Tag: I love blogging

Ik ben meestal niet zo van de tags, ze doen me denken aan de ouderwetse kettingbrieven die je vroeger altijd op school kreeg. Een stomme brief waardoor je verplicht werd anderen ook weer die stomme brief door te geven inclusief bijbehorende verplichtingen. Haha ja, als jij vroeger nooit meer een stukje herman of een collectie onderbroeken hebt ontvangen dan zou dat misschien wel eens door mij kunnen komen.
Toch kwam ik afgelopen week voor de verandering eens een leuke tag tegen op zolea.be, en besloot ‘m over te nemen. Hij gaat over bloggen, en mijn kijk daarop en beantwoordt (denk ik) een paar interessante vragen. Ik vond het zelf erg leuk om hem bij Zoë te lezen en ook het beantwoorden van de vragen vond ik leuk. Ben benieuwd wat jullie er van vinden, tussendoor vind je wat foto’s die ik de afgelopen jaren voor mijn blog maakte.

Translation: I normally don’t do tags, they remind me of those chain letters from the past. But this one seemed interesting and I had fun answering the questions! It’s about my blog and blogging in general.

Waarom ben jij een blog begonnen?

Ik had op mijn elfde al een redelijk goedlopende blog via web-log, en eigenlijk heb ik altijd wel blogs gehad. Dat schrijven, maar vooral het delen van dingen zit in me. Ik kan ontzettend enthousiast raken van bepaalde nieuwe ontdekkingen, en het liefst laat ik dit aan zoveel mogelijk mensen weten. Zoals bijvoorbeeld met Sam Friday, toen ik dat merk ontdekte was ik zo enthousiast en heb ik gelijk gemaild of ik een leuke kortingscode kon regelen voor op mijn blog.

Inmiddels is het ook een kleine verslaving geworden, ik doe meerdere keren per dag inspiratie op voor artikelen. Dan denk ik ‘oh ja, goed idee voor de blog!’ en zet ik ze in een lijstje in mijn telefoon. 

Foto van mijn oude kamertje

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Medebloggers zullen het vast wel weten: een naam bedenken is altijd het allermoeilijkste. Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt gaan bloggen (en waarover) moet je nog altijd een naam bedenken. Hij moet pakkend zijn, niet te lang en goed te onthouden zijn. Aan al deze drie voorwaarden heb ik niet voldaan haha: mijn naam slaat nergens op (ok, ik ben geboren in de laatste dagen van de lente en het is mijn favoriete periode van het jaar, goed excuus?), hij is te lang om bijvoorbeeld voor twitter te gebruiken en makkelijk te onthouden is hij ook niet als ik zie hoe vaak er op ‘last days spring blog’ wordt gegoogled.
Hoe ik dan op deze naam kom? Ik startte mijn blog in september 2010, maar de hele zomer zat ik al een beetje na te denken om weer blog te beginnen. Noah and the Whale had net hun nieuwe album uit (First days of Spring) en op een dag was ik het album aan het luisteren en toen vond ik First days of Spring wel een mooie titel. Die was al bezet, dus toen werd het Last days of Spring!
Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Sinds ik ongeveer een maand geleden ben begonnen met dagelijks bloggen zijn mijn bezoekersaantallen enorm gegroeid. Dagelijks komen er nu bijna 10 bloglovin volgers bij wat ik echt ontzettend gaaf vind. Ik heb geen idee waar jullie allemaal vandaan komen, hoe ontdekken jullie mijn blog?? Maar super tof, geeft weer extra motivatie om veel leuke blogjes online te zetten.
De laatste tijd zit ik rond de 6000 bezoekers per week, en dit groeit wekelijks nog. Ben benieuwd hoe ver dit gaat groeien, maar nogmaals: bedankt voor al die bezoekjes!
Kleine toevoeging: afgelopen zondag haalde ik ruim 1000 bezoekers! En maandag ging ik over de 900 bloglovin volgers heen. Echt ZO gaaf, bedankt!
Wie werken er allemaal mee aan je blog?

