Tips & tricks to earn money (the easy way)

Image via Facebook

Ik heb nogal dure ‘hobbies’. Ik eet graag buiten de deur, ga graag op vakantie en word blij van mooie kookboeken en nieuwe kleren. Nu ik tijdelijk niet studeer kan ik veel werken, helaas draag ik de helft weer af aan mijn huur en andere vaste lasten.
Natuurlijk pas ik mijn levenstijl aan aan mijn situatie. Dat is ook niet erg, daar word je creatief van. In plaats van buiten de deur lunchen maak ik gebruik van het BYO concept, en ik ga naar de kringloop voor leuke vaasjes e.d.
Toch kun je nooit genoeg geld hebben, dus bedacht ik wat dingen om zonder al te veel moeite (dus bijvoorbeeld naast je werk) wat extra geld te verdienen. Geen enorme vetpotten, maar wel die kleine extraatjes waardoor je weer af en toe buiten de deur kunt lunchen!
Translation: Being broke gets you creative. As a student I don’t have a lot of money, so I’m always thinking of ways to earn money (besides my job). Read on for my tips and tricks for earning money the easy way.


Image via Amanda

Yardsale
Vandaag heb je nog precies een maand en een week de tijd om al je spullen (van kleding tot kinderspeelgoed) uit te zoeken en een plekje te regelen op de plaatselijke rommelmarkt op Koninginnedag. Pak het slim aan: de mooiste kleding zet je eerst op Marktplaats. Merkkleding in goede staat is vaak nog wat geld waard, zeker als het nog ‘in’ is.
Alles wat voor 30 april niet verkocht is neem je mee naar de rommelmarkt. Je zult zien dat de opbrengsten hier stukken lager liggen, maar je kan dan ook werkelijk alles verkopen. Kijk dus verder dan je kledingkast!
Bied je dienst aan
Ook als je geen spullen hebt om te verkopen kun je geld verdienen op Koninginnedag: bied je dienst aan! Neem je verzameling nagellakken mee en lak nagels voor €2 per hand, verkoop limonade (of bier!) of haal je viool van zolder en geef een concert. Woon je op een strategische plek? Stel je toilet beschikbaar aan het publiek voor €0,50. Goed, eind van de dag even goed poetsen maar waarschijnlijk verdient dit goed. Iedereen moet toch plassen?
Ben je niet thuis op Koninginnedag of wil je nu al beginnen met geld verdienen, kijk dan eens op Fiverr. Op deze site kun je een dienst aanbieden (bijvoorbeeld het helpen bij htmldesign maar ook gekke dingen als een jarige toezingen) vanaf $5.
Image via Madnes
Geld verdienen met enquêtes
Er bestaan veel online programma’s waarbij je geld kan verdienen door enquêtes in te vullen. Grote bedrijven willen vaak weten hoe hun product in de markt ligt, en daarom is jouw mening waardevol. Per enquête kun je tussen de €1 en de €5 verdienen. Meestal ben je nog geen 5 minuutjes kwijt met het invullen van enquêtes, dus dat is snel verdiend!
Mijn favoriete online enquête websites zijn Euroclix en Invotes. Als je je aanmeldt bij euroclix krijg je gelijk €1,95 als startbedrag. Dat is makkelijk verdiend he? Bij de laatste krijg je niet uitbetaald in geld, maar in cadeaubonnen. Echter krijg je daar wel veel uitnodigingen voor onderzoeken en leveren deze ook een paar euro per keer op. Ik kom zo aan veel bol.com cadeaubonnen waarmee je tegenwoordig veel meer dan alleen boeken kan kopen!
Image via 9gag

Extra hulp
Mocht je nog wat tijd over hebben, bied je dan aan als babysitter of hulp in het huishouden. Zelf heb ik al verschillende oppasadresjes gevonden via Oppasbron.nl. Gezinnen op zoek naar een oppas plaatsen een oproepje en jij kunt er vervolgens op reageren. Ouderwets via een briefje in de AH kan natuurlijk ook, of juist helemaal 2013: via twitter (deed ik, met succes!).
Mocht je een hekel hebben aan kinderen kun je natuurlijk ook nog altijd gaan poetsen. Via thuiszorg of gewoon zwart. Tegenwoordig kun je op Marktplaats ook je diensten aanbieden, dus vergeet niet om ook daar een oproep te plaatsen.
Image via Thuisafgehaald


