Travel: citytrips 2013

Na al jullie lieve comments vol tips en adviezen onder dit artikel te hebben doorgenomen heb ik eindelijk een keuze kunnen maken.. en het is Stockholm geworden! Een datum is nog niet geprikt, maar dit zal waarschijnlijk ergens rond mijn verjaardag (3 juni) zijn. We moeten dus nog een hotel boeken dus alle tips zijn welkom! In welke wijk kunnen we het beste zitten? Of misschien heb je nog wel een tip voor een gezellig knus hotelletje? Tips over leuke winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes zijn ook meer dan welkom.
Om toch nog een beetje de zon op te zoeken heb ik ook nog een andere citytrip op de planning staan én ik ga volgend weekend in eigen land citytrippen. Voor beide bestemmingen kan ik nog wel wat advies gebruiken, dus lees verder en laat vooral een reactie achter als je nog leuke tips voor me hebt!

Translation: Remember this post? I finally chose a destination: Stockholm! If you have any tips or advice for me about Stockholm, please let me know!Volgend weekend ga ik naar Rotterdam! Nou ben ik al wel eens eerder in Rotterdam geweest, maar veel verder dan de kunsthal en Hotel New York kwam ik toen niet. Natuurlijk heb ik mijn Rotterdamse blogvriendinnetje Jolien al om tips gevraagd en vergeet ik ook zeker de gastblog van Manon over Rotterdam niet, maar je kan nooit genoeg leuke adresjes hebben toch?
Aparte lunchtentjes, leuke winkeltjes en vooral unieke dingen die je alleen in Rotterdam hebt hoor ik graag. Achteraf zal ik aan de hand van mijn bezoek een eigen Rotterdam cityguide schrijven, dus wie weet zie je je tips er wel in terug!

En hoera: eind april zoek ik even een paar dagen de zon op in Málaga, in Spanje. Hopelijk zijn de temperaturen dan al opgelopen tegen de 20 graden en kan ik nog een beetje bruin worden ;-). Ook hier geldt weer: alle tips zijn welkom! Ik zit in een appartementje via Wimdu, in het oude centrum. Plekken die ik zeker moet bezichten en leuke lunchtentjes die ik moet bezoeken hoor ik graag! Andere relevante tips zijn ook welkom.

Dus.. Rotterdam, Málaga en Stockholm. Eindelijk weer wat reizen op de planning! Ben erg benieuwd naar jullie tips, dan kan de voorpret beginnen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 43 reacties

 1. Wauw Stockholm! daar wil ik zeker nog een keer naar toe gaan :)
  Vorig jaar was ik in maart een paar uur in Malaga, toen was het 32 graden!

 2. Anna

  Aaaah, Málaga. Ik wil zo graag terug naar mijn oude woonplaats, jaloers dus hihi!

 3. Myrthe

  Hee ik ga in juni ook naar Stockholm, alleen dan met m’n mams! Wat leuk!

 4. Roxanne

  Klinkt allemaal erg leuk! Veel plezier met het maken van plannen voor deze leuke tripjes!

 5. Leuke bestemmingen! Helaas geen tips!
  Deze steden staan nog op mijn to-visit lijstje!

 6. Oh wat een fijn vooruitzicht! Toevallig ga ik met een vriendin ook een stedentrip naar Stockholm onderzoeken en hopelijk al plannen, lijkt me erg leuk!

 7. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik in Stockholm was. Wat een fijne stad is dat!
  Beloof je dat je naar Lof der Zoetheid gaat als je in Rotterdam bent? Alles is er zoooo lekker! :) Maar een goede tweede (understatement) is Koekela op de Binnenweg; om heerlijke koffie te drinken met een witte chocoladeframbozen muffin (mijn favoriet!). Deze is meer in de buurt van het station. Have fun!

 8. Christa

  Jaaa Stockholm, goede keus!! Ik heb een tijdje vlakbij Stockholm gewoond en heb vorig jaar een worddocumentje gemaakt met tips voor een vriendinnetje die erheen ging. Ik wil het best naar je mailen, waar mag het heen? :)

  1. Ah dat zou tof zijn! Als je op contact klikt kun je een mailtje sturen, dan reageer ik svp en als ‘t goed is heb je dan mijn mailadres en kun je bestanden als bijlage toevoegen.

 9. Britt

  Stockholm is zó mooi! Ga zeker naar Djurgården, het groenste eiland, met het bootje. Als je buiten de stad verblijft, is het handig om een openbaarvervoerkaart te kopen, die zijn er voor 24 en 72 uur. De busverbindingen naar de stad zijn heel erg goed! Ook de Saluhallen zijn erg mooi, een soort overdekte markt met heel veel eten en drinken. Heel veel plezier alvast!