Dit is mijn blog en hier verschijnen alleen artikelen van mijn hand. Op één uitzondering na: de gastartikels! Dit zijn artikels geschreven door andere bloggers, op aanvraag van mij. Zo heeft Sophiesweetvintage ooit een hotspotslist voor Rotterdam geschreven en komt er binnenkort nog een leuk gastartikel aan.

Gastartikels gaan meestal over onderwerpen die ik zelf erg leuk en geschikt voor mijn blog vind, maar waar ik te weinig kennis over heb. Dan schakel ik de hulp in van een ‘collega’! Zelf heb ik ook eens een gastartikel geschreven: het DIY travel journal artikel voor Sophiesweetvintage.

Deze foto heb ik een tijdje als header gehad, toen had ik een koraalroze layout. Herkent iemand ‘m nog?
Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Door mijn blog ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken, ik geniet meer van dingen en heb ook het idee dat ik dingen meer bewust mee maak. Ik loop een blokje om of stap een bijzondere lunchroom binnen, want ik weet dat ik het altijd nog kan gebruiken voor een stukje op mijn blog.
En ook heb ik leuke mensen leren kennen. Ik heb al bijna vanaf het begin van deze blog veel contact met Jolien, en zo zijn er nog een paar waar ik af en toe mee mail. Hopelijk komt er ooit nog een keer een toffe perstrip naar een warm oord op de planning door mijn blog, dat zou dan by far het gaafste ooit zijn haha!
Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Ik geloof dat het gemiddeld tussen de 15 en 30 comments per artikel ligt. Ik vind het altijd heel leuk om comments te krijgen, vooral comments die echt reageren op het stuk of iets toevoegen aan het artikel. Zo vind ik het ook super leuk dat ik jullie altijd om tips kan vragen, en dat er dan zoveel reacties komen!
In verhouding tot het aantal bezoekers zijn er vrij weinig comments, maar ik moet toegeven dat ik zelf ook vooral veel kijk, en alleen reacties achter laat als ik echt iets te zeggen heb ;-).

Werk je samen met bedrijven?
Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het benaderen van bedrijven, nadat ik zelf al een paar keer benaderd was. Eigenlijk vond ik dit maar raar en brutaal, maar het heeft me wel een aantal leuke samenwerkingen opgeleverd! 
Inmiddels sta ik meer open voor samenwerkingen, al probeer ik het wel altijd in mijn blogsfeer te houden. Tot nu toe lijkt het goed te gaan, de betaalde artikelen probeer ik heel eigen te maken en krijgen vaak ook veel leuke reacties. 
Verder vind je rechtsonder in het menu 2 Google banners. Niet heel mooi, en het levert me ook niet heel veel op maar wel net genoeg om straks eigen hosting te betalen. Wellicht haal ik ze daarna wel weg, als ik dat bedrag binnen heb. Tot die tijd mag je af en toe nog even klikken ;-).

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Begin dit jaar schafte ik een nieuwe body aan: een Nikon D90. Ik heb daar een kitlens en een 50mm lens bij, mijn favoriet. Daarnaast maak ik ook vaak foto’s met mijn iPhone 4S. Die heb ik immers altijd bij me en komt soms goed van pas als ik van die ‘ohja!’ momentjes heb voor mijn blog. (Ps: mocht iemand geïnteresseerd zijn in mijn Nikon D60 body: ik doe hem weg wegens overcomplete camerastash ;-). Hij werkt prima en voor €75 mag hij weg!).
Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Eigenlijk overal! Ik heb mezelf nooit restricties opgelegd wat betreft onderwerpen om over te bloggen. Als ik het leuk vind, dan blog ik er over. Dat maakt deze blog denk ik ook uniek, er is immers niemand met precies dezelfde smaak. Daardoor kan het natuurlijk voorkomen dat het ene artikel interessanter is dan de andere, maar dat maakt me niet uit.
Zo is het voor mij makkelijker om te blijven bloggen, en wordt het geen ‘moetje’. Sterker nog, ik heb de laatste tijd zoveel inspiratie dat ik nu dagelijks blog! Vaak loop ik op bepaalde dagen over van de ideeën, en werk ik deze uit en plan ik de artikelen in voor de rest van de week. Wel zo fijn als ik een dagje helemaal geen inspiratie heb.
Welke bloggers geven jou veel inspiratie?
Ik krijg altijd veel inspiratie van Oh, hello friend en Magnolia Electric. Qua Nederlandse blogs kijk ik graag op die van Iris. Ik hou van blogs met mooie layouts en mooie foto’s, ik vind dat toch erg belangrijk. Ik ben minder van de lappen tekst, dus visueel moet het aantrekkelijk zijn.

