Vorige week woensdag was ik een dagje in Groningen en ging ik langs bij PS! Koffie, kunst en chocola. Deze koffietent is sfeervol ingericht met mooi donker mintgroen (goede keuze! ;-)) en fuchsia roze tinten. Naast koffie vind je er ook heerlijke thee (Betjeman & Barton! Mijn favoriet), heerlijke zoetigheden zoals worteltaart en veel chocola.
Het is tegelijkertijd ook een mini winkeltje, want er zijn ook heerlijke koffie en chocola voor thuis te koop en veel leuke accessoires zoals de Keepcups en mooie theefilters. En, als je geluk hebt zoals ik, geeft de lieve barista je een zakje met je lievelingsthee mee naar huis <3.

Translation: Last weekend I visited Groningen and went by PS! to grab a tea and some carrotcake. I loved the place with its lovely mint and pink colors.

De zaak is stijlvol ingericht, ze hebben heerlijke stoelen Γ©n er is gratis wifi beschikbaar. Dus naast theeleuten met vriendinnen zou je hier ook aan je scriptie kunnen werken. Of kunnen bloggen!
Nou heb ik zelf geen koffie gedronken, maar ik heb al van velen gehoord dat de koffie hier zeer lekker is. En ik zag dat ze chai latte hadden, en dat is lekker!
Ik bestelde mijn lievelingsthee: Tisane van Betjeman & Barton. Niet veel zaken verkopen dit theemerk (ik ken verder alleen Sid en Liv die ze verkoopt), en als particulier is het lastig om aan deze thee te komen. Toen ik vroeg of het mogelijk was om misschien wat thee extra te kopen voor thuis moest de barista eventjes nadenken, maar vervolgens vulde hij een volle zak voor slechts €6. Daar kan ik heel wat kopjes thee van drinken!


De thee werd in deze prachtige theefilters geserveerd. Ik heb wel kleine theezeefjes, maar ik vond deze zo chic! Ik kon ze natuurlijk niet weerstaan en nam er twee mee naar huis want deze filters waren ook te koop.

De thee was heerlijk, de worteltjestaart ook en het personeel hartstikke vriendelijk. Kortom: super leuke zaak en je moet hier zeker even langsgaan voor een thee- of koffiepauze als je Groningen aan doet. Je vindt PS! in de Oude Kijk in ’t Jat straat 24.

Tags: ,

Gerelateerd

27 reacties op “Hotspot: Ps! Groningen

  1. Betjeman &barton heeft twee winkels in Den Haag en hun thee wordt ook verkocht in een aantal andere winkels in Nederland. O.a. in de bakkerswinkel in Utrecht. En ze hebben ook een webwinkel. Ik weet niet of ze tisane ook in de webshop hebben maar als je de winkel in den haag belt willen ze het misschien sowieso wel naar je opsturen. Overigens is het een kleine maar mooie winkel (ik ken alleen de winkel in de aert van der goesstraat) met een hele wand vol mooie gekleurde theebussen. Heel vrolijk :)

  2. Wat toevallig, ik was vorige week dinsdag in Groningen met een vriendin. We zijn hier nog langsgelopen, maar het zat helemaal vol, dus we zijn ergens anders heen gegaan. Het ziet er wel heel leuk uit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *