Hotspot: Søstrene Grene Groningen

Bijna een halfjaar geleden tipte ik jullie de Deense winkel ‘Søstrene Grene’, en vandaag kon ik er eindelijk zelf eens heen. Søstrene Grene is een soort xenos, maar dan wat hipper en met een Scandinavisch tintje. Gisterenavond was er een speciale bloggersavond, waarbij bloggers konden shoppen met 10% korting en een goodiebag mee naar huis kregen!
Omdat Groningen nogal een uithoek is, besloten Maura en ik er een dagje Groningen van te maken. En wat is ‘t een leuke stad zeg! We komen zeker nog een keertje terug, als het wat minder koud is ;-).
De bloggersavond was erg leuk, al kwam ik vooral om wat leuke spulletjes in te slaan want we moesten al snel terug met de trein. Leuk om al die bloggers bij Søstrene Grene te zien, al herkende ik er maar vrij weinig.. dus als ik geen hoi gezegd heb, sorry!

Ik vond het hartstikke leuk, en ben goed geslaagd bij Søstrene Grene! Toch moet ik zeggen dat Flying Tiger, die andere Deense keten die langzamerhand ons land verovert meer mijn favoriet is. Søstrene Grene is erg uitgebreid qua assortiment, maar daardoor liggen er ook wat prullen in de zaak die ik zelf onnodig vond. Daarentegen hadden ze bijvoorbeeld erg weinig schrijfwaren (iets waarin Tiger uitblinkt, en vaak ook leuke printjes heeft). Ook heeft Tiger over het algemeen leukere prints en mooiere kleuren in het assortiment.
Overigens vind ik het melamine servies van Søstrene Grene wel super leuk: iets waar Tiger weer van zou kunnen leren.
Al met al dus zeker een aanrader, en als je in Groningen bent moet je zeker even binnen lopen bij Søstrene Grene. Groningen is verder ook een hartstikke leuke stad, dus een dagje Groningen is een prima excuus. Maar die 2 uur lange treinreis weerhoudt me voorlopig toch een beetje voor een volgend bezoek.
Gelukkig heb ik een tas vol geshopt én een goodiebag gekregen, dus ik ben even zoet. Morgen show ik mijn aankopen en.. heb ik ook een kleine winactie voor diegenen die er niet bij konden zijn!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 30 reacties

 1. Marlou

  ik moet stiekem een beetje lachen om de “omg 2 uur reistijd” na zelf 3,5 jaar op & neer naar Groningen te zijn gegaan, wat heus een treinrit van 3 uur en 3 kwartier was, hihi.

  :)

  1. Marlou

   o en ik vind het heel lief dat je dingetjes mee hebt genomen voor een winactie!

  2. Haha ja, maar daarom zou ik ook nooit in Groningen willen studeren, te ver van Nijmegen! Maar ik was oprecht verbaasd over de ‘leukheid’ van de stad haha, dus ik kom er zeker nog een keer terug.

  3. veerlez

   Haha maar Marlou, jou heen en weer gereis slaat ook wel alles! Trondheim, Groningen, Brussel, Horst, waar ga je volgende keer wonen? ;)

   En ik vind Groningen ook heel leuk, de spelletjeswinkel, waar je met VVV bonnen kan betalen, dat is voor mij echt een wonderland! (vooral omdat je die VVV bonnen altijd over hebt!)

 2. Lijkt me een erg leuke winkel! Ik zie op de foto al genoeg leuks, zeker dat servies! Ben benieuwd wat je allemaal gekocht hebt =)

 3. Josianne

  Ik baal nog steeds een beetje dat het zo ontzettend ver weg was voor mij, ik had echt graag willen gaan! Ach ja, volgende keer beter :)

 4. Mandy

  Wat leuk! Ik ben superbenieuwd naar je aankopen! :-)

 5. Maura

  Echt leuk was het! En ik vond het mijn 2.45 uur durende reis wel waard ;)

 6. Janine

  Die winkel lijkt me echt heel leuk! Helaas is Groningen 4 uur reizen voor mij, toch ietsjes te ver!

