Cookbook review: Koken met Karin – Karin Luiten

Dit keer is het tijd voor een review van nummer 2 op deze stapel: Koken met Karin zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten. De titel zegt het al: dit boek leert je koken zonder pakjes en zakjes. Die zitten namelijk vol e-nummers en andere onnodige toegevoegde supplementen en die heb je helemaal niet nodig! 
Koken from scratch is niet alleen gezonder, maar ook een stuk leuker. Zo weet je veel makkelijker de restjes op te maken (pastasaus kopen? niet nodig als je nog een tomaat, wat knoflook en kruiden hebt liggen!) en kan je elk gerecht naar eigen smaak aanpassen!
Ik kocht dit boek vlak voor ik op kamers ging, inmiddels heb ik er al een paar keer uit gekookt. Lees verder voor een uitgebreide review van dit boek!
Translation: In this cookbook review series I am reviewing some of my cookbooks. This time ‘Koken met Karin zonder pakjes & zakjes’. 

Het boek is niet al te groot, maar zeker niet te klein om uit te koken. Fijn handzaam formaat. Karin heeft vast iets met de kleur rood, want die zie je overal terug in haar boek (en op haar site). Het boek is vrij simpel qua vormgeving, maar overal vind je wel leuke tekeningetjes terug getekend door Karin zelf.
Het boek is ingedeeld in duidelijke hoofdstukken, per ‘grondstof’ waaruit je verder werkt. Per hoofdstuk heb je ongeveer 20 pagina’s, genoeg recepten dus!
Elk hoofdstuk begint met tekeningen van verpakkingen met daarnaast de ingrediëntenlijsten, vol e-nummers en andere toevoegingen. Groot contrast met de recepten die daarna volgen, die geen enkele gekke toevoegingen bevatten. Zo kan het dus ook!
Bij elk recept staan ook wat tips gerelateerd aan het recept (bijvoorbeeld over het fruiten van een uitje, of hoe je bepaalde groenten het beste kan snijden).
Aan het eind van elk hoofdstuk vind je ook nog een overzichtje met korte receptjes met handige tips. Dit zijn vaak de wat snellere recepten of bijgerechten.
Ik kookte al vaker zonder pakjes en zakjes, omdat het veel leuker is om te doen. Zelf de ingrediënten kopen en de smaak bepalen. Dit boek legt een goede basis, zeker als je niet anders gewend bent dan koken met pakjes. De recepten zijn redelijk eenvoudig, maar het is fijn om te weten hoe je ze helemaal zelf kunt maken. Vooral de recepten voor sauzen en dressings vond ik erg handig, maar ook de toetjes zijn heerlijk ;-).
Mocht je ook van al die pakjes en zakjes af willen en zelf leren hoe je met een paar ingrediënten de lekkerste gerechten kan maken dan is Koken met Karin iets voor jou! Het boek kost €16,95 en is hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Leuk! Eigenlijk zou ik dit kookboek alleen al willen hebben omdat ik zelf ook Karin heet en het dan leuk is om een boek dat ‘Koken met Karin’ heet in de keuken te hebben staan!

 2. Ashleey

  Heel leuk! Ik moet eigenlijk ook leren koken en met zo’n leuk boek komt da zeker goed :D

 3. Myrthe

  Lijkt me wel een leuk boek, volgens mij staan er alleen niet heel veel vega dingen in.. da’s jammer voor een vega als ik haha. Maar de foto’s in het boek zien er wel heeel erg prachtig uit!

 4. Joyce

  Leuk! Ik kook ook steeds meer zonder pakjes en zakjes maar meestal gooi ik gewoon wat bij elkaar haha.

 5. Nanda

  Lijkt me een handig boek om te hebben! :) Ik kook al aardig veel zonder pakjes, maar toetjes en sausen maak ik toch niet zo vaak zelf. Ook een beetje gemakzucht, wellicht brengt dit boek daar verandering in.

 6. Iris

  Ohhhh, hebben! Lijkt me een heel leuk kookboek :D Ik kook sowieso al weinig met pakjes en zakjes, ik vind het namelijk superleuk als ik iets lekkers hebt gemaakt met alleen maar pure ingrediënten. Dan word ik altijd heel trots op mijzelf, want met een pakje voelt het toch een beetje als valsspelen ;) Hoewel het soms ook wel lekker makkelijk is hoor. Ik ga het kookboek op mijn verlanglijstje zetten.

Geef een reactie