Recipe: rocketsalad-spinach soup with home made focaccia

Gisteren had ik weer zo’n leuke kook/blogmiddag met Maura. Ik had zin in soep, en Maura had nog een focaccia recept liggen wat ze graag wilde uitproberen en zo kwamen we op ons avondeten. Vandaag een relatief gemakkelijk recept, maar toch super lekker én leuk omdat alles home made is.
Natuurlijk kun je ook gewoon een zak soep en wat focaccia’s bij de supermarkt halen, maar home made is niet alleen leuker, ook lekkerder! Zo bepaal je zelf wat er in je soep en focaccia gaat  en weet je zeker dat het lekker is.
Translation: Today a recipe for rocketsalad-spinach soup and home made focaccia. Read on for  the instructions


INGREDIENTS
1 grote aardappel, in stukjes
9 dl groente bouillon
2 bosjes bosui, in ringetjes
140 gr spinazie
140 gr rucola
2 dl witte wijn
1¼ dl slagroom
peper, zout en platte peterselie naar smaak

DIRECTIONS
Doe de blokjes aardappell en de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de soep circa 5 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de bosui, spinazie en de rucola toe en laat de soep in de gesloten pan 2 tot 3 minuten koken tot de groenten zijn geslonken.
Pureer de soep met een staafmixer glad, voeg de wijn en de slagroom toe en breng hem tot tegen de kook aan. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak en serveer met wat verse peterselie.

Het recept van de heerlijke focaccia’s vind je op Maura’s blog, klik hier om er naartoe te gaan.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. RAE

  Ik heb er spontaan honger van gekregen, wat ziet dat er lekker uit zeg!

 2. Masha

  Daarnaast is home made ook veel gezonder! Het ziet er super lekker uit!

 3. Nanda

  Ik hou van soep, zo lekker! Broccoli en pompoen zijn mijn favorieten :)

 4. Iris

  Soep! <3 Ik maakte eerst heeel vaak verschillende groentesoepjes maar de laatste tijd kom ik toch weer vaak op de oude vertrouwde tomatensoep uit. Dit ziet er heel lekker uit, ik zet het meteen bij mijn favorieten. Jummie!

 5. Nicole

  Dat ziet er heel lekker uit! Ik heb toevallig nog een zakje rucola in de koelkast liggen, misschien dat ik het morgen even ga proberen. De focaccia’s had ik al gezien op de blog van Maura, ziet er ook erg lekker uit!

 6. laat ik net een restje 150 gr. spinazie overhebben!
  is het recept voor een kommetje :) ?
  xo, cheyenne

 7. Ziet er inderdaad super lekker (én gezond!) uit. :-) Ga het binnenkort eens proberen.

  X Savannah – S stands for style

 8. Esther

  Hee! Ik had even een vraagje, ik zou zelf ook graag wat meer receptjes willen gaan bloggen, maar hoe kom je aan je receptjes als ik vragen mag? Je mag ze toch niet zomaar overschrijven uit een kookboek, of kan dat wel als je credits geeft? Geen idee of jij dit weet maar ik zie hier regelmatig receptjes, en je weet wel het een en ander van bloggen geloof ik ;)

  1. De meeste recepten bedenk ik zelf, of zijn variaties op bestaande recepten, of heb ik via anderen. In dat geval plaats ik er nooit een bron bij, en anders zet ik erbij dat het uit een bepaald kookboek komt!

Geef een reactie