Brunch inspiration + Banana bread recipe

Komend weekend is het Pasen, een feestdag die me vooral doet denken aan lekker eten. Vooral het ontbijt is bij mij favoriet. En hoe maak je zoiets nog beter? Door het uit te breiden met allerlei lekkers en extra lang aan tafel te zitten! Oftewel: een brunch!
Vandaag foto’s van mijn brunch (geen speciale Paasbrunch, want brunchen kan natuurlijk altijd!), met recepten van bijvoorbeeld de carrot cake en scones. Of wat dacht je van bananenbrood? Super lekker en perfect voor bij de Paasbrunch.

Maak een boodschappen lijstje en ga naar de winkel, zodat je dit weekend lekker in de keuken kan staan en uiteindelijk kan genieten van je brunch!

Translation: It’s almost Easter, which reminds me of food. Lots of food! Today I show you some recipes for a perfect brunch, such as scones, carrotcake and banana bread.

Bij de brunch hoort natuurlijk een grote pot thee (het liefst meerdere smaken), en bij thee hoort.. scones! Deze lichtzoete broodjes zijn het lekkerst met jam en clotted cream, en die laatste maak je ook heel gemakkelijk zelf. Klik hier voor mijn recept voor scones en clotted cream.

Bij Pasen hoort officieel een Paasstol, maar mij maak je niet echt blij met zo’n mierzoet brood. Het is juist goed een wat hartig brood bij je brunch te hebben, als tegenhanger van al dat zoet. Dit heerlijke noten rozemarijn brood kochten wij op de markt, maar brood bakken gaat natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf. Wel op tijd beginnen, want brood moet vaak lang rijzen.
Mjam! Het recept voor deze overheerlijke worteltjestaart kon je gisteren al op mijn blog vinden. Mocht je deze Pasen indruk willen maken zonder al te veel moeite, probeer dan eens deze taart. Zo lekker! Recept vind je hier
Ook leuk voor de brunch en ontzettend lekker: bananenbrood! Vrij origineel, en toch super makkelijk om te maken. Het resultaat is een soort combinatie van een cake en brood: het is wat droger en grover dan een cake, maar wel licht zoet door de banaan. Het deeg is zo gemaakt, en terwijl het een uurtje in de oven staat kun je verder met de voorbereidingen van je brunch. Ideaal!

INGREDIENTS

250 gram tarwebloem
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
100 gram zachte roomboter
200 gram witte basterdsuiker (gewone suiker kan ook)
1 zakje vanillesuiker
125 ml crème fraiche
2 eieren
2 bananen
DIRECTIONS
Vet je bakblik in, of doe lekker makkelijk als ik en bekleed ‘m met bakpapier. Kleine tip: maak hem een klein beetje nat (zodat het papier niet scheurt) en verfrommel hem. Als je hem vervolgens uitvouwt zul je zien dat ‘ie veel beter in het bakblik past! Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bloem samen met het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout in een kom. Doe de boter en suiker in een andere kom en meng dit tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, en als laatste de crème fraiche. Doe dit mengsel bij de bloem en schep dit door elkaar.

Als laatste snijd je de bananen in stukjes en prak je ze vervolgens met een vork tot een papje. Schep deze met een spatel door je beslag heen en vul vervolgens het bakblik met je beslag.
Check na een uur bakken even met een satéprikker of je cake gaar is, dan mag ‘ie eruit!

Naast al die zoetigheid is het ook fijn om ‘gewone’ broodjes te hebben met beleg. Natuurlijk kun je hier wel een beetje in uitpakken, met lekker beleg als beenham of een speciale kaas. Leg ze op een draaiend plateau (te koop bij o.a. Dille & Kamille), dan kan iedereen er gemakkelijk bij. 
Ook leuk bij de brunch: roomboter in vormpjes. En deze maak je helemaal zelf, met botervormpjes! Bovenstaande vormpjes komen van Dille & Kamille maar zijn al een aantal jaren oud, waarschijnlijk vind je nog wel soortgelijke vormen bij kookzaken. Bij Dille & Kamille hebben ze in ieder geval wel het boterlammetje
Deze vormpjes werken zo: zet ze eerst in een laagje water zodat het hout goed nat wordt. Hierdoor hecht de vette boter zich niet aan het hout, en kun je het vormpje de volgende dag er gemakkelijk uitdrukken. Vul vervolgens je vorm met zachte boter. Laat het een nachtje stollen in de koelkast, de volgende ochtend schuif je zo het botertje eruit. De graveringen laten een mooie afdruk achter, maar speciale vormen zijn ook mogelijk. In plaats van gewone boter kun je ook zelf kruidenboter maken door verse kruiden toe te voegen.

Hopelijk heb ik je genoeg inspiratie gegeven voor een Paasbrunch, en zit jij dit weekend ook lekker aan tafel met vrienden en familie. Al kun je natuurlijk ook prima brunchen met z’n tweetjes, dan maak je er gewoon een brunch-op-bed van met een filmpje erbij ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Nanda

  Ziet er heel mooi en lekker uit!
  Ik eet tweede paasdag bij mijn ouders, die maken ook altijd een feest van het ontbijt :)

 2. Bianca

  Oh heerlijk! Ziet er allemaal heel mooi uit!
  Zin in pasen :-)

 3. Linda

  Wat een super leuk artikel! Ik ga dat bananenbrood denk ik maar eens proberen te bakken :) Klinkt namelijk heel lekker.

 4. Marloes

  Het fijne van pasen vind ik de matzes. Volgende week is er sowieso een recept voor matzetaart op mijn blog te vinden!

 5. Joyce

  Leuk! Ik ga je recept voor scones zeker gebruiken voor 2e paasdag.

 6. Myrthe

  Hmm, dat ziet er heerlijk uit! En ik ben heel erg benieuwd hoe bananenbrood smaakt :)

 7. Nick

  Ziet er goed uit! Ik ga dit weekend ook maar is bananenbrood maken.

 8. Leonie ♥

  Het klinkt allemaal zó lekker! En het ziet er ook heerlijk uit, mooie foto’s. (:

 9. Tamara

  Ziet er heerlijk uit allemaal, en wat een schattige cupcakes!

 10. Julia

  Wat grappig die botervormpjes! Ik heb vannacht trouwens gedroomd dat ik een carrotcake ging maken, vast naar aanleiding van jouw blogpost :P Maar nu wil ik hem ook in het echt maken haha! En ik ben ook benieuwd naar het bananenbrood!

 11. Kiki

  Ziet er heerlijk uit, ik vind het altijd zo gezellig van die brunches :) liefs

 12. Nice, die scones + clotted cream en jam ga ik echt maken. :D Ik had verwacht dat we naar de moeder van mijn vriend zouden gaan en dat gaan we niet, dus ik wil dan zelf mijn vriend een beetje verwennen haha. Scones, yummie. Dan haal ik er een paar pistoletjes bij, beleg, croissants, smoothies, eitjes en voilà!

 13. Marloes

  Ik zie dat bananenbrood altijd langskomen op de amerikaanse blogs, ga het maar eens uitproberen, klinkt heerlijk!!

Geef een reactie