De allereerste header van mijn blog! Dit ben ik zelf.

Krijg je weleens negatieve comments?
Nee, nooit! Volgens mij is dat vrij bijzonder, als je tegenwoordig die haatcomments op andere blogs leest. Overigens denk ik dat je het deels wel in eigen handen hebt. Zo heb ik over bepaalde dingen een duidelijke eigen mening, maar ik vind het niet relevant om deze op mijn blog te vermelden. Mijn blog gaat niet over politiek of andere dilemma’s, en niet iedereen kan het altijd met je eens zijn. Logisch dat mensen zich dan aangevallen voelen en er op in gaan. 
Ook probeer ik goed op te letten hoe ik over kom. Ik hou niet zo van snobistische arrogante mensen, dus probeer ik zo ook niet over te komen! Gelukkig komen hier alleen maar hele leuke mensen die lieve comments (soms zelf erg betrokken, heel bijzonder vind ik dat) achterlaten. 
Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ja! Sinds een klein maandje. Hoe vinden jullie het? Is het nog bij te houden, of klik je nu standaard maar op ‘mark as read’ omdat de ongelezen posts zich opstapelen? En wat vinden jullie van de kwaliteit? Ik vind het zelf erg goed gaan, en merk dat ook terug in mijn statistieken.
Ik kan niet beloven dat het altijd zo blijft, wanneer ik weer ga studeren of op vakantie ga zou het kunnen dat ik een stapje terug doe. Aan de andere kant zit ik nu wel lekker in een ritme en leer ik nu vooruit te schrijven (ik kon dat eerst niet, ik was dan zo benieuwd naar de reacties dat ik meteen op publiceren wilde klikken haha!). We zullen het zien, maar ik zou graag wat feedback hierop krijgen!

Wat voor een soort lay-out heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Ehh ik weet niet of hier een naam voor is? In ieder geval zit ik bij blogger en heb ik mijn layout helemaal zelf gemaakt. Bij mijn vorige layout had ik wat hulp qua illustraties, maar ik vind het toch altijd fijn om alles zelf in de hand te houden. Ik ben er blij mee, en die kleur mintgroen blijft ook nog wel even ;-).
Hoelang doe je ongeveer over een artikel?
Dat wisselt heel erg, inspiratie artikelen of artikelen over interieur zijn vaak zo samengesteld omdat ik vaak al mappen vol mooie inspiratie afbeeldingen heb. Puur het schrijven van een artikel duurt vaak max 30 minuten, dat rolt meestal zo uit mijn vingers. Er komt alleen nog veel meer bij kijken.
Als ik bijvoorbeeld een artikel over een recept heb, gaat er veel meer tijd in zitten. Los van het koken moeten er veel foto’s gemaakt en bewerkt worden. Toch moet ik zeggen dat ik daar inmiddels vrij handig in ben geworden en het gaat me allemaal prima af. Soms vind ik bloggers die full time bloggen en klagen over al het zware werk wat ze verrichten maar aanstellers. Als het echt je passie is gaat het van een leien dakje en is het bovendien ook erg leuk!
Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je ervan? Zo nee, zou je het willen?
Nee, en ik zou denk ik ook geen full time blogger willen zijn. Wel zou ik het leuk vinden als het een soort mini bedrijfje on the side wordt, waarbij ik het wel heel serieus neem maar het niet mijn levensdoel is. Maar een perstrip zo af en toe zou ik niet afstaan haha!

