Food: dinner inspiration

Foto’s van je eten maken.. tja, sommigen vinden het maar raar, maar zelf vind ik het stiekem wel leuk. Nog voor de komst van smartphones en bijbehorende apps als instagram fotografeerde ik vaak mijn eten, dan kun je later nog even nagenieten!

Tegenwoordig vind ik het leuk om mijn avondeten te delen, maar vooral ook om te zien wat anderen eten. Ik heb niet altijd even veel inspiratie voor het avondeten, op blogs worden vaak culinaire recepten gepost maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Juist de ‘simpele’ gerechten die op instagram en twitter voorbij komen vind ik leuk, want die kan ik zo namaken!

Vandaag een klein overzichtje van wat ik de afgelopen tijd at, wellicht halen jullie er nog inspiratie uit. Als jullie nog een lekker, maar niet al te moeilijk recept hebben dan hoor ik het graag!
Translation: Today some dinner inspiration from me to you. Sometimes I find it hard to think of something to make for dinner, so here is what I ate last week as some source of inspiration. 


Op de eerste foto zie je de overheerlijke pasta pesto met gegrilde kip. Simpel recept van de AH, naast rucola en parmezaanse kaas voegde ik nog wat walnoten en geroosterde tomaatjes uit de oven toe.

Dit heerlijke bord met boerenkool en ‘mini’ rookworst kostte mij slechts.. €2,50! Tot en met eind maart heeft Hema een speciale actie waarbij een aantal gerechten van €5 voor €2,50 zijn. De boerenkool was heerlijk, en de rookworst een echte Hema worst! Verder was er onder andere friet met zalm/kip, andijvie stamppot met gehaktbal en nasi. Geen bijzondere maaltijden maar wel erg lekker en veel, en bijzonder goedkoop (en je hoeft ook geen afwas te doen!).
Nog een tip: dit heerlijke tapas plankje inclusief glas wijn kostte ons maar €10 per persoon, via een kortingsactie van Vouchercloud! Ik heb een tijdje terug wat van die kortingsapps (o.a. ook Scoupy) gedownload en af en toe staan er leuke acties tussen. Vaak is het een ‘gratis kopje koffie bij bestelling van’ of de ‘tweede voor de helft van de prijs’ maar soms zitten er acties tussen die echt de moeite waard zijn!

Deze is inmiddels bekend, een heerlijke burger (de What’s up Doc?) van de Burgertrut. Maar natuurlijk ook prima zelf te maken!

De heerlijke pasta pesto mozzarella! Heeft een van jullie hem al gemaakt?

En nog een pasta: spaghetti carbonara! Veel pasta de afgelopen dagen, maar ik hou van pasta en het is ook relatief goedkoop.

Ik zal vanaf nu wat vaker proberen mijn avondeten te ‘documenteren’, zodat ik af en toe een inspiratiepost kan maken. Ik ben ook benieuwd naar jullie avondeten, dus vertel eens: wat aten jullie vandaag en gisteren?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Ashleey

  Vooral de eerste ziet er overgoddelijk uit! Echt lekker zulke artikels!

 2. Resy

  Die pasta pesto mozzarella ben ik nog steeds van plan om een keertje te gaan maken!

 3. Bianca

  Leuk juist! Ik houd ook van foodfoto’s
  Inderdaad fijne inspiratie dit!

 4. Stephanie

  Ik vind het leuk om foodfoto’s te kijken! Goede tip trouwens van die kortingsapps, ga ik ook eens bij kijken.

 5. Celine

  Haha ik werd in Londen uitgelachen omdat ik foto’s maakte van al het eten, maar ik vind het allemaal kleine kunstwerkjes die vastgelegd moeten worden!
  Leuk zo’n overzicht. Gisteren at ik pizza omdat ik laat thuis kwam van werk. Normaal maak ik er wel meer werk van hoor!

 6. Myrthe

  Leuk dit soort posts! Ik vind foto’s maken van mijn eten stiekem ook heel leuk, mijn hele Instagram staat er vol mee hihi

 7. Nanda

  Ik eet vaak pasta met mozzarella, heerlijk!
  Gisteren at ik op het werk, en dat personeels eten stelt niet zoveel voor.
  Zondag maakte ik een lekkere variant op hutspot, aardappeltjes met stukjes wortel, ui en appel. Beetje kerrie en bieslook erdoor, kaasburger erbij en klaar is kees!

 8. Olga

  Ik vind die foodfoto’s altijd wel leuk, want ik kan er ook meteen inspiratie mee opdoen, door een bij een ander te kijken.

 9. Berber

  Ahh ziet er goed uit en ook zeker inspiratie voor een student!
  Gisteren at ik weer eens GODDELIJKE wraps: wraps met kip in chilisaus. Insmeren met mengseltje van creme fraiche, bosui en citroen. Kippetjes erop, avocado & rucola. Echt SMULLEN. Klinkt misschien raar, maar moet je echt proberen!
  Dag ervoor een simpele rode pasta maar dat is ook altijd goed :-)

 10. Marloes

  Heerlijke inspiratie. Ik maak ook graag foto’s van mijn eten. Momenteel zit ik aan een foto onwaardig frietje oorlog met vegaburger

 11. Sofie

  Oeh, het ziet er heerlijk uit allemaal! Nu heb ik echt honger :)

 12. Jennifer

  Ik kom bij je eten! Yum! Ik heb echt niet elke dag zin om zo heerlijk uitgebreid voor mezelf te koken. Vandaag was het ook simpel; gebakken aardappeltjes met zelf gedraaide gehaktbal en rode bietjes. Lekker hoor, maar niet zo bijzonder en met veel minder moeite bereid dan mijn pasta’s.

 13. Berit

  Goed idee! Ik vind het fijn om wat makkelijke/goedkope doch lekkere recepten achter de hand te hebben, hoe meer hoe beter. Gisteren at ik Sajoer Boontjes en vandaag: pizzaaa.

Geef een reactie