Thuiskok
Ben jij een ster in koken? Dan kook je waarschijnlijk het liefst rijke maaltijden, in plaats van simpele een persoonsgerechten. Vaak is het nog goedkoper ook, om voor meerdere mensen te koken en de kosten te delen. Helaas heb je niet altijd mensen die mee kunnen eten.. of toch wel?
Op Thuisafgehaald.nl kun jij een maaltijd aanbieden, en vervolgens kunnen andere mensen hem ophalen voor een klein bedrag. Zo gaan de restjes niet meer de afvalbak in, en verdien jij ook nog iets bij. 
Overigens werkt het ook andersom: als je een keer geen zin hebt om te koken, kun je misschien wel bij je buurvrouw wat afhalen. Veel lekkerder dan fastfood en bovendien ook veel goedkoper!
Advertenties
Wanneer je een platform met veel volgers hebt (bijvoorbeeld een twitteraccount, tumblr, facebookpagina, youtubeaccount of een blog) kun je met Mylikes op een gemakkelijke manier geld verdienen. Door links naar bepaalde artikelen (vaak best leuke stukjes!) te delen op je social media, kun je geld verdienen per klik die je krijgt. Verwacht er niet te veel van (vaak 2 tot 5 cent per klik), maar hier hoef je verder dan ook vrij weinig voor te doen.
Ook Google Adwords kan handig zijn als je een druk bezochte website hebt. Zelf maak ik daar ook gebruik van, rechtsonder in mijn menu. Het maakt mijn layout niet mooier, maar het levert toch een paar euro per maand op (bedankt voor jullie kliks!) en daar kan ik dan straks weer mijn hosting van betalen.
Let wel altijd op dat je je volgers niet overspoelt met reclames en advertenties, want dat werkt uiteindelijk alleen maar averechts.
Artikelen schrijven
Dan zijn er ook nog sites zoals clickworker en infoNu. Bij beiden sites verdien je geld door het schrijven van artikelen. Bij clickworker gaat het vaak om het vertalen van teksten, of het schrijven van korte simpele teksten voor sites zoals groupon.
Bij infoNu schrijf je informatieve artikelen, over welk onderwerp dan ook. Bij clickworker word je beloond voor je diensten, bij infoNu verdien je geld als je artikelen vaak worden bekeken. Zorg dus dat je over een onderwerp schrijft waar vaak op gegoogled wordt, zodat je veel pageviews genereert.
Open een webshop
Als je een beetje creatief bent kun je misschien een beetje bijverdienen met jouw talent. Maak jij graag mooie sieraden, of kan je mooi schilderen? Ben je grafisch goed? Ontwerp dan mooie posters of canvastasjes.
Vervolgens maak je een webshop aan! Er zijn ontzettend veel sites (gratis en betaald) waar je je eigen webshop kan openen. Mijn favoriet is Storenvy
En toen was mijn inspiratie op! Bovenstaande tips zullen je geen mega miljonair maken, maar alle kleine beetjes helpen en bovendien kost het weinig moeite. Heb jij nog goede tips die in dit rijtje thuis horen?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Ik klik eigenlijk nooit op advertenties die op blogs staan, maar heb voor jou een uitzondering gemaakt ;) Heb even doorgeklikt, speciaal om jouw banksaldo wat op te krikken. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar?!

 2. Ashleey

  Heel fijne tips! Vooral dat koninginnendag er weer aan komt en die van euroclix is ook een goed initiatief!

 3. Nanda

  Ik hou het bij spullen op marktplaats zetten, ideaal!
  Ben vroeger ook wel eens lid geweest van zo’n site waarbij je geld kreeg voor elke link waarop je klikte. Maar opgegeven moment stond mijn mailbox telkens vol met oninteressante dingen, dus ben daar mee opgehouden. Als je dat wilt doen is het wellicht handig een apart email adres aan te make :)

 4. Maura

  Handige tips! Dan word ik misschien tot nog rijk ;)
  Ik zit er inderdaad aan te denken om wat spullen op marktplaats te gaan zetten, heb alleen steeds geen zin om het uit te zoeken… Of misschien eens nadenken over dat thuiskoken, dat lijkt me dan wel weer heel leuk :)

 5. Nicole

  Wat een super handige tips :) Altijd handig om wat extra geld te hebben :)

 6. Lifelovers

  Goeie post ! Jammer dat we in België niks hebben zoals Koninginnedag..

 7. Janne

  Handige tips! Dat artikelen schrijven lijkt me leuk om te doen! Doe jij dat zelf ook? :)

 8. Roxanne

  Ik ben ook altijd op zoek naar zulke dingen. Bij Euroclix en MoneyMiljonair verdien je ook weer punten als je ergens anders online shopt dus ik ga altijd via die sites naar webshops toe, levert fijn weer wat geld op! :-) Verder verkoop ik tweedehands boeken via bol.com of de Slegte en andere spulletjes via Marktplaats. Je moet wat, als student.

 9. Yasmin

  Ik heb het meeste geld weer terug in de porto gehaald dankzij marktplaats. Heel veel babykleding en speelgoed leverde goed geld op. Nadeel is alleen dat wanneer je veel advertenties moet maken dat je enorm lang bezig bent en na een halve dag op MP alweer op pagina 60 staat. Maarja, het komt niet vanzelf aanwaaien natuurlijk ^^

 10. Iris

  Ik heb laatste rond de 100 euro binnengehaald door kleding op Marktplaats te zetten. Hoera!

 11. Melanie

  Leuk artikel! Marktplaats is inderdaad een goede manier om geld te verdienen, ik verkoop zelf ook veel kleding via MP. :)

 12. Roos

  Die site voor oppassen is echt heel handig voor mij. Ik doe namelijk een opleiding tot pedagogisch medewerker en vind oppassen ook heel leuk. Alleen op deze site zoeken ze bij mij in de omgeving vaak mensen voor overdag :(

 13. Mirjam

  Ik verdien lekker bij met Infonu, ik heb regelmatig een uitbetaling :)

 14. veerlez

  Ik klik inderdaad al jaren voor Euroclix en Moneymiljonairs en heb wel honderden euro’s ermee binnen gehaald, ideaal! Maar inderdaad wat al in de comments staat, dan staat soms je mailbox zo vol met onzinnige dingen. Maar ach, gewoon elke week schoonmaken en whoppa, het geld komt binnen :)
  Leuke post!

 15. Ik ben door jouw tips aan Invotes begonnen! Ik wil namelijk nog heel veel boeken hebben, dus dit is een super alternatief! Ik snap alleen niet wanneer je dan een bol.com card krijgt of hoe je je punten kan inwisselen..

Geef een reactie