Heb je in het echt contact met andere bloggers?
Via mail/whatsapp met sommigen, maar ik moet zeggen dat ik me nog wel een beetje afzijdig hou. Ik merkte laatst op het bloggersevent van Sostrene Grene dat ik misschien ook niet helemaal pas in dat standaard bloggerswereldje. Dat verplicht aardig doen tegen elkaar en babbelen over koetjes en kalfjes.. Neh. Ik heb liever een paar leuke bloggers die ik af en toe kan zien dan dat ik met iedereen contacten moet onderhouden. Nou klink ik vrij autistisch haha, maar ik bedoel eigenlijk te zeggen dat ik het wel prima vind zo en niet elk event hoef af te gaan om een netwerk aan blogcontacten op te bouwen.

Zo, dit was de tag! Hopelijk vonden jullie ‘m leuk om te lezen, neem hem vooral over op je blog als je dat wil. Laat het me vooral even weten, ik vind het interessante vragen en ben wel benieuwd naar jullie antwoorden hierop!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Marije

  Toffe tag! Ik vind de dagelijkse artikelen trouwrns heel fijn, en de kwaliteit gaat ook steeds weer vooruit. Yay! ^^

 2. Bianca

  Normaal lees ik geen lappe tekst maar nu heb ik het toch gedaan! Veel dingen herken ik wel. Erg leuk =)

 3. Hannah vD

  Hi, wat een superleuke blog heb je toch! Het is heerlijk om elke ochtend even te lezen, dan begin ik de dag helemaal vrolijk en geïnspireerd;)
  Ik ben wel geïntereseerd in je nikond60 body, is het handig als ik daarvoor mail?
  Groetjes Hannah

  1. Ja, neem maar contact op via het contact formulier, dan probeer ik je vanavond terug te mailen!

  2. Hannah vD

   Ik heb het contactformulier ingevuld, maar net na dat ik m verzond viel m’n telefoon uit, dus ik weet niet zeker of je m hebt ontvangen.. Voor de zekerheid, mijn emailadres is jadiehannah@hotmail.com.

 4. Marije

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik volg je nog maar kort, maar inmiddels ben je niet meer uit mijn dagelijkse blogrondje weg te denken. En blog jij al vanaf je 11e? Respect!

 5. Zoë

  Yay! Zo leuk dat je deze tag hebt overgenomen :) Over dat laatste wil ik wel iets kwijt: ik ging in februari naar mijn eerste echte persevent en had echt identiek hetzelfde gevoel als jij. Ik kende niemand echt en iedereen leefde zo wat in zijn eigen blogwereldje. Ik had het gevoel dat er zo’n soort spanning heerste over wie het leukste artikel en de mooiste foto’s zou maken. Ik hoop dat dat maar een gevoel was, want volgens mij zijn alle Belgische bloggers echt heel erg lief!
  En over het dagelijks bloggen: ik vind het top :D ik zit veel te vaak op de computer, dan is het altijd leuk als er nieuwe blogjes online komen om mij te entertainen ;)

 6. Esther

  Ah, super leuk om te lezen! Misschien ga ik de tag wel overnemen. Ik ben ook niet zo van het hele blogevent-wereldje, maar het lijkt me wél leuk om ooit met jou te meeten. Vooral omdat ik denk dat jij ondertussen al meer hotspots kent in Utrecht dan ik, haha ;) En blijf vooral dagelijks bloggen! Juist super leuk, ik zou willen dat ik er tijd voor had :)

 7. sigrid.

  haha, wat betreft het contacten onderhouden… dan ben ik ook autistisch. ik vind het bloggerswereldje heel gezellig, er is altijd wel iemand die je wil helpen en soms zo’n warm bad: het was zo fijn toen ik net verhuisd was en er allemaal lieve kaartjes in de bus lagen :). aan de andere kant ben ik dus ook niet goed in het onderhouden van (veel) oppervlakkige contacten en heb ik liever een paar goede.

  vond het in elk geval wel leuk jou eens in real life te zien ;)!
  leuk stuk trouwens, altijd interessant om te lezen hoe andere bloggers over bloggen denken. wat vindt jouw familie en je vrienden er eigenlijk van?

