Hotel love: Hotel van Walsum

All images via Hotel van Walsum
Afgelopen weekend ging ik samen met mijn moeder naar Rotterdam, voor een weekendje weg. Hoewel het extreem koud was hebben we ons toch goed vermaakt, mede dankzij het heerlijke hotel waarin we verbleven.
Hotel van Walsum zit in een prachtig oud pand aan de Mathenesserlaan, heel centraal gelegen in Rotterdam. De inrichting is erg mooi, modern maar toch warm en overal komen details van het oude pand terug. In 2010 is de inrichting volledig gerenoveerd en dat was te zien aan onze hotelkamer: prachtig behang en leuke felle kleuren. Ja, ik voelde me er wel thuis met die turquoise muur ;-)
Maar wat me misschien nog wel het meest is bijgebleven is het ontbijt! Ik heb nog nooit zo’n lekker en uitgebreid ontbijt gehad, zelfs in de meest luxe hotels waar ik ben geweest was het niet zo lekker. Goed om te weten ook dat Hotel van Walsum hard zijn best doet om alles zo duurzaam en fair trade mogelijk te maken.

Lees verder voor meer foto’s en informatie over dit prachtige hotel!

Translation: Last week I stayed in this beautiful Hotel van Walsum. It’s situated in an old building but the interior is lovely renovated. It’s an sustainable and fair trade hotel, located in the center of Rotterdam. Read on for more pictures!


Dit was onze kamer (ook te zien op de eerste foto). Ondanks dat het een hotelkamer was voelde ik me er gelijk helemaal thuis, door het gezellige behang en de mooie vloer. Hotelkamers worden natuurlijk altijd vrij standaard gehouden maar hier tref je een goede combinatie van een algemene mét een persoonlijk tintje.

De bedden lagen heerlijk, de badkamer was prima en we hadden zelfs een eigen balkon! Kleine extraatjes zoals een koelkastje, koffie en theevoorzieningen en zelfs een strijkplank zijn altijd fijn, zeker als je wat langer verblijft.

En dan dus het ontbijt.. zo veel! Verschillende broodjes met ruime keuze uit beleg, verse eitjes, verse sappen, yoghurt met verse fruitsalade, verschillende soorten cornflakes en vers fruit.. Ik wou dat ik elke dag zo kon beginnen! 
Bijna alle producten zijn fair trade, van de koffiebonen tot de jam. Daarnaast wordt er zuinig met de energie om gegaan en is zelfs de zeep in de badkamer eco friendly. 

Het hotel ligt aan de Mathenesserlaan, ongeveer tussen de Nieuwe binnenweg en de Witte de Withstraat. Uitstekende locatie dus! Wij verbleven hier met een Bongobon, voor slechts €89,90 hadden wij al een overnachting inclusief ontbijt (voor ons samen!).

Voor meer prachtige foto’s van dit hotel, of informatie over boekingen ga je naar hotelvanwalsum.nl.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

  1. Myrthe

    Ik woon 20 minuten van Rotterdam af, dus zal hier waarschijnlijk nooit komen – maar wat ziet het er mooi uit! Ontbijt klinkt ook heerlijk zeg

  2. Simone

    Ziet er goed uit hoor : Als ik in Rotterdam kom, hou ik deze zeker in mijn achterhoofd :)

  3. Joëlle

    Mooi hotel! Ik kan ook enorm genieten van ontbijtbuffetten in een hotel: dit ziet er geweldig uit!

Geef een reactie