 10. Anonymous

  Wat een geweldige keuze, you will love Stockholm for sure!

  p.s. De houten klompjes lopen heeeeerlijk! ;)
  Lilian

 11. Inge

  Ben een paar jaar geleden ook in Stockholm geweest. Ik zou zeker naar het oude deel van Stockholm; Gamla Stan gaan, en ook het Stadhuis is zeker een bezoekje waard!

 12. Janne

  Je hebt leuke dingen op je agenda staan! Stockholm lijkt me een gewelige stad :)

 13. Maura

  Aah zo leuk lekker de zon op zoeken! Stockholm is geweldig leuk!

 14. Super Stockholm! ipv een hotel is het ook erg leuk om een studio of appartement te huren via airbnb.com

 15. Masha

  Ik ben nog nergens geweest, dus tips heb ik niet, maar ik kijk nu al uit naar je cityguids :)

 16. Nanda

  Oh wat een fijne vooruitzichten! Kijk nu al uit naar je foto’s haha, met name die van Stockholm! Heerlijke stad lijkt me dat :)

 17. Berit

  Als je er nog nooit was ga dan zeker naar Gamla Stan en Djurgården enzo! Daarna naar Södermalm om koekjes te eten bij Gildas Rum (héérlijk). Leuke winkels zijn Bok & Bild (Drottningsgatan 9, goedkope maar meestal erg leuke ansichtkaarten en stickers), Lagerhaus (http://www.lagerhaus.se/), Myrorna (grote kringloopketen), Indiska (bijzondere kledingwinkel die niet echt iets Nederlands evenaart)… Hmm, mijn hoofd staat stil, maar hier kan je vast al iets mee. Verder zit de grootste IKEA in Stockholm maar ik vind ‘m zelf maar weinig indrukwekkend, er gaat wel een gratis bus heen vanaf het station! Rond juni is het lekker warm dus je kunt ook nog lekker een dagje naar het water gaan bijvoorbeeld. Zitten ook fijne musea trouwens!

 18. Mandy

  Gaaf, leuke plekken! Ik stuur je snel een mailtje met tips!

 19. Patricia

  Hoi! Voor het eerst dat ik reageer hier, maar ik ben vorig jaar naar Stockholm geweest, dus dacht: mooie gelegenheid voor een berichtje. :) Het is al een paar keer genoemd, maar Gamla stan (het oudste deel van Stockholm) is een aanrader! Gewoon doorheen dwalen, leuk uit eten gaan, het Koninklijk Paleis bewonderen en het smalste straatje van de stad (Marten Trotzigs Grand) opzoeken! Als je van schilderkunst houdt is het Nationalmuseum mooi. Vanaf het Ivar Los park in Södermalm (waar trouwens ook leuke winkelstraten zijn) heb je een geweldig uitzicht over het water en de oude stad, ideaal voor mooie foto’s! Ook een must in Zweden: fika houden! Ofwel: koffie met zoetigheid… probeer vooral kladdkaka; klinkt vies, maar is héle lekkere chocoladetaart. Veel plezier alvast!

 20. Nine

  Oooh Stockholm <3 Mijn favoriete stad! Ik ga er eind april ook weer heen :D
  Wat je absoluut moet doen:

  – In de zon zitten langs het water
  – Skansen bezoeken (openluchtmuseum op een van de eilanden van Stockholm, Djurgården)
  – Shoppen! En dat kan gooooeed in Stockholm, bijvoorbeeld op Kungsgatan, Drottningsgatan en op Södermalm (en voor hobby-achtige spullen: kijk zeker even bij Panduro!) De volgende winkels zijn ook aanraders: Gina Tricot (kleding), MQ (kleding), NK (groot warenhuis), Ordning och Reda (papierwaren), Bookbinders Design (zit in NK, papierwaren), Åhlens (warenhuis), Lagerhaus (heeeele leuke interieurwinkel).
  – Koffie-tentjes in overvloed in Stockholm, favorieten zijn absoluut Wayne’s Coffee en Espresso House. Zoals hierboven genoemd: FIKA!
  – Probeer ook de prinsestårta, met groen of roze marsepein, nomm
  – Het Vasa-museum, het klonk me eerst een beetje suf in de oren, maar het was heel leuk, over het gezonken schip.
  – Gamla Stan, het oude gedeelte van Stockholm. Achter een kerkje vind je ook een iieeenimini beeldje van een jongetje (järnpojken) wat heel beroemd is. In de winter krijgt ‘ie een mutsje en een sjaaltje om, aww. Google even voor het exacte adres, want je loopt er zo voorbij ;)

  Ik heb toevallig een blogpost in de wacht staan over Stockholm (ik heb zelf in Zweden gewoond en ik ben er heel vaak geweest). Zodra ik ‘m live heb staan, laat ik het je wel weten, want over Stockholm raak ik niet uitgepraat ;) :p

 21. Marloes

  Goede keuze :)
  Alle leuke dingetjes zijn al wel zo’n beetje genoemd zie ik! Ik was er wel vrij lang… maar heb toen alles op de fiets gedaan, ze hebben namelijk een super goed publiek fietsen systeem waar je een chipkaartje koopt en dan die scant bij stalplaatsen all over the city en dan krijg je een fiets toegewezen die je vervolgens weer overal en nergens bij zo’n paal kunt stallen!
  Er zit een klein terrasje op Wrangelska backen (helemaal naar het water toelopen) waar wij de lekkerste taartjes in de wereld hebben gegeten, heerlijk in de zon aan het water. Het is vrij klein en toen wij er waren echt totaal niet vol – echt een schat!
  Voor de rest, vasa is vet, en skansen ook!