  1. Ja, ik ben inderdaad ook niet goed in veel oppervlakkige contacten onderhouden.. Maar er zijn wel een paar bloggers die me heel leuk lijken om te ontmoeten, maar dan sowieso gezellig met z’n tweetjes en niet met zo’n hele groep er omheen.

   En mijn omgeving vindt het eigenlijk wel leuk! Het duurde even voordat ik het durfde te vertellen, maar inmiddels is mijn vader heel trots en laat hij het aan al z’n collega’s zien ;-). Ook vriendinnen vinden het allemaal wel interessant, vooral als ik dingen krijg toegestuurd etc. M’n broer boeide het niet zoveel, tot dat hij hoorde dat je er ook geld mee kon verdienen. Toen wilde hij zelf ook bijna een blog starten ;-).

  2. Daar heb ik ook nog wel wat moeite mee, dat vertellen aan mijn omgeving, misschien omdat mijn blog soms heel persoonlijk kan zijn…

 8. Joyce

  Leuk om te lezen. Altijd interessant om te lezen hoe een blog is ontstaan en hoe het ‘achter de schermen’ eraan toe gaat!

 9. Kijk dit is een interessante tag! Die ga ik binnenkort ook eens doen.
  Gefeliciteerd trouwens met de groeiende bezoekersaantallen!

  Liefs,
  Deborah

 10. Anouck Plume

  Heel leuk stuk om te lezen, en zeker ook een paar dingen die ik bij mezelf herken!
  Hoewel ik zelf ook niet zo’n fan ben van lappen tekst, ik dit nou wel weer een stuk waar ik even rustig voor ga zitten!

 11. Nanda

  Leuk stuk, interessant om de antwoorden te lezen :)
  Ik vind blogs waarop dagelijks een update komt heel erg leuk. Zou het zelf ook graag willen, maar heb er momenteel de tijd niet voor. Ik zou dan mijn vrije uren wat meer moeten besteden aan het vooruit bloggen, misschien iets om te overwegen, ik ben er nog niet helemaal over uit haha.

 12. Katrien

  Wat fijn om te lezen hoe je begonnen bent en waar je nu staat! Wat ongelooflijk knap dat je al zo vroeg begonnen bent! Super ook om die evolutie in je banners te zien! Ik vind je foto’s zo knap en sfeervol.
  Je verdient het helemaal om elke dag zo veel volgers (bij) te krijgen!
  Ik wens je nog veel plezier en een dikke ”Dank je wel” voor het delen van al die leuke dingen!
  Groetjes
  Katrien

 13. Rieke

  Hoihoi! Ik ben misschien wel geïnteresseerd in de Nikon D60 body! Ik moet er natuurlijk nog even over nadenken en er wat dingen over opzoeken, maar interesse heb ik zeker! :)

  Zou je misschien een mailtje naar me.oosterhuis@gmail.com willen sturen over hoe en wat? :)

 14. Leuk om te lezen. En helemaal leuk om te merken dat er zoveel mensen blij met je blog zijn, lijkt me. Heel veel plezier en volgers toegewenst!

 15. Jennifer

  Echt, respect dat je in een week (?) tijd bijna 100 nieuwe volgers erbij hebt op bloglovin’, is toch wel een leuke indicatie! Zijn dat de 1000 bezoekers uniek, of pageviews? Daar zit soms nogal een verschil in hè!

