Recipe: Pasta pesto mozzarella

Afgelopen week plaatste ik een foto van mijn avondmaaltje op instagram: Pasta pesto met mozzarella. Een super makkelijk én budget (dus student proof!) recept, helemaal from scratch gemaakt. 
Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in huis, en kost het je hoogstens €2 om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Het is geen ingewikkeld recept, maar er werd gevraagd dus lees verder om te zien hoe je deze pasta pesto mozzarella maakt!
Transation: A super easy and budget meal, but so delicious: pasta pesto mozzarella! Made in 15 minutes, all from scratch!


INGREDIENTS
– Pasta naar keuze (ik gebruikte penne), 200 gr.
– Gepelde tomaten, 1 blik
– Rode ui, gesnipperd
– Teen knoflook, gesnipperd
– Italiaanse kruiden/Oregano
– Een bakje mozzarella bolletjes
– Verse basilicum
– Pesto
– Parmezaanse kaas

DIRECTIONS
Breng wat water aan de kook voor de pasta, fruit ondertussen de ui en de knoflook in een hapjespan. Als het water kookt kun je de pasta toevoegen, kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gepelde tomaten toe aan de ui en de knoflook, zet het vuur iets lager en laat het pruttelen. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg op het laatst nog wat verse basilicum in stukjes gesneden toe.
Wanneer de pasta gaar is kun je het water afgieten en de pesto er doorheen mixen. Doe de pasta pesto in een kom, schep de saus erover en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Voeg nog wat mozzarella balletjes en blaadjes verse basilicum toe en je bent klaar!
Dit gerecht is niet alleen makkelijk en goedkoop, maar ook erg lekker! Zelf heb ik vaak al veel ingrediënten in huis, in dit geval hoefde ik alleen de mozzarella bolletjes en de verse basilicum te kopen. Wat is jullie favoriete budgetproof gerecht?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Jennifer

  Heerlijk recept! Ik eet pasta pesto mozarella meestal met strikjes of fusili. Penne eet ik meestal met iets van vis, of een wat romiger sausje zoals iets met spinazie. Ik weet niet hoe dat zo gekomen is dat ik een beetje mijn vaste pasta heb voor bepaalde smaakjes. Ik vind het gewoon lekker zo. :)

 2. Maura

  Oe lekker budgetproof! Dat kan ik wel gebruiken op het moment ;). Mijn favoriete budgetrecept is SOEP!

 3. Josianne

  Hmm, ziet er goed uit! Dit ga ik binnenkort eens maken denk ik :)

 4. Joyce

  Ziet er lekker uit alleen hou ik niet zo van mozzarella helaas. Mijn budgetrecept is een stoofpotje van kip met champignons en ui. Haal je dit bij de turkse winkel en de aardappeltjes voor de aardappelpuree bij de Aldi, ben je nog geen 5 euro kwijt voor 2 personen!

 5. Simone

  Dat ziet er lekker uit! Bij de huishoudbeurs hadden ze deze salade bij de cola stand! Daar heb ik ook twee keer lekker van gesmuld! Bedankt voor het delen!

 6. liefsswaen

  Heerlijk, ik ben gek op mozzarella, dus dit zal er wel in gaan!
  Liefs, Swaen

 7. Kiki

  Lekker lekker! Ik krijg door jouw eet postjes altijd zin om op kamers te gaan en mijn eigen eten te maken haha :) liefs

 8. Brechtje

  Oooh, dat ziet er echt heerlijk uit! De combinatie pasta en pesto is altijd heerlijk! En mozzarella en tomaat is ook heel lekker! :)

 9. Resy

  Dit klinkt echt heerlijk, en ziet er ook zo uit! Ga ik zeker een keertje proberen!

 10. Celine

  hmm ik krijg er zo honger van! In Italië heb ik dit eindeloos gegeten!

Geef een reactie