 7. Liliane

  Ik vind het erg jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar helaas, andere verplichtingen! (Illustratie cursus, ook leuk ;))
  Ik ben benieuwd naar de spulletjes die je hebt meegenomen!

 8. Marinthe Bos

  Ziet er leuk uit! Ik ben er nog nooit geweest. Kende flying tiger (tegenover mijn werk) wel al en ben grote fan!

 9. Ik had er wel eens van gehoord maar had geen beeld bij deze winkel. Het ziet er erg leuk uit!
  Liefs

 10. Jennifer

  Dat ze op dit moment weinig schrijfwaren hebben klopt. Het assortiment wisselt zo vaak en de leukste digen zijn in no-time op. Ik heb er namelijk al heel wat gekocht, maar dat ligt er nu allang niet meer.

 11. Tante Jannie

  Oh dat lijkt me ook een erg leuke winkel! Jammer dat het zo ver is in Groningen… Maar inderdaad. Mochten we er weer eens in de buurt zijn dan trek ik vriendlief toch zeker even mee naar binnen! :)

 12. Joyce

  Ziet er leuk uit! Ik zou ook wel eens naar Groningen willen, lijkt me een leuke stad maar inderdaad die afstand haha

 13. Roxanne

  Een dagje Groningen is altijd een aanrader! Ik moest helaas gewoon stage lopen dus ik kon er ‘s avonds wel bij zijn, maar het was dus echt even vluchtig op en neer. Toch blij dat ik het gedaan heb want ik vond het echt leuk! :-) Zal er morgen ook over bloggen!

 14. Nanda

  Dat ziet er leuk uit! Snel eens een kijkje nemen :)

 15. Mars

  Ik was al van plan om deze winkel te bezoeken en nu helemaal! Gelukkig ligt het bij mij om de hoek :)

 16. Carola

  Ik wil ook echt eens naar die winkel :(. Maar helaas is het te ver reizen

 17. Marije

  Groningen is hip and happening, echt! :-) Ik vind het een heerlijke stad en toen ik in Leeuwarden woonde ging ik vaak shoppen en stappen in Groningen! Sostrene Grene vind ik een heerlijke winkel. Ik ben nog nooit bij Tiger geweest, dus daar moet ik ook nódig eens gaan kijken!

 18. Debbie

  Je hebt er een leuke blog over geschreven… Ik was deze avond er ook en vond het vooral erg gezellig. Ik was zelf al meerdere malen in de winkel geweest maar ik woon ook zo,n 15 a 20 min ervandaan.

 19. Benthe

  Ik volg je al een tijdje zowel op facebook als blog lovin. Ik leerde je kennen via een andere blog ‘bij gebrek aan beter’. Ik denk dat ik toen op zoek was naar jouw brievenproject. Jouw foto’s altijd onwijs mooi.Door je blog te lezen krijg ik altijd kriebels om dingen te doen. Of dat nu brieven schrijven, koken, restaurantjes of winkeltjes bezoeken is. Daarenboven vind ik op je blog altijd verwijzingen naar andere leuke blogs. Jammer dat Groningen zo ver is voor een Belg, ik zou er ook wel heen willen :). PS Ik ga vanavond één van je recepten uitproberen, ben erg benieuwd!

 20. Anonymous

  Er gaat niks boven Grunn!
  groeten van een friezin die dichtbij Groningen woont!

 21. Anonymous

  Hahahaha… Groningen een uithoek?? Kom op mensen! ‘Wij’ rijden in nog geen twee uurtjes naar hartje Amsterdam (en doen daar niet moeilijk over). Gek dat voor veel mensen Groningen ver weg is, terwijl wij Groningers Nederland maar een klein landje vinden, waar je in pak hem beet 3 uurtjes, aan de andere kant staat. Hier geen files, dus je komt nog eens ergens… Pak die auto en bezoek Groningen, het is echt de moeite van het ritje waard!! :-)

  1. Marlous H

   Relax, Anoniempje! Groningen is zeker prachtig, maar met 2,5 uur enkele reistijd blijft het nou eenmaal een uithoek. Het ligt ook niet echt op de route. Maar inderdaad geen reden om de stad over te slaan.

Geef een reactie