  1. Haha, ja ik weet wel het verschil tussen unieke bezoekers en pageviews ;-) Die zijn namelijk bijna 3 keer zo hoog!

 16. Leuk om te lezen. Jij bent de enige die ik bij Sostrene Grene heb aangesproken ;-) hou er zelf ook niet zo van. Inmiddels ken ik wel een aantal bloggers waar het vaak gezellig mee is. Ik heb in elk geval nooit het in een comment hierboven beschreven strijd gevoel, wie de leukste/beste post maakt. Ben gewoon lekker met mijn eigen ding bezig en dat gaat, zoals jij zegt, van een leien dakje :-)

 17. Ik vind het altijd leuk om dit soort posts te lezen. Weet je wat ik nou zo leuk vind aan jouw blog EN aan jouzelf? Jij blijft gewoon jezelf! En dat vind ik erg belangrijk, dat trekt mij ook zo aan aan jouw blog. Ga zo door, ik hou van je blog!

  Liefs, Lisa

 18. Mars

  Erg leuk om te lezen! Jammer dat je al een geïnteresseerde hebt voor de camera-body :)

 19. Marloes W

  Leuk om deze tag te lezen! En dat je al sinds je 11e blogt, wat mooi! ;)
  Ik schrijf zelf niet, maar volg nu sinds een paar maanden via bloglovin diverse blogs waaronder die van jou! Ik vind het mooi en inspirerend dat je over diverse onderwerpen schrijft, dingen die je bezig houden en die je leuk vindt om met andere te delen. Daar word ik blij van! ;)
  Super leuk dat je sinds kort iedere dag blogt, het is iedere dag weer een cadeautje! En nee, ik klik bij jou blog nooit op ‘mark as read’, juis het tegenovergestelde.. gelijk lezen! ;)

  Groetjes Marloes

 20. Iris

  Ik vind het zo knap dat je al een tijdje elke dag een artikel plaatst :) Ik heb dat zelf nog steeds trouwens, dat je te ongeduldig bent om vooruit te schrijven omdat je benieuwd bent naar de reacties, haha! Ik vind het trouwens wel fijn, die dagelijkse updates. Ik heb nog geen posts overgeslagen omdat het te veel opstapelde, dus van mij mag je zo door gaan (zolang je niet een burn-out krijgt).

  En ik merk dat ik zelf ook redelijk autistisch ben qua netwerken, ik heb tot nu toe alle blog-dingetjes nog afgezegd omdat ik er niet zoveel behoefte aan heb. Ik zit niet voor niets zoveel achter mijn laptop, als ik een onwijs sociaal persoon was, had ik waarschijnlijk niet eens een blog ;) En ik voel me supervereerd dat je mijn blog noemde. Wauw, ik vind dat nog steeds een beetje gek ofzo, als iemand zegt dat ze mijn blog heel leuk vinden om te bezoeken, haha! Thanks :D

 21. Leuke tag inderdaad, erg leuk om te lezen! Ik vind het wel leuk dat je elke dag een nieuwe stukje online hebt =) Ik hoef niet van elke blog een dagelijkse update, want dat is inderdaad veel te veel, maar ik heb een aantal blogs die ik altijd graag bij lees en die van jou is er wel 1 van. En als ik dan 6 posts achter loop…geen probleem, heb ik mooi wat te lezen! =)

 22. lottejaspers

  Hee hee, ik vind je blog echt super tof. en ben er terecht gekomen toen ik reisblogs aan t zoeken was. Verder ben ook ik geintresseerd in je Nikon body. Ik heb gezien dat er al meer mensen die dat zijn dus we zullen wel ff kijken hoe dat gaat.
  Mijn emailadres is lottejaspers@hotmail.com misschien kan je ff mailen als je weet of ik of iemand anders hem kan kopen.
  Nogmaals super bedankt voor je toffe blog

 23. Rosa

  Hej! Ik ontdek net je blog en wilde even kwijt dat ik me helemaal kan vinden in jouw antwoorden:) Je hebt een soort relaxte houding tegenover bloggen en ik voel gewoon dat je het doet omdat je het zo leuk vindt. Je komt heel echt over. Ik leg mijzelf ook geen restricties op met bloggen, als ik het tof vind, komt het online:) groetjes, Rosa

  1. Marlous H

   Dankje, Rosa! Ik vind zelf ook de blogs die echt vanuit passie ontstaan (en blijven bestaan) het leukste om te lezen :-)

Geef een reactie