Hotspot: Meneer Smakers Utrecht

Ik was er al een paar keer voorbij gelopen: Meneer Smakers, in de Nobelstraat vlak bij Janskerkhof in Utrecht. Het was er altijd druk en de mooie inrichting trok mijn aandacht. Na wat googlen bleek dat je hier de lekkerste home made hamburgers kunt eten, zelfs vegetarische hamburgers!
Gisteren besloot ik zelf eens te gaan kijken en zo’n lekkere hamburger te proeven. Lees verder voor een kort verslag!
Translation: A new hotspot in Utrecht: Meneer Smakers, where they serve home made burgers.


 
De zaak is stijlvol ingericht. De tafels en stoelen komen uit oude schooltjes uit Frankrijk, aan de muren hangen grappige prints en de houten planken maken het lekker huiselijk. Wel had het van mij iets lichter mogen zijn, vooral verder in de zaak werd het wat donker.
 
 
Dit is de menukaart, waarop de 8 burgers staan. Bij elke burger kun je kiezen uit een wit en bruin bolletje (zoveel lekkerder dan die kleffe McDonalds broodjes!) en wanneer je een runderburger kiest kun je aangeven hoe doorbakken je hem wilt.
Want ja, ze worden ter plekke voor je gemaakt en gebakken! Alles is super vers en zo kun je dus ook je eigen hamburger samenstellen. Extra bacon? Oude kaas (veel lekkerder dan cheddar!)? Kan allemaal.
Uiteindelijk bestelden wij allebei de ‘Meneer Smakers’, een runderburger met aubergine, gegrilde paprika, oude Utrechtse kaas en de ‘geheime Smakers saus’. Daarnaast zit er standaard al sla, augurk, ui en tomaat op je burger.
De burger was ontzettend lekker (goed idee, aubergine op je hamburger!), en ook de handgemaakte frietjes waren erg lekker. Al kreeg ik het bijna niet op, zo veel!
Al met al vind ik Meneer Smakers een aanwinst voor Utrecht. Het idee is super leuk, al had ik wel wat meer variatie in de kaart gezien. Ik dacht in eerste instantie dat hier vooral ‘aparte’ burgers te verkrijgen waren. Nou stond er wel een vegetarische geitenkaas burger, een visburger en een lamsburger op de kaart, maar persoonlijk zou ik de kaart nog iets uitbreiden (of aanpassen) om nog meer gekke, verrassende burgers aan te bieden. Bijvoorbeeld een kikkererwten burger?
Ik geloof dat je de burgers ook kan meenemen, wat een goed alternatief is voor als straks het zonnetje lekker gaat schijnen. Dan neem je je burger gewoon mee naar ‘t park!
Je vindt Meneer Smakers in de Nobelstraat, vlak bij de Drift. Als je van burgers houdt moet je hier zeker even langs gaan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 30 reacties

 1. Femke

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik wil binnenkort echt eens naar Utrecht, zoveel leuke tips nu al van je gekregen! :)

 2. Anne

  Ziet er goed uit! En wat een grappige presentatie, in zo’n mandje. Als ik weer eens in Utrecht ben is dit zeker een plek om eens langs te gaan. Ik hou wel van een goede hamburger op z’n tijd ;)

 3. Ik krijg spontaan honger van deze foto’s. Ziet er top uit! Ga ik onthouden voor als ik ooit weer eens in Utrecht ben.

 4. Deze kende ik nog niet en ik kom toch al mijn hele leven in Utrecht. Hier ga ik zeker eens heen als ik weer in NL ben. Ziet er heel erg knus en ook nog eens lekker uit.

 5. Jackie

  Wat ziet het er daar leuk uit,
  die ga ik onthouden voor als ik weer eens in utrecht ben..

 6. Doet me denken aan zo,n Amerikaanse ‘diner’
  style :P Leuk zo,n restaurantje! Ik ga zeker
  de veggie variant uitproberen!

  xx

 7. Jennifer

  Hmm, ik was in Tilburg laatst ook in zo’n restaurant met live muziek waar je ook heerlijke burgers kon eten. Dit zaakje is wat schattiger, maar ik hou wel van dat soort restaurantjes. Gewoon lekker simpel en volgens mij ook helemaal niet zo duur!

 8. Hmm, ziet er erg goed uit! Ik ga er misschien volgende keer als ik naar Utrecht ga eens heen!

  Liefs, Maud

 9. Eline

  Oeh dat ziet er erg goed uit! Mooie foto’s trouwens, echt goeie kwaliteit!

 10. Nanda

  Oh heerlijk! In australie had je ook zo’n keten (ben de naam even kwijt) waar je zulke lekkere burgers kon eten :D

 11. Brechtje

  Dat ziet er leuk uit! Echt een leuk idee inderdaad, burgers zijn heerlijk, maar kunnen dus ook gezond(er) zijn. Oh, en ik ga zaterdag toevallig naar Utrecht! Als ik daar ook ga lunchen, ga ik zeker eens kijken bij meneer Smakers! Erg mooie foto’s trouwens!

 12. Debbie

  Dat ziet er goed uit zeg… Gezellig en volgens mij heel lekker eten

 13. Mylène

  Ik ben er nog nooit geweest, maar dat ga ik wel doen. Heb er al veel goede verhalen over gehoord. Vriendin van me had bijna een eigen burger daar gekregen, maar jammer genoeg is ze het net niet geworden, haha.

 14. Sylvia

  Wat ziet het er leuk uit! Helaas ben ik zelden in Utrecht te vinden, maar wie weet, op een dag.. ;)

 15. Roxanne

  Dat klinkt echt lekker! :-) Mijn vriend en ik houden allebei erg van hamburgers dus daar gaan we zeker een keertje heen!

 16. Kiki

  Hier ga ik zeker een keer eten als ik in Utrecht ben, en ook bij dat Frozen Yoghurt zaakje waar je laatst een foto van postte op instagram! Liefs

 17. Linda

  Ziet er heel lekker uit. Leuke zaak, als ik in Utrecht zou wonen, zou ik zeker eens gaan kijken :)

 18. DoorEten

  Oo wat grappig/stom, ik heb hier afgelopen week ook gegeten en heb er een artikel over geschreven voor mn blog, maar wilde dat pas volgende week publiceren.
  Wat toevallig, op welke dag heb jij er gegeten?

  Is het heel stom als ik mijn artikel alsnog op mn blog publiceer?

  1. Haha natuurlijk is dat niet stom, ik ben ook vast niet de eerste die er over blogt ;-). Ben benieuwd naar jouw verslagje, ik was er woensdag!

Geef een reactie