 22. Esther

  Leuk! Tips voor Rotterdam: Buiten aan de oude/nieuwe? binnenweg, een resstaurant/(kookboeken)winkeltje. In diezelfde straat zit een soort kitch and kitchen achtige winkel, ook heel leuk en niet zo heel duur (vond ik) de minimall is heel leuk. Bazaar is echt een geweldig restaurant, net als open,rowtown en picknick schijnt leuk te zijn maar daar ben ik nooit geweest. Qua kleding zou ik echt even bij funkie house en daily rush gaan kijken! de oude/nieuwe binnenweg is heel lang en heel ver waar vroeger the hub shop zat opent een winkeltje met moestuin/balkon/tuinier dingen, leek me wel tof, ik zag vandaag een briefje hangen dat dat binnenkort geopent wordt, maar ik ben de naam vergeten :O heel veel plezier met je reisjes!

 23. Wat gezellig dat je naar Rotterdam komt :D

  Ten eerste een tip, als je koffie wilt, haal het bij Lebkov net naast het station! Hebben ze ook lekkere broodjes enzo.
  Op de Nieuwe Binnenweg, iets verder dan Rotown zit Boudewijns Bierencafe. Leuke tent om ‘s avonds wat te gaan drinken. Naast de V&D zit Dim Daily waar je heerlijk aziatisch kunt eten. En op Centraal en in de Koopgoot zit I Am waar ze leuke sieraden verkopen.

  Alvast veel plezier, ook in Stockholm, lijkt me echt te gek daar :D

  Liefs,
  Deborah

  1. Ow en ik vergeet bijna het beste, op de Aert van Nesstraat (zijstraat lijnbaan) zit Ten To Three bakery waar ze heeeeerlijke cupcakes verkopen! Google ze maar, hun interieur is ook geweldig trouwens :D

 24. Joëlle

  Stockholm en Málaga is superleuk! Ik verbleef eens een week in Stockholm en in Málaga ben ik na mijn eindexamen geweest om Spaans te leren: een superleuke ervaring. In Stockholm vond ik de wijk Södermalm verreweg het leukste. ‘s Zomers zijn er daar in het park ook gratis festivals met muziek- en dansoptredens. Nauwelijks bezocht door toeristen, dus je zit echt tussen de locals. Gamla Stan is zoals gezegd heel mooi en erg fotogeniek: zeker doen. De wisseling van de wacht is drukbezocht, maar leuk om een keertje mee te maken. Verder is Stockholm heel groen met alle eilanden, dus als je in de zomer gaat zou ik zeker lekker aan het water in het zonnetje gaan zitten. Dat kan op Djurgården, waar ook alle musea zijn, maar ook op het eiland waar vroeger de gevangenis zat. Budgettip: koop een openbaar vervoerskaart voor drie of zeven dagen. Het geld heb je er zo uit als je flink wat wilt zien van de stad en hij geldt ook op de ferry van Djurgarden naar Södermalm – kort maar leuk tochtje in de zomer. Betaalbare hotels vinden in Stockholm is erg lastig. Ik heb destijds een B&B geboekt via http://stockholmguesthouse.com/ en dat is toen erg goed bevallen. Je hebt er ook wel bijzondere hostels, bijvoorbeeld een hostel op een boot.

  In Málaga: neem bus 11, stap na een paar haltes uit, sla rechtsaf en loop naar beneden naar de zee. Je hebt hier ontzettend veel kleine baaitjes waar je zeker buiten het hoogseizoen nauwelijks mensen ziet en heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Ook leuk voor een dagje strand is het vissersdorp Pedregalejo, dat vrijwel aan Málaga is vastgegroeid. Verder heeft Málaga een Alcazar en kun je vanaf de burcht heel ver kijken. Het Picassomuseum is ook een aanrader, en je moet er zeker een keer churros con chocolate eten! Verder kan het handig zijn om een paar woorden Spaans te leren, want lang niet iedereen in Andalusië spreekt Engels (of uberhaupt een andere taal dan Spaans).

  Veel plezier!

 25. Superleuk! In Malaga zul je je zeker kunnen vermaken:) Ik zag dat je al genoeg tips hebt gekregen! Vraagje… Van waar is je lettertype op de foto’s? Alvast veel plezier op je citytrips!

Geef een reactie