak je korte filmpjes van slechts 6 secondes. Deze kun je delen met je volgers, en andersom kan jij ook andermans filmpjes bekijken en liken. Een soort instagram maar dan met bewegend beeld, en zonder filters.
Want ja, de app is nogal rechttoe rechtaan, je kunt korte filmpjes delen en die van andere volgen. Niks meer en niks minder. Ik mis nog wel wat functies, zoals het draaien van je beeld of de optie om achteraf te delen via twitter en facebook. 

Toch is deze app een aanrader, zeker als je net als ik houdt van het binnenkijken in andermans leven. Legaal gluren! ;-)

Translation: This new iOS app is only 3 weeks old but already a hype: Vine. It’s a really simple and basic app which lets you film for 6 seconds. It’s a kind of instagram, but with little movies instead of pictures. More info after the jump.Hierboven zie je de interface van de app. Je koppelt hem gemakkelijk aan twitter/facebook of logt in via je mail. Vervolgens kun je filmen! Je filmt door met je vinger het scherm aan te raken, wanneer je loslaat stopt het filmen. Het leuke hieraan is dat je meerdere ‘shots’ kunt opnemen.
Zoals ik al zei mis ik wel een paar functies en hoop ik dat die nog snel zullen worden toegevoegd. Zo is er nog geen web viewer van de app en kan ik jullie nu alleen de filmpjes showen die ik toevallig via twitter heb gedeeld (bijvoorbeeld een kleine recap van mijn zaterdag, de kittens of een mini stukje van het optreden van Stu Larsen). Wil je meer zien dan moet je de app downloaden en mij volgen via @lastdaysofspring. Wel is het mogelijk om random videos te bekijken via Vine Map of Vineroulette. Stiekem wel leuk om te zien wat mensen aan de andere kant van de wereld doen ;-).
De app is gratis maar helaas alleen beschikbaar voor iPhone en iPod touch. Toch hoop ik dat jullie eens een kijkje nemen, en mochten jullie al een Vine account hebben deel dan vooral je username in de comments! Ik volg nog niet zoveel mensen, dus ik kan wel wat meer mensen in mijn feed gebruiken!Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Ashleey

  Ik had gehoord, dat mensen dit gingen gebruiken voor 18+ dingen zegmaar, maar als ik het aanmaak ga ik je zeker volgen!! :)

 2. Nuria

  Leuk!! Ik heb het al eerder gezien, ik ga het ook maar proberen!

 3. Nanda

  Ik heb geen iphone! Maar weet ook niet of het anders had gedownload, foto´s zijn meer mijn ding denk ik :)

 4. Suzanne

  Ik heb ook een account aangemaakt! Ik geloof dat je mij vindt via My Paperblank. Ik moet het allemaal nog wat uitvogelen! Ik zal jou in ieder geval even opzoeken! Leuk!

 5. Jennifer

  Ik vind het wel leuk. Bij sommige filmpjes heb ik echt van ‘Huh hoe hebben ze dat gedaan haha.
  Leuk dat ik in je printscreen sta haha

 6. Marloes

  Argh nu baal ik dat ik geen Iphone heb!! Lijkt me echt super leuk. Heb stiekem een wannabe app gedownload voor het maken van gifjes haha

Geef een reactie