Hotspot: de Burgertrut Rotterdam

Tegenwoordig ontstaan er steeds meer leuke burgertentjes waar je in tegenstelling tot de grote fastfoodketens wél gezonde burgers kunt eten. Burgers van biologisch vlees of heerlijke veggie burgers. Laatst tipte ik jullie al Meneer Smakers in Utrecht, maar Rotterdam heeft ook zo’n leuke burgertent!
En dat is de Burgertrut, op de Meent. De Burgertrut is onderdeel van Roodkapje, een artistiek collectief. Veel artistieke mensen komen dus graag even langs bij de Burgertrut, en al het geld wat wordt verdiend met het verkopen van burgers wordt weer geïnvesteerd in creatieve projecten in Rotterdam.
Waar Meneer Smakers wat mij betreft de menukaart wat mag uitbreiden met wat meer bijzondere en vegetarische burgers, heeft de Burgertrut juist een bijzondere kaart! Minstens 5 veggie burgers en ook de ‘gewone’ burgers hebben allemaal wel iets aparts. Er is wel een klein nadeel, de lucht..
Translation: Another burger hotspot, this time a Rotterdam based burgertent. De Burgertrut serves organic and veggie burgers, for low prices and the atmosphere is great! Lots of artists and other creative people come here to meet and grab a burger.
Image via marlyssablog
 
Leuk aan de Burgertrut is dat ze een soort vide hebben, een tweede verdieping in de zaak. Het interieur ziet er wat bij elkaar geraapt uit maar dat past wel bij de artistieke sfeer. Ja, het hipster gehalte is vrij hoog maar er zijn ook genoeg andere mensen die hier langskomen om een burger te halen want ze zijn erg lekker!
Zelf gingen wij voor een vegetarische burger, want een gewone burger kun je altijd nog eten natuurlijk. Ik had een wortel-havermout burger en mijn moeder een spinazie-risotto burger. Beiden waren ontzettend lekker en vulden goed. Er stond nog veel meer lekkers op de kaart, helaas kom ik niet zo vaak in Rotterdam maar ik ben zeker geïnspireerd om thuis vegetarische burgers te maken.
Mijn favorieten: whatsapp doc! en Ciao Marco 3.0.
Image via Naoki
Er is wel een klein nadeel.. er mist een goed luchtafvoer systeem, met het gevolg dat je letterlijk in de frituurlucht zit. Niet een supergrote ramp (nogmaals: de burgers zijn zo lekker!) maar als je daarna nog sociale verplichtingen hebt zou ik de Burgertrut misschien even overslaan. Pas toen mijn kleren en haren gewassen waren rook ik niet meer naar Burgers ;-).
Gelukkig hebben ze ook picknicktafels en hopelijk wordt het snel mooi weer, dan kun je gewoon lekker buiten zitten!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Joyce

  Ziet er leuk uit! Jammer dat Rotterdam zo ver weg is, weet je toevallig of er ook iets soortgelijks in Nijmegen zit?

 2. Myrthe

  Ik liep daar laatst rond een uur of 1 naar binnen onder het mom van “goh, lekkere burgers!” en toen bleek dat ze nog dicht waren. AWKWARD!
  De kaart zag er wel goed (en vega-verantwoord, hurray!) uit!

 3. Hannelore

  Oh ik wou dat ze hier zoiets hadden! Heb soms echt zin in een goede vegi hamburger, maar probeer hier maar eens zoiets te vinden!

 4. Leuk zaakje! Jammer van die lucht inderdaad, maar zo te lezen een tijdelijk probleem omdat ze toch gaan verhuizen. Leuk dat er steeds meer van dit soort zaakjes ontstaan, ik zou ook zeker voor een vis of vegetarische burger gaan!

 5. PSbyDila

  Ik ben hier een tijdje geleden geweest, en superleuk concept idd! Echt geweldige burgers hebben ze daar, heb er weer trek in! Toen ik er was (was van de zomer geloof ik), heb ik niets van de lucht gemerkt en het interieur vond ik al geweldig, dus het wordt zelfs nóg mooier? :)

 6. Jennifer

  Yum! Ik ga in Groningen ook maar eens op zoek naar een leuk tentje waar je van die lekkere hamburgers kunt eten. Ik hoop trouwens ook echt dat er een echte Yoghurtbarn in Groningen komt want ik zou dat echt graag eens willen proeven. Ben bijna in staat om even langs Utrecht te reizen donderdag als ik naar Amsterdam ga. :’)

 7. Marjolein

  Ik ben er weleens langsgelopen, het zag er wel leuk uit! Misschien maar eens een burger weghappen (als het mooi weer is en je buiten kunt zitten, haha.).

 8. Eva C.

  Het wordt eens tijd dat die trend overwaait naar België!

 9. Ilse

  Burgertrut <3 Een van mijn favoriete plekjes in 010. De what’s up doc? Is mijn favoriete burger mmm!

 10. Ice Pandora

  Haha ‘Burgertrut’ :P Ik hou van
  Witte de Withstraat! Zeer leuke
  winkeltjes en eenmanszaakjes!

  xx

 11. Jet♥

  ik wilde er vanmiddag nog heen gaan, maar niet meer gedaan haha.
  Wel ga ik er zeker nog eens heen

  liefs.

 12. Jackie

  Oh, daar ga ik de eerst volgende keer heen als ik weer in Rotterdam ben…

 13. Esther

  Leuk!! Wilde er laatst ook heen om op te nemen in een stadsgidsje, maar toen was ie zomaar midden op de dag gesloten? Maar bedankt voor de tip van de lucht, wilde er eigenlijk vrijdagavond heen, maar dan zoek ik wel iets anders! (heb daarna nog een afspraak)

 14. Josie

  Vorige keer toen ik er was, heb ik geen last gehad van de lucht. Maar de burgers zijn echt niet te doen. Ik had een japanse burger besteld ( ben even de naam kwijt ) en ik stond echt in de fik, en ik houd erg van heet eten haha.

 15. Gaaf! Ik wil die in Utrecht ook nog steeds eens proberen, en nu staat Rotterdam ook op mijn lijstje. Thanks voor de tip!

 16. wat een leuke naam, haha! Echt leuk dat er meer van die tentjes komen met ‘beter eten’. Fastfood, maar toch gezond :) (de vega versie dan!)

 17. Rachel

  jaaaa die trut! (hahahahahha oke sorry) laatst werd ik ook bijna verleidt om daar een hapje te gaan eten. toch maar eens doen dan!

